reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja w tym miesiącu miałam starania po owu. Wydaje mi się ze już w bezpiecznych dniach, ale może akurat. Zakwaszalam się globulkami. Może akurat załapałam się na jakieś okienko.
A jakiej marki globulek używasz? A stosujesz jakiś odstęp przez stosunkiem? Np na dzień globulka, a starania wieczorem?..wlasnie tez się nad tym zastanawiam..:oo2:

reklama
Mi bardzo często pokazuje pozytywny test przez 2 dni,ale po objawach i skoku temperatury wychodzi,że owu mam po tym drugim teście

Powiem Wam szczerze, że dla mnie "zrobienie" syna graniczy z cudem. Prawdopodobnie gdyby ktoś kazał mi "spłodzić" córkę, to zrobiłabym to bez problemu, na dodatek w pierwszym cyklu. Mam wrażenie, że mój organizm jest stworzony do rodzenia dziewczynek.

Powiem Wam szczerze, że dla mnie "zrobienie" syna graniczy z cudem. Prawdopodobnie gdyby ktoś kazał mi "spłodzić" córkę, to zrobiłabym to bez problemu, na dodatek w pierwszym cyklu. Mam wrażenie, że mój organizm jest stworzony do rodzenia dziewczynek.
A ja powtarzam mężowi,że syna potrafi każdy zrobić.Sztuką jest "zrobić dziurkę w dziurze".Bo ciągle przeżywam że nam się nie udało.

A ja powtarzam mężowi,że syna potrafi każdy zrobić.Sztuką jest "zrobić dziurkę w dziurze".Bo ciągle przeżywam że nam się nie udało.

Oj nie byłabym tego taka pewna, coraz częściej widze rodziny z 2 lub 3 córkami.
Myśle, że im bardziej będziesz miała zaawansowaną ciąże tym, coraz bardziej będziesz się z niej cieszyła. Ciąża to piękny stan i niestety szybko mija.

Szkoda, że fizycznie i psychicznie tak wykańcza... ja juz mam dosc ciąży i z chęcią bym urodziła.

Końcówka ciąży jest chyba najgorsza, mnie najbardziej denerwowało to, że nie wiedziałam kiedy mnie poród zaskoczy i jak się skończy, właściwie to, nie ciąża, a samo czekanie mnie dobijało. Ale po porodzie jak już byłam wykończona nocnymi pobudkami, to szybko za brzuszkiem zatęskniłam :)

Końcówka ciąży jest chyba najgorsza, mnie najbardziej denerwowało to, że nie wiedziałam kiedy mnie poród zaskoczy i jak się skończy, właściwie to, nie ciąża, a samo czekanie mnie dobijało. Ale po porodzie jak już byłam wykończona nocnymi pobudkami, to szybko za brzuszkiem zatęskniłam :)

Ja stwierdziłam, że chyba cierpliwość mi się z wiekiem kończy [emoji23] 9 miesięcy ciąży to dla mnie za dużo :/ ciężko mi fizycznie. Brzuch przeszkadza. Marze by moc wstawać bez problemu z kanapy, moc się nachylić bez bólu tu i ówdzie, o normalnym seksie z mężem [emoji849][emoji849][emoji849]
No i nie ukrywam, że tej różowej gwiazdy się nie mogę doczekać ;)

Oj nie byłabym tego taka pewna, coraz częściej widze rodziny z 2 lub 3 córkami.
Myśle, że im bardziej będziesz miała zaawansowaną ciąże tym, coraz bardziej będziesz się z niej cieszyła. Ciąża to piękny stan i niestety szybko mija.
A ja wszędzie widzę z trzema synami :) Właśnie przed chwilą szła mama z dwoma synami w wieku szkolnym i w wózku wiozlam bliźniaki-dwóch chłopców:D

reklama
Ja stwierdziłam, że chyba cierpliwość mi się z wiekiem kończy [emoji23] 9 miesięcy ciąży to dla mnie za dużo :/ ciężko mi fizycznie. Brzuch przeszkadza. Marze by moc wstawać bez problemu z kanapy, moc się nachylić bez bólu tu i ówdzie, o normalnym seksie z mężem [emoji849][emoji849][emoji849]
No i nie ukrywam, że tej różowej gwiazdy się nie mogę doczekać ;)
A duży masz w brzuch w porównaniu z chłopcami? Inny kształt?

Do góry