reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wi
I tu mój błąd.Myślałam,że sok żurawina 100%,cytrynian magnezu,codziennie kefir i płyn lactacyd ph3,5 wystarczą do zakwaszenia, a widocznie mogłam zrobić jeszcze więcej.A teraz ciężko mi się pogodzić z niespełnionym marzeniem.

Może się mylę, ale z tego co ja wiem to cytranian magnezu to, produkt odkwaszający organizm na poziomie komórkowym i uzupełnia niedobory magnezu.

reklama
Wiecie, lekarzem nie jestem, dziele się tylko tym co wiem i tym z jakiego przepisu mam córkę. Może akurat komuś to pomoże. Pewnie na każdą z nas zupełnie coś innego zadziała. A żeby prawidłowo zakwasić lub odkwasić organizm to już szkoła wyższa, najlepiej z pomocą lekarza czy dietetyka. Ja przed ciążą na 100% miałam zakwaszony organizm, jeszcze z moim odstępem od owulacji to cud, że doszło do ciąży.

Ja teraz czekam z niecierpliwoscią kogo pod sercem nosi moja przyjaciółka ( jeden strzał 4 dni przed owulacją) i czy wszytko będzie ok, bo jak wcześniej wspominałam były 2 pęcherzyki, a dziś na usg okazało się że jeden pęcherzyk to krwiak, ale serduszko ładnie bije mino że to dopiero 5 tydzień ;)

Jakiś czas temu pisałam tu, że, wyczytałam, że jeśli kobieta ma długie cykle (30, 30+ dni) to bardziej sprzyja poczęciu dziewczynki ( ja akurat miałam cykle 32 dni) a jeśli krótkie (czyli do 29 dni) to bardziej sprzyja poczęciu chłopca. A u Was jak było ?

reklama
Jakiś czas temu pisałam tu, że, wyczytałam, że jeśli kobieta ma długie cykle (30, 30+ dni) to bardziej sprzyja poczęciu dziewczynki ( ja akurat miałam cykle 32 dni) a jeśli krótkie (czyli do 29 dni) to bardziej sprzyja poczęciu chłopca. A u Was jak było ?
Hej, podczytuje was od dawna, bo mega ciekawa sprawa z tym planowaniem płci [emoji18]
Ja mam cykle 32-36 dni i będzie dziewczynka. Nie planowana, więc nic w tym kierunku nie robiłam. To był dziwny cykl, temperatura mi skoczyła dopiero w 22 dc, dzień później była implantacja. Nie mam pojęcia niestety kiedy owu - ale przytulasy były w 10 i 17 dc [emoji4]

Do góry