reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny mam zielone światło od lekarza, dziś mam 7 dc i nie wiem co robić, czy cos próbować w tym cyklu czy dopiero w przyszłym jak zakładałam :p niby mnie korci aby teraz przez kilka dni meża do łóżka zaciągnąć, ale z drugiej strony to się boję chyba samej myśli o ciąży.
Działaj Kochana. Wiesz jak jest-jak się bardzo chce,to różnie wychodzi :)

reklama
Dziewczyny mam zielone światło od lekarza, dziś mam 7 dc i nie wiem co robić, czy cos próbować w tym cyklu czy dopiero w przyszłym jak zakładałam :p niby mnie korci aby teraz przez kilka dni meża do łóżka zaciągnąć, ale z drugiej strony to się boję chyba samej myśli o ciąży.
Pewnie , ze działaj :-) :) szkoda cyklu..Ale jak masz już zielone światło od lekarza, a tyle czekałaś na to, to im bliżej będzie owulacji tym bardziej będzie Cię ciągnęło do męża:tak:..zobaczysz to wyjdzie naturalnie;-) ;):-) :)

@Elenaa działaj działaj. Jeszcze Tobie płeć jest obojętna wiec tym bardziej szkoda cyklu.
Ja mam dostać za 2 dni miesiączkę i czekam jak na szpilkach. Narazie testu nie robię. Nawet nie mam jak. Ale póki co brak typowych objawów. Może to za wcześnie. W sumie na kilka godzin przed wiem ze dostanę @. Póki co kłują mnie jajnika i dół brzucha. Może to znak na miesiączkę.

@Elenaa działaj działaj. Jeszcze Tobie płeć jest obojętna wiec tym bardziej szkoda cyklu.
Ja mam dostać za 2 dni miesiączkę i czekam jak na szpilkach. Narazie testu nie robię. Nawet nie mam jak. Ale póki co brak typowych objawów. Może to za wcześnie. W sumie na kilka godzin przed wiem ze dostanę @. Póki co kłują mnie jajnika i dół brzucha. Może to znak na miesiączkę.
no to takie kłucie to może i na ciąże. A przypomnij jak działaliście? owu Ci sie przesunęła i jak wyszło wkoncu? my działalismy 7 i 8 dc. Dzis 9dc więc chyba będzie maraton jeszcze przez 2-3 dni, max do 11 dc, o ile owulacja przyjdzie w 14 dc bo też często mam obsuwy. Zobaczymy, taki falstart mały na luzie. No i po owulacji pewnie tez, zadziałalibyśmy O+12 ale niestety nie będziemy mieć warunków bo wyjezdzamy :p

@Megi_Meg przejrzałam na ovufriend różne cykle ciążowe dziewczyn,z którymi byłam w kontakcie kilka ostatnich lat,gdy próbowały zajsc.Wyobraź sobie,że zdecydowana większość ma dziewczynki z dnia pozytywnego testu owu i nawet dzień po :) Są tez takie,ktore sprzed kilku dni przed owu,które mają chłopca.

@Megi_Meg przejrzałam na ovufriend różne cykle ciążowe dziewczyn,z którymi byłam w kontakcie kilka ostatnich lat,gdy próbowały zajsc.Wyobraź sobie,że zdecydowana większość ma dziewczynki z dnia pozytywnego testu owu i nawet dzień po :) Są tez takie,ktore sprzed kilku dni przed owu,które mają chłopca.
Szkoda że wcześniej tego nie wiedziałam.Myślałam że im dalej od owulacji tym szansa na córcie większa.Niestety u mnie się nie sprawdziło :(

Ja sprawdziłam, i u mnie serduszka były w:
-14, 15, 17dc, owu w 16 dc i syn,
-12, 13 i 17 dc, owu jakos w nocy 16/17 dc i córka.

Z córką napewno kochalismy się gdy nie było typowo śluzu plodnego. Ja mysle ze to moze mieć znaczenie.

U mnie starania były 16 i 17 dc, a owu niby miała być 14 dc. Mam obawy Że się przesunęła bo testy owu wychodziły później pozytywne. Nigdy tez nie pozwoliliśmy sobie na sexy 16 dc. Najwcześniej chyba 17 dc. Chyba ze czułam owu. Raz czułam takie objawy i faktycznie sprawdziło się.

reklama
Do góry