reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kurde :( Kciuki aby to nie byla pozamaciczna. Ale to wtedy pewnie bys miala normalny okres albo wogole. Moze jajeczko po prostu slabo się zagniezdzilo?
Moja siostra w tamtym roku zaszła w ciążę miały być bliźniaki. Jedno ciąża prawidłowa drugi zarodek zagniezdzil się poza macica i miała usuwana ta nieprawidłowa w 12tc nie miała krwawienia żadnych plamien i żadnego bólu. Drugie dziecko urodzilosie zdrowemacoreczke Wiktorie weszła właśnie w 5 miesiąc.

Nie każda ciąża poza maciczna objawia się krwawieniem bólem, czasami ciąża poza maciczna nie daje żadnych objawów.

reklama
Moja siostra w tamtym roku zaszła w ciążę miały być bliźniaki. Jedno ciąża prawidłowa drugi zarodek zagniezdzil się poza macica i miała usuwana ta nieprawidłowa w 12tc nie miała krwawienia żadnych plamien i żadnego bólu. Drugie dziecko urodzilosie zdrowemacoreczke Wiktorie weszła właśnie w 5 miesiąc.

Nie każda ciąża poza maciczna objawia się krwawieniem bólem, czasami ciąża poza maciczna nie daje żadnych objawów.
Ja się jeszcze nie spotkałam żeby pozamaciczna nie dawała objawów.
Ale to chodzi mi o osoby które znam i ją miały plus to co na necie czytałam.
U mnie wywołała ogromny bol. Pierwszy poród - trwał ponad 40 godzin nie dał mi tak w kość. Zemdlałam z bolu bo zaczęło rozrywać jajowod. I skończyło sie operacją.
Ale może być tak ze nie każda daje objawy choć na pewnie większość daje - krwawienie plus bol. Ja pamietam jak się obudziłam po operacji i beczałam wyzywając lekarzy skoro są tacy mądrzy czemu nie przenieśli do macicy...nie życzę nikomu.

@milla1982 - bardzo mi przykro i tulę Cię mocno ! Kolejny cykl, kolejna szansa. Ja chyba zaryzykuje w tym miesiącu, termin miałabym na sierpień, więc nie jest źle, a w sierpinu urodziny ma mój mąż ;)

A propo ciąż pozamacicznych, zgodzę się z @młoda1994, są sytuacje, że nie dają żadnych objawów. Mój ginekolog często się z tym spotyka.

@milla1982 - bardzo mi przykro i tulę Cię mocno ! Kolejny cykl, kolejna szansa. Ja chyba zaryzykuje w tym miesiącu, termin miałabym na sierpień, więc nie jest źle, a w sierpinu urodziny ma mój mąż ;)

A propo ciąż pozamacicznych, zgodzę się z @młoda1994, są sytuacje, że nie dają żadnych objawów. Mój ginekolog często się z tym spotyka.
Ja nie napisałam ze się nie zgodzę tylko ze znam tyle przypadków ze te pozamciczne wywołują takie objawy ze szkoda gadać. A taka sytuacja (raczej nierealna w dzisiejszych czasach choć znam dziewczynę które do 18 tyg nie poszła na usg bo coś tam miała w głowie ze ma być co będzie itp). I gdyby ona nie daj Boże była w takiej ciąży?! Sadze ze wcześniej czy później coś by się zaczęło dziać. Na początku oczywiście ze nie daje objawów choć u mnie niestety szybko pojawiło się krwawienie, jakiś tydz po teście. Tez zależy gdzie umiejscowiła się taka ciąża bo jeśli w jajowodzie to bez objawów nie ma raczej szans bo zarodek rośnie i rozrywa jajowod. Zreszta nie będę się mądrzeć. U mnie dała objawy i przeokropny bol. Tez co później widziałam kreski na teście to w duchu „byle nie ektopowa”. I może dlatego tak spokojnie przyjęłam poronienie i biochemiczne.

Ja dzisiaj i wczoraj krew w śluzie mimo ze połowa cyklu a w głowie „chyba nic się tam nie pomyliło i żadnej pozamcicznej nie ma”. Tego się najbardziej boje choć wiem ze jestem przed sama owulacja ale mam taka traumę po tamtej ciąży ze nawet w takiej fazie cyklu chodzą różne myśli po głowie.

O kurcze. Oby nie pozamaciczna. Przechodziłam to i bol jest niesamowity. Ja miałam w jajowodzie i mi rozrywało jajowod dlatego tak bolało a naprawdę mam wysoki próg bolu.
Pewnie poronienie u Ciebie 🙁 współczuje
A powiedz mi Kochana,czy miałaś jakieś dziwne objawy,czy od razu bol? Bol pojawia się,jak ciąża rośnie. W którym dniu cyklu zaczął się u Ciebie bol? W poniedziałek robię betę,pewnie będzie wiadomo,ale martwię się,że coś się zacznie dziać do poniedziałku

Kurde :( Kciuki aby to nie byla pozamaciczna. Ale to wtedy pewnie bys miala normalny okres albo wogole. Moze jajeczko po prostu slabo się zagniezdzilo?
Miałam normalny,w terminie. Robiłam test 2 dni przed @ I nie było nawet cienia. Okres miałam obfity i trwał 7 dni,a od zawsze trwa 4.

Ja nie napisałam ze się nie zgodzę tylko ze znam tyle przypadków ze te pozamciczne wywołują takie objawy ze szkoda gadać. A taka sytuacja (raczej nierealna w dzisiejszych czasach choć znam dziewczynę które do 18 tyg nie poszła na usg bo coś tam miała w głowie ze ma być co będzie itp). I gdyby ona nie daj Boże była w takiej ciąży?! Sadze ze wcześniej czy później coś by się zaczęło dziać. Na początku oczywiście ze nie daje objawów choć u mnie niestety szybko pojawiło się krwawienie, jakiś tydz po teście. Tez zależy gdzie umiejscowiła się taka ciąża bo jeśli w jajowodzie to bez objawów nie ma radzie szans bo zarodek rośnie i rozrywa jajowod. Zreszta nie będę się mądrzeć. U mnie dała objawy i przeokropny bol. Tez co później widziałam kreski na teście to w duchu „byle nie ektopowa”. I może dlatego tak spokojnie przyjęłam poronienie i biochemiczne.
Ja niestety nie wiem gdzie dokładnie była umiejscowiona ciąża mojej siostry ale wiem że jeden zarodek był poza macica i dowiedziała się dopiero w 12tc i została od razu usunięta i leżała 3 doby w szpitalu na obserwacji czy z tą prawidłowa ciąża się nic złego nie dzieje ale na szczęście mamy duża zdrowa 5-cio miesięczna 8 - mio kilowa dziewczynkę w rodzinie. [emoji846]

A powiedz mi Kochana,czy miałaś jakieś dziwne objawy,czy od razu bol? Bol pojawia się,jak ciąża rośnie. W którym dniu cyklu zaczął się u Ciebie bol? W poniedziałek robię betę,pewnie będzie wiadomo,ale martwię się,że coś się zacznie dziać do poniedziałku
Test pozytywny 23 grudnia. A w sylwestra krwawienie - jeszcze nie bolało. Pamietam jak siedziałam z mężem i mówiłam do niego „już po ciąży”. Byłam pewna ze to będzie poronienie. Pare dni później usg, nic nie mogła znaleźć, po dłuższej chwili widać było. Ale sama nie była pewna gdzie to jest! Następne usg kilka dni później. I serduszko waliło ale nadal „gdzie ta ciąża”. Później byłam u innej i wprowadziła mnie w błąd mówiąc ze jestem w trakcie poronienia i na tym się skupiła tylko. Może i była bliźniacza - jedno poroniłam, drugie w jajowodzie. Tego do dzisiaj nie wiem.pozniej już umierałam z bolu. Zamiast od razu jechać do szpitala czekałam tydzień jeszcze wyjąc z bolu każdego dnia. Aż padłam bo pękł jajowod i od razu na stół.

Ja niestety nie wiem gdzie dokładnie była umiejscowiona ciąża mojej siostry ale wiem że jeden zarodek był poza macica i dowiedziała się dopiero w 12tc i została od razu usunięta i leżała 3 doby w szpitalu na obserwacji czy z tą prawidłowa ciąża się nic złego nie dzieje ale na szczęście mamy duża zdrowa 5-cio miesięczna 8 - mio kilowa dziewczynkę w rodzinie. [emoji846]
Cieszę ze drugie dzieciątko całe i zdrowe!!!
Ja to do 12 tyg swojej bym nie donosiła bo jajowod nie wytrzymał i mało brakowało a mnie tez mogłoby nie być

I w sumie wtedy miałam takie myśli jak się obudziłam i dochodziłam do siebie ze mogłoby mnie nie być mimo ze w domu dwóch synów na mnie czekało...

reklama
Cieszę ze drugie dzieciątko całe i zdrowe!!!
Ja to do 12 tyg swojej bym nie donosiła bo jajowod nie wytrzymał i mało brakowało a mnie tez mogłoby nie być

I w sumie wtedy miałam takie myśli jak się obudziłam i dochodziłam do siebie ze mogłoby mnie nie być mimo ze w domu dwóch synów na mnie czekało...
Rozumiem. Ale nie myśl tak kochana. Choć ja też do nie dawna tak myślałam bo parę tygodni temu straciłam 4 ciąże a żadnego ziemskiego dziecka nie mamy z mężem.

Jest to strasznie nie sprawiedliwe że ci co chcą to nie wychodzi a jak już wyjdzie to zaraz jest strata i kolejny ból łzy.

Do góry