reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć dziewczyny. U nas padła decyzja (chyba ;)), że staramy się o kolejne dziecko ( bardzo bym chciała chłopca ). Trzy lata temu też planowałam chłopaka i nie wiem czy zaplanowałam czy wymodliłam ale mam syna. Teraz chciała bym braciszka dla małego i liczę na waszą pomoc bo wiem że pewnie rzeczy się pozmnieniały w tym temacie ;)
Ja mam wrażenie, że o Syna właściwie starać się nie trzeba haha Wiem kiedy mam owulkę więc pewnie tego.dnia bym pilnowała i już ;) A z córką weź człowieku wceluj 3 dni wstecz haha
Specem od planowania błękitnego jest obecnie @Megi_Meg i @mis0890 tylko stosują zupełnie różne metody :D

reklama
Trzymam kciuki za roz u was. U nas ten cykl zwariowal. Na CLO i z miętowa herbata poprzesuwalo się wszystko. Owu miała wg gina być w niedziele albo poniedziałek ale śluz płodny pojawił się w środę w nocy dopiero. Akurat w ten dzień nam się nie udało zgrać i staranka były we wtorek i czwartek. Zdziwil mnie ten śluz bo na CLO zawsze była susza a tu taka niespodzianka. Dziś już piękny skok temperatury wiec na pewno jest już po. Ciekawe czy chłopaki z wtorku dożyją albo te nad ranem dzisiaj utrafią w O+12? Nie umiem określić kiedy ta owu była na pewno... teraz czekam 9-10 dni i testuje! Hehe
Mąż wymęczony na maksa staraniami, chciałby już mieć to z głowy ;)
Ja tez trzeciego chłopca przyjmę z radością ale chciałam córkę żeby zobaczyć jak to jest być mamą dziewczynki... chłopaki są bardzo kochane i nie zamieniłabym na nikogo innego ale tak dla odmiany teraz przydałaby się ta dziewczynka❤
Testów owu nie robiłaś? Mnie organizm robi w konia więc bez testów nie byłabym już niczego pewna ;)

@Sabrina32 trzymam kciuki za jajnik ;) Mnie kolejny cykl prawy boli .. Dziwne

@Szczęśliwa3 - zdradź mi proszę Twój przepis na syna ;) i oczywiście trzymam kciuki za drugiego :)

@Dwa+Trzy - specem to raczej bym się nie nazwała bo mam córkę :) chyba, że spec od „zrobienia” córki.

@Monia0281 - Gratuluję córeczki, z takiego maratonu starań nie mogło być inaczej ;) według mnie, to były starania dziewczynkowe :)

Mało ostatnio się udzielam bo mam mase pracy i bardzo dużo na głowie. Trzymam dziewczyny za Was kciuki i mam nadzieje, że Wasze marzenia się spełnią. Niestety nie mam pojęcia kiedy do Was dołączę i czy w ogóle dołącze. Przez inne rzeczy na głowie, coś odeszła mi chęć bycia w ciąży, może to jest chwilowy etap, ale szczerze nie mam pojęcia. Czas pokaże. Pozdrawiam Was serdecznie.

@Szczęśliwa3 - zdradź mi proszę Twój przepis na syna ;) i oczywiście trzymam kciuki za drugiego :)

@Dwa+Trzy - specem to raczej bym się nie nazwała bo mam córkę :) chyba, że spec od „zrobienia” córki.

@Monia0281 - Gratuluję córeczki, z takiego maratonu starań nie mogło być inaczej ;) według mnie, to były starania dziewczynkowe :)

Mało ostatnio się udzielam bo mam mase pracy i bardzo dużo na głowie. Trzymam dziewczyny za Was kciuki i mam nadzieje, że Wasze marzenia się spełnią. Niestety nie mam pojęcia kiedy do Was dołączę i czy w ogóle dołącze. Przez inne rzeczy na głowie, coś odeszła mi chęć bycia w ciąży, może to jest chwilowy etap, ale szczerze nie mam pojęcia. Czas pokaże. Pozdrawiam Was serdecznie.
@megi Kochana moja nie zostawiaj mnie tu samej niezdecydowanej. Ja też mam dużo pracy,problemów i nie wiem,czy mogę i powinnam się starać. Zostań z nami :* proszę

Właśnie co ciekawe 2 synów też mam z takiego maratonu[emoji23]

To miałam napisać ;) Mój drugi Syn z takiego maratonu a pierwszy zgodnie z zaleceniami lekarza co drugi dzień ;)

@Megi_Meg nie zostawiaj Nas na polu bitwy ;) Mało Nas zostało, walczymy razem :D
Razem, nieugięcie, aż błękitny promyk na końcu ciemnego korytarza się pojawi ;) Podzielam opinię @Megi_Meg - ja też uważam się raczej za specjalistę ds. XX...uparcie pracuję jednak nad zmianą tej specjalizacji ;) To już rok Staraczki jak tu z Wami jestem. Za ten rok Wam z serca dziękuję :) Mam nadzieję, że jeszcze nie macie mnie dosyć :p miłego piątku

reklama
Ja mam w domu dwie dziewczyny
Ja mam wrażenie, że o Syna właściwie starać się nie trzeba haha Wiem kiedy mam owulkę więc pewnie tego.dnia bym pilnowała i już ;) A z córką weź człowieku wceluj 3 dni wstecz haha
Specem od planowania błękitnego jest obecnie @Megi_Meg i @mis0890 tylko stosują zupełnie różne metody :D

Ja mam w domu dwie starsze córki i dopiero trzeci chłopak się udał, więc różnie z tą łatwością bywa
Przed drugą ciążą tez celowałam w owulację na chłopaka ale tylko na podstawie obserwacji śluzu wyszła dziewczynka bo mój śluz płodony nie pokrywa się z sama owulacją. Przed trzecią ciążą przygotowałam się solidniej, zupełna zmiana trybu życia ( zaczełam ćwiczyć zmiana diety ) dieta chłopczykowa ( pomidory, banany ) testy owulacyjne i staranka ( i tego właśnie nie pamiętam chlopczykowo miało być co 2 dni ? ) no i się udało :)

Do góry