reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wg mnie to ph pochwy ma najwieksze znaczenie i tak tez tu dziewczyny pisały. Na logikę: wpadają żołnierzyki i jesli w przedsionku im ph nie pasuje to juz dostaja obuchem i koncza wedrowke :)

Elenaa dlatego ważne zeby to byl sok 100% Przerabialam ich juz wiele i znalazlam jeden u Nas w aptece taki 100% na 100% ;)
No właśnie ja też mam 100%. A ile tego pijesz?

reklama
Na okres letni przerzucilam sie na zurawine w tabletkach ;)
Teraz zaczna sie herbatki a ja glownie do herbaty sobie dolewalam - co tez nie jest do konca skuteczne ale ta 100% jest tak cierpka, ze inaczej nie potrafilam, ewentualnie do manny ;) Średnio dziennie 1 szklanka wychodziła. Ale jak pisałam, ja to ze wzgledu na pęcherz się faszeruję :)

O matko to mega dużo :p Ale chyba po owualcji lepiej nie brać.

Myślicie że keidy test owulacyjny będzie pozytywny? Testy robione z 3 h temu 2 różnych firm :p

Załączniki

• 20190911_114124.jpg
    20190911_114124.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 72
Elenaa a dlaczego proponujesz odstawic po owulacji?
Z testami jest roznie , ja raz mialam rano bladziocha a wieczorem juz pozytyw bez wątpliwości a w tym cyklu stopniowo mi sie zabarwiala :)
U Ciebie też może być już wieczorem pozytywny albo za 2 dni ;)

Bo wszędzie pisze że sok z żurawiny w ciąży skonsultowac z lekarzem.

No u mnie jakoś wyjątkowo wcześnie takie ciemne kreski bo juz od wczoraj czyli 11 dc. Zreguly mialam dopeiro w 14 dc pozytywne a wczensiej takie bladziochy.

Nigdy na to nie zwracałam uwagi Muszę zapytać Ginkę na wizycie. Dobrze, ze to juz za tydzien ;)
Z tymi testami to tak wlasnie jest różnie ;) Ale u mnie póki co pokrywają się z intuicją i aplikacją :)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!
Obserwowałam ten watek juz dość długo ale teraz zdecydowałam się dołączyć. Zaczęliśmy starania o wymarzona córkę ;) mam już dwóch cudnych chłopców - 6 i 4 lata. ucelowani jeden w sama owulacje a drugi dzień przed. Wcześniej byłam w ciąży z córka ze starań 3 dni przed Owu ale niestety poroniłam... wszystkie ciąże ze złotego strzału z duża abstynencja. kiedy zaszłam w pierwsza ciąże pracowałam jako modelka wiec dieta była bardzo rygorystyczna - jak najbardziej dziewczynkowa. Bez śniadań, mało kalorii, dużo coli dietetycznej. Przy drugim synku ważyłam 4 kilo więcej niż w pierwszej ale dieta bez zmian a mimo to chłopczyk. W tym cyklu biorę Clomid 5-9 dni cyklu, suplementy z żurawiny i kwas foliowy a mąż lukrecję. Przytulanka od 9 dnia cyklu codziennie tak do 2 dni przed owu celujemy. Używam tez Replens na obniżenie pH pochwy bo tego nigdy nie robiłam a może mieć znaczenie. Wiem ze metoda na króliczki wg niektórych jest bardziej na chłopca, ale chce osłabić plemniki o zrobić wszystko odwrotnie niż w poprzednich staraniach :) u nas niestety abstynencja nie działa różowo.
Pozdrawiam wszystkie staraczki i jadę na monitoring owulacji, może mi się poszczęści i będę miała dwa jajeczka - bo bardzo bym chciała bliźniaki

Cześć dziewczyny!
Obserwowałam ten watek juz dość długo ale teraz zdecydowałam się dołączyć. Zaczęliśmy starania o wymarzona córkę ;) mam już dwóch cudnych chłopców - 6 i 4 lata. ucelowani jeden w sama owulacje a drugi dzień przed. Wcześniej byłam w ciąży z córka ze starań 3 dni przed Owu ale niestety poroniłam... wszystkie ciąże ze złotego strzału z duża abstynencja. kiedy zaszłam w pierwsza ciąże pracowałam jako modelka wiec dieta była bardzo rygorystyczna - jak najbardziej dziewczynkowa. Bez śniadań, mało kalorii, dużo coli dietetycznej. Przy drugim synku ważyłam 4 kilo więcej niż w pierwszej ale dieta bez zmian a mimo to chłopczyk. W tym cyklu biorę Clomid 5-9 dni cyklu, suplementy z żurawiny i kwas foliowy a mąż lukrecję. Przytulanka od 9 dnia cyklu codziennie tak do 2 dni przed owu celujemy. Używam tez Replens na obniżenie pH pochwy bo tego nigdy nie robiłam a może mieć znaczenie. Wiem ze metoda na króliczki wg niektórych jest bardziej na chłopca, ale chce osłabić plemniki o zrobić wszystko odwrotnie niż w poprzednich staraniach :) u nas niestety abstynencja nie działa różowo.
Pozdrawiam wszystkie staraczki i jadę na monitoring owulacji, może mi się poszczęści i będę miała dwa jajeczka - bo bardzo bym chciała bliźniaki

Cześć dziewczyny!
Witaj :) też mam dwóch synów i chciałabym trzeciego maluszka,może być trzeci synuś:)

reklama
Do góry