reklama
Megi_Meg
Fanka BB :)
Dokładnie, u nas był zloty strzałPrzy staraniach na chłopca przed owuacją nie może być żadnych plemniczków bo to one mogą dotrzeć jako pierwsze do jajeczka ( i to mogą być te dziewczynkowe ) sexy tylko w owulację. Czytałam też coś o dojrzewaniu nasienia i te codzienne króliczki generalnie osłabiają nasienie a zakladając że chłopczykowe żołnierzyki są słabsze to nie zdążą się zregenerować. Tak to rozumie jeżeli jest inaczej wyprowadzcie mnie z błędu
Nie jest źle. Bliźniaczki są już dorosłe, mają 19 lat. Młodsza ma 9 lat, więc mam dużą pomoc.Hej. I jak sobie radzisz z taką gromadką ?
Ja tak naprawdę chciała bym braciszka dla małego żeby miał się z kim bawić
Między moimi dziećmi jest duża różnica wieku kontakt jakiś jest bo o to dbam ale to nie jest już to samo co usiąść i pobawić się na tym samym poziomie co brat czy siostra. Boję się tylko że mogę kiedyś żałować, że sama się na to zdecydowałam na rodzinne wielodzietną jak pojawi się jakiś kryzys finansowy, organizacyjny zdrowotny. Z drugiej strony nie chce żałować że nie spróbowałam.
I oczywiście każdy z nas bierze planowanie płci z dystansem, każdy mówi oby było zdrowe ale ja mam naprawdę marzenie mieć jeszcze jednego chłopca i boję się ewentualnego rozczarowania ( teraz poleci hejt, wiem że część z Was może uznać że głupia jestem )
Tak więc u mnie też jest duża różnica wieku.
U
użytkownik 192
Gość
Przykro się to czyta.Smutna historia. Ale wierze w każda z was z osobna i trzymam kciuki[emoji110] życie daje w kość ale jak ja to powtarzam że teraz jest źle po to by później mogło być lepiej. Takie myślenie dużo mi dało i pomogło choć jeśli chodzi w temacie "starania" dla mnie to koniec tematu. Nie mam już nadziei że zachodząc w 5 ciąże może być wszystko w porządku. Strach przed kolejna strata jest sielniejszy od spełnienia marzeń o dziecku i bycie mama choć jednego dziecka ziemskiego. Mimo że moje 3 straty były dawno temu ale boli jak by to było wczoraj. Ta czwarta strata mnie bardzo dobila. Miałam myśli samobójcze żyć mi się nie chciało. Ale na szczęście opamietalam Sie w porę i obeszło się bez psychologów i psychiatry, ale o ciąży nie chce słyszeć.
U mnie dzisiaj 14dc. Myślałam ze już dzisiaj będzie super pozytyw test a jednak nie. Dziwne. Ciemna kreska ale jeszcze nie taka jak testowa. Pewnie jutro albo może i dzisiaj wieczorem będzie pozytyw. Zastanawia mnie cały czas ta krew (12 i 13dc). Aż kilka dni przed owulacja krew?! Mam nadzieje ze żadna nadżerka ani nic.
młoda1994
Kochana ja mierze temperaturę żeby bardziej poznać swój organizm. I z wykresu owu miałam 14dc a plamienie miałam 12dc 13dc 14dc i 15dc od 16dc jestem na duphastonie 2x1 i plamien nie mam. Jeszcze 3 dni i od stawiam duphaston i czekam na @Przykro się to czyta.
U mnie dzisiaj 14dc. Myślałam ze już dzisiaj będzie super pozytyw test a jednak nie. Dziwne. Ciemna kreska ale jeszcze nie taka jak testowa. Pewnie jutro albo może i dzisiaj wieczorem będzie pozytyw. Zastanawia mnie cały czas ta krew (12 i 13dc). Aż kilka dni przed owulacja krew?! Mam nadzieje ze żadna nadżerka ani nic.
Wiem że właśnie plamienia mogą być w okolicy owu lub samej owu ale żeby kilka dni przed to nie mam pojęcia co to mogły oznaczać te plamienia u ciebie.
Dodatkowo jestem zdziwiona bo moja temperatura nigdy nie sięgała do 36.6 a wczoraj miałam 36.65 a dzisiaj aż 36.93 i jestem w szoku szczerze mówiąc.
Niżej wstawiam wykres jak byś chciała zerknąć
U
użytkownik 192
Gość
Ja co cykl mam pozytywne testy owu. Ja wiem ze ten tez bedzie pozytywny bo już mu niewiele brakuje i sprawdzają się mi te testy. Pozytyw a na drugi dzień objawy owu a za dwa tyg @. Po prostu pierwszy raz zauważyłam krew w śluzie na takim etapie cyklu i mnie to zdziwiło ale wyczytałam i jedna z Was tez mi tutaj pisała, ze tak może być przed lub w trakcie owu wiec byłam pewna ze ta owu będzie dzisiaj. A test jeszcze nie pozytywny ale tak jakby już chciał być pozytywnyChciałam Ci tylko napisać jeszcze ze test owu negatywny wcale nie oznacza że w danym cyklu owu nie będzie. Testy to tylko testy. Myślę że one nie są wyznacznikiem na 100%
młoda1994
Rozumiem. No tak bo te plamienia mogą być okoloowukacyjne lub same owulacyjne także tu się zgodzę.Ja co cykl mam pozytywne testy owu. Ja wiem ze ten tez bedzie pozytywny bo już mu niewiele brakuje i sprawdzają się mi te testy. Pozytyw a na drugi dzień objawy owu a za dwa tyg @. Po prostu pierwszy raz zauważyłam krew w śluzie na takim etapie cyklu i mnie to zdziwiło ale wyczytałam i jedna z Was tez mi tutaj pisała, ze tak może być przed lub w trakcie owu wiec byłam pewna ze ta owu będzie dzisiaj. A test jeszcze nie pozytywny ale tak jakby już chciał być pozytywny
A sprawdzałas kiedyś owu na monitoringu żeby sprawdzić czy testy się pokrywają z monitoringiem i potwierdzona owu przez lekarza?
reklama
U
użytkownik 192
Gość
Tak. Ostatnio sprawdzałam w sierpniu. I jeśli teraz się nie uda to zamierzam w następnym cyklu. Ja nie mam jednego jajowodu wiec mam nadzieje ze ta owu częściej jest z jajnika, przy którym jest jajowod. I jak sprawdzałam na monitoringu kilka razy to zawsze miałam z lewego (tam mam jajowod). Ale czuje tez Kiedy mam z prawego i zauważyłam ze jak z prawego to owu jest później, często koło 20-21 dcRozumiem. No tak bo te plamienia mogą być okoloowukacyjne lub same owulacyjne także tu się zgodzę.
A sprawdzałas kiedyś owu na monitoringu żeby sprawdzić czy testy się pokrywają z monitoringiem i potwierdzona owu przez lekarza?
Podziel się: