reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wi
I tu mój błąd.Myślałam,że sok żurawina 100%,cytrynian magnezu,codziennie kefir i płyn lactacyd ph3,5 wystarczą do zakwaszenia, a widocznie mogłam zrobić jeszcze więcej.A teraz ciężko mi się pogodzić z niespełnionym marzeniem.

Może się mylę, ale z tego co ja wiem to cytranian magnezu to, produkt odkwaszający organizm na poziomie komórkowym i uzupełnia niedobory magnezu.

reklama
Wiecie, lekarzem nie jestem, dziele się tylko tym co wiem i tym z jakiego przepisu mam córkę. Może akurat komuś to pomoże. Pewnie na każdą z nas zupełnie coś innego zadziała. A żeby prawidłowo zakwasić lub odkwasić organizm to już szkoła wyższa, najlepiej z pomocą lekarza czy dietetyka. Ja przed ciążą na 100% miałam zakwaszony organizm, jeszcze z moim odstępem od owulacji to cud, że doszło do ciąży.

Ja teraz czekam z niecierpliwoscią kogo pod sercem nosi moja przyjaciółka ( jeden strzał 4 dni przed owulacją) i czy wszytko będzie ok, bo jak wcześniej wspominałam były 2 pęcherzyki, a dziś na usg okazało się że jeden pęcherzyk to krwiak, ale serduszko ładnie bije mino że to dopiero 5 tydzień ;)

Jakiś czas temu pisałam tu, że, wyczytałam, że jeśli kobieta ma długie cykle (30, 30+ dni) to bardziej sprzyja poczęciu dziewczynki ( ja akurat miałam cykle 32 dni) a jeśli krótkie (czyli do 29 dni) to bardziej sprzyja poczęciu chłopca. A u Was jak było ?

reklama
Jakiś czas temu pisałam tu, że, wyczytałam, że jeśli kobieta ma długie cykle (30, 30+ dni) to bardziej sprzyja poczęciu dziewczynki ( ja akurat miałam cykle 32 dni) a jeśli krótkie (czyli do 29 dni) to bardziej sprzyja poczęciu chłopca. A u Was jak było ?
Hej, podczytuje was od dawna, bo mega ciekawa sprawa z tym planowaniem płci [emoji18]
Ja mam cykle 32-36 dni i będzie dziewczynka. Nie planowana, więc nic w tym kierunku nie robiłam. To był dziwny cykl, temperatura mi skoczyła dopiero w 22 dc, dzień później była implantacja. Nie mam pojęcia niestety kiedy owu - ale przytulasy były w 10 i 17 dc [emoji4]

Do góry