reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Może to wynika z faktu że ludzie myślą jak na lekcji biologii że 14 dc jest owulacja :p I wtedy większy odstęp jest do faktycznej owulacji w cyklach powyżej 30 dni

Haha być może :) ogólnie wiem, że wiele kobiet myli moment owulacji, w sensie, że jeśli jest śluz płodny to kobiecie się wydaję, że to jest właśnie owulacja, a przecież, od momentu pojawienia się śluzu do faktycznej owulacji może być jeszcze 5 dni, np tak jest w moim przypadku.

reklama
Cześć dziewczyny Podczytuje Was od dawna, ale dopiero teraz założyłam konto bo chce zaczynać starania Przede wszystkim gratuluję ciąż ❤ i na wstępie mam pytanie o to zakwaszenie. Co w takim razie należy zrobić, aby to pH skutecznie obniżyć, skoro któraś wyżej (przepraszam, zgubiłam nick ) wymieniała żurawine, kefiry, lactacyd itp. i że to mało?

Pamietam, że był taki żel obniżający pH - RepHresh. Niektóre używały go przed stosunkiem by obniżyć pH. Ja kiedyś po użyciu chyba za bardzo obniżałam bo ciąży nie było a czas seksu do owu taki sam jak w szczęśliwym cyklu. Wiec z tym trzeba uważać.

Pamietam, że był taki żel obniżający pH - RepHresh. Niektóre używały go przed stosunkiem by obniżyć pH. Ja kiedyś po użyciu chyba za bardzo obniżałam bo ciąży nie było a czas seksu do owu taki sam jak w szczęśliwym cyklu. Wiec z tym trzeba uważać.
No więc właśnie tego się trochę boję - że zakwaszajac środowisko obniża się w zasadzie szanse na ciążę :/

Dziewczyny pomożecie mi z interpretacja testów owulacyjnych. W sobotę miałam pozytywny test owu. Kreska ciemniejsza od testowej. Potem tez była ciemna ale już jaśniała. Wczoraj zrobiłam test owu i wyszedł znów mocny. To oznacza druga owu ? Albo owu się opóźniła ? Czy może później już nie ma sensu robić tych testów ?

Dziewczyny pomożecie mi z interpretacja testów owulacyjnych. W sobotę miałam pozytywny test owu. Kreska ciemniejsza od testowej. Potem tez była ciemna ale już jaśniała. Wczoraj zrobiłam test owu i wyszedł znów mocny. To oznacza druga owu ? Albo owu się opóźniła ? Czy może później już nie ma sensu robić tych testów ?
Jeśli już raz była mocniejsza,to nie powinno się brać pod uwagę tej w kolejnych dniach. Ja też tak czasem mam,u mnie raz taka mocna potrafila się pokazać nawet w okolicach spodziewanej @ Kiedyś pokazała mi bardzo wczesną ciaze teraz nie,więc pewnie są niedoskonałe.

Ja tak miałam bardzo często, lekarz mówi, że w takim przypadku nie jest 100% powiedziane kiedy występuje owulacja. Ogólnie ja miałam wrażenie, że ja owulację miałam po tym drugim pozytywnym teście owulacyjnym.

Mam nadzieje ze u mnie nic się nie przesunęło. Bo wpadam w lekka panikę. Jednak chciałabym trochę pomoc szczęściu. Tez mi się wydaje ze skoro złapałam pik to tych późniejszych nie powinnam brać pod uwagę. A jednak były mocne na równi z testowa ale nie mocniejsze tak jak w 13 dc. A tez nie chce mi się wierzyć ze tak przesunęła się owulacja. Na 17 dc

reklama
Mam nadzieje ze u mnie nic się nie przesunęło. Bo wpadam w lekka panikę. Jednak chciałabym trochę pomoc szczęściu. Tez mi się wydaje ze skoro złapałam pik to tych późniejszych nie powinnam brać pod uwagę. A jednak były mocne na równi z testowa ale nie mocniejsze tak jak w 13 dc. A tez nie chce mi się wierzyć ze tak przesunęła się owulacja. Na 17 dc

Z testami różnie bywa, dlatego warto słuchać własnej intuicji. Trzymam kciuki :)

Do góry