reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny żeby rozruszać wątek może napiszecie, którą metodę stosujecie przy planowaniu płci?
Każda z Was trzyma się diety?
No właśnie trochę bardziej optymistycznie :laugh2:
Może jednak te działania cis dają, ale tego się nie dowiemy z takich historii :tak:
Ja stawiam na zakwaszanie zwłaszcza w okolicy dni plodnych dieta i maść.. odstepu duzego nie moge robić , teraz chyba sprobuje 12 godz przed i 12 po..i zobaczymy

A możliwe jest to, że zawsze mam niskie PH? Robię te testy codziennie i za każdym razem wychodzi mi max 4.7 ..
Sprawdzałam też wodę bo myślałam, że może nie działają ;) Ale wyniki są różne więc chyba ok.
A może źle mierzę?
I teraz wiem, że ostatnim zakwaszaniem pozabijałam wszystko buahahahahaha bo testy przyszły po 1 cyklu ;)

Sylwunia a Ty tak bardziej w chłopaka celujesz?
Bo jeśli o córkę chodzi to próbowałabym bez tego 12 przed ;) Niby jest taka metoda O+12 i nawet kusząca ale ja chyba nie mam tyle czasu w celowanie 12 godz po owulce ;)

A możliwe jest to, że zawsze mam niskie PH? Robię te testy codziennie i za każdym razem wychodzi mi max 4.7 ..
Sprawdzałam też wodę bo myślałam, że może nie działają ;) Ale wyniki są różne więc chyba ok.
A może źle mierzę?
I teraz wiem, że ostatnim zakwaszaniem pozabijałam wszystko buahahahahaha bo testy przyszły po 1 cyklu ;)
Chyba możliwe..ja pochwy tez mam 4.0.. kiedys miezylam przez caly dzien kiedy mialo byc owu i w pewnym momencie bylo znacznue wyzej cos ko 6.5..moczu jest zmienne i to wlasnie zalezy od tego co zjem. I mslisz ze ph moczu odzwierciedla ph organizmu czy drog rodnych?

Sylwunia a Ty tak bardziej w chłopaka celujesz?
Bo jeśli o córkę chodzi to próbowałabym bez tego 12 przed ;) Niby jest taka metoda O+12 i nawet kusząca ale ja chyba nie mam tyle czasu w celowanie 12 godz po owulce ;)
Nie no w córkę :laugh2: ale u mnie odstep sie nie sprawdza..A tak duży jak jest zalecany na dziewczynkę to nie zachodzą wcale..
Czytałam tu o tej metodzie 12 po ..I tam chodzi głównie o to, ze zmienia się już ph i przez krótszy czas jesteśmy wstanie je utrzymywać
A no i biorę suplementy jak lukrecja

Sylwunia mysle, ze przy planowaniu plci nie ma zadnego znaczenia PH moczu. Chyba, ze ktorys z żołnierzy przez cewkę znajdzie droge hahaha

reklama
Do góry