reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Przykro, że nie udało się Wam spełnić marzenia o córeczce :( domyślam się, jak bardzo to boli. Człowiek się nastawi, a potem jak cegła w łeb rozczarowanie.
Pozostaje cieszyć się z dobrze rozwijającego się synka. Miłość na pewno przyjdzie.

reklama
staranka 10 dc po dłuższej abstynencji (przerywany w 12 dc??), a owulka ok 14 dc. Nie wiedzialam tylko o tym nieszczesnym ph! Tzn czytalam ale nie sadzilam ze sie uda już w pierwszym cyklu :(
Alex811 doskonale wiem co czujesz.. BARDZO dobrze :(
czyli miałaś 4 dni przerwy ? czy 12 dc coś jednak wypłynęło? a kojarzysz jaki miałaś śluz? bo mi się wydaje ze może to ma wpływ, czasem kobiety przed owulacją mają już typowo płodny i wysokim ph i stąd może chłopczyki z takim dużym odstepem. Ja myślę, że trzeba to planowanie traktować jako zabawę.. i dziekować Bogu za każde zdrowe dziecko. Myślę, że to jest trochę tak, że człowiek marzy o tym czego nie ma, albo co jest nieosiągalne dla niego. A jak to już ma, to wydaje się takie normalne.

Ja dziś miałam skok temperatury, także mimo choroby owulacja jak w zegarku. No ale co z tego jak i tak nie mogliśmy nic działać. Ja tylko ze względu na to że mam 2 pokoje dla dzieci to wolałabym córkę, bo między synem a trzecim będzie już spora róznica wieku aby razem pokój dzielić, Ale mam ochote ogólnie po prostu starać się o dziecko i nic nie celować, a najlpeiej to o płci dziecka dowiedzieć się w dniu urodzin :p fajnie tak by było :) to dopiero byłaby magiczna ciąża, nasze mamy nie wiedziały i 9 msc czekały na tą informacje :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Czytam Was od dawna, kiedys sie nawet udzielałam (kilka lat temu :p) teraz jestem w 3 ciązy. Mam dwóch synów i bedzie trzeci :o planowana byla dziewczynka. Od półtora miesiaca wiem, że chłopiec i nie umiem sie cieszyć... tak jak BARDZO chcialam 3 ciązy, to tak jak dowiedziałam sie że znowu syn tak czar prysł.. i nie potrafie sobie w głowie poukładac. Nic mnie nie cieszy. Tym bardziej że sporo koleżanek które maja dwóch synków potem udała sie córka, albo dwie córki + syn, albo parki... ehhh :(
co do starań - brałam castagnus 3 miesiace, witaminy B, żurawinę, dieta troszkę, staranka 10 dc po dłuższej abstynencji (przerywany w 12 dc??), a owulka ok 14 dc. Nie wiedzialam tylko o tym nieszczesnym ph! Tzn czytalam ale nie sadzilam ze sie uda już w pierwszym cyklu :(
Alex811 doskonale wiem co czujesz.. BARDZO dobrze :(
Przykro mi,bo wiem jak to boli tym bardziej że to była moja ostatnia szansa.Teraz sobie tłumaczę,że mam super fajnych grzecznych chłopaków.Mój 6-latek od wczoraj chodzi i mi ciągle śpiewa "...Każdego dnia, dziękuję Bogu za to, że Cię mam..." Jest kochany,zresztą starszy też.Po za ty stwierdził ze bardzo chciał brata i się o niego modlił.Chodzi i powtarza mamo ważne żeby dzidzia była zdrowa.Ale mnie serce pęka jak widze lub słyszę że ktoś ma lub będzie mieć córkę.
@kaarinka który u Ciebie tydzień ciąży? Kiedy się dowiedziałaś i czy lekarz stwierdził że na 100%?

@kaarinka bardzo mi przykro, że Ci się nie udało, wiem, że to tylko słowa, ale myślę, że wszytko jest kwestią czasu i jakoś sobie to poukładasz. W takich momentach fajnie jest czasami porozmawiać z psychologiem, i nie mówię tego po złości, ale nawet z własnego doświadczenia. Będąc w ciąży byłam chyba 2 lub 3 razy, miałam chwile zwątpienia i powiem szczerze, że takie rozmowy bardzo pomagają, dzięki temu mogłam się cieszyć.

Ja czasami mam monety gdzie chce drugie dziecko, a przychodzi dzień, że chciałabym tulić małego synka i tego się boję, że w ciąży będą mi hormony zakłócać umysł i jeśli będę miała w drodze drugą córkę, to mogę poczuć się niespełniona i marzenia pozostaną w próżni na zawsze. Dlatego chyba dobrze, że moje starania są odległe, muszę dojrzeć do pewnych spraw na które nie do końca mam wpływ.

@Elenaa gdybym miała w domu parkę, to do trzeciego dziecka podeszłabym totalnie na luzie i tego Ci zazdroszczę, oczywiście w pozytywnym znaczeniu :) Jeśli chodzi o śluz, to u mnie najbardziej płody jest jakieś 3 dni przed owulacją, w momencie owulacji prawie nic nie mam. Także gdybym nie znała swojego ciała, to na bank mówiłabym, że owulacja występuje u mnie dużo wcześniej.

czyli miałaś 4 dni przerwy ? czy 12 dc coś jednak wypłynęło? a kojarzysz jaki miałaś śluz? bo mi się wydaje ze może to ma wpływ, czasem kobiety przed owulacją mają już typowo płodny i wysokim ph i stąd może chłopczyki z takim dużym odstepem. Ja myślę, że trzeba to planowanie traktować jako zabawę.. i dziekować Bogu za każde zdrowe dziecko. Myślę, że to jest trochę tak, że człowiek marzy o tym czego nie ma, albo co jest nieosiągalne dla niego. A jak to już ma, to wydaje się takie normalne.

Ja dziś miałam skok temperatury, także mimo choroby owulacja jak w zegarku. No ale co z tego jak i tak nie mogliśmy nic działać. Ja tylko ze względu na to że mam 2 pokoje dla dzieci to wolałabym córkę, bo między synem a trzecim będzie już spora róznica wieku aby razem pokój dzielić, Ale mam ochote ogólnie po prostu starać się o dziecko i nic nie celować, a najlpeiej to o płci dziecka dowiedzieć się w dniu urodzin :p fajnie tak by było :) to dopiero byłaby magiczna ciąża, nasze mamy nie wiedziały i 9 msc czekały na tą informacje :)

Dokładnie, 4 dni test owulacyjny pokazal dopiero ciemna kreskę 14 dc i 15 dc. sama się zdziwiłam ze zaszłam w ciąże myślałam ze ten pierwszy cykl stracony. sluz na pewno był mocno rozciągliwy 12-14 dc. Szybciej nie. Obawiam się tego 12 dc - seksu przerywanego,ale wytrysk był po ok 2 minutach od wyjęcia‍♀️

@Alex811 moja raczej tez ostatnia szansa... za bardzo nawet warunków mieszkaniowych nie mamy żeby było 4. A poza tym- kto mi da znowu gwarancje ze się uda ? Jakby był czwarty syn to nie wiem.. myśli swych znac nie chce :( byłam u b.dobrego lekarza na prenatalnych w 12+6 (wg miesiączki 12+3 ale wychodzi dziecko większe od samego poczatku??) a potem u mojego po 2 tyg i było widac cos miedzy nogami :( a u Ciebie który tc leci ?

Nie myślałam ze tak będę to przezywać. Serio. Chyba gdybyśmy się starali dłużej to po prostu przyjęłabym do wiadomości. A tak ? ehh

@martoosia04 Tobie gratuluje i zazdroszczę hihi ☺️☺️

@kaarinka bardzo mi przykro, że Ci się nie udało, wiem, że to tylko słowa, ale myślę, że wszytko jest kwestią czasu i jakoś sobie to poukładasz. W takich momentach fajnie jest czasami porozmawiać z psychologiem, i nie mówię tego po złości, ale nawet z własnego doświadczenia. Będąc w ciąży byłam chyba 2 lub 3 razy, miałam chwile zwątpienia i powiem szczerze, że takie rozmowy bardzo pomagają, dzięki temu mogłam się cieszyć.

Ja czasami mam monety gdzie chce drugie dziecko, a przychodzi dzień, że chciałabym tulić małego synka i tego się boję, że w ciąży będą mi hormony zakłócać umysł i jeśli będę miała w drodze drugą córkę, to mogę poczuć się niespełniona i marzenia pozostaną w próżni na zawsze. Dlatego chyba dobrze, że moje starania są odległe, muszę dojrzeć do pewnych spraw na które nie do końca mam wpływ.

Wiem i już o tym myślałam jo za długo to się ciągnie. Zero radości z ciazy. Chyba faktycznie potrzebuje rozmowy z jakimś psychologiem co pomoże mi się ogarnac...
ja żałuje ze tak wyszło. Tak spontanicznie. Ze nie przemyślałam wszystkiego do końca..

Dokładnie, 4 dni test owulacyjny pokazal dopiero ciemna kreskę 14 dc i 15 dc. sama się zdziwiłam ze zaszłam w ciąże myślałam ze ten pierwszy cykl stracony. sluz na pewno był mocno rozciągliwy 12-14 dc. Szybciej nie. Obawiam się tego 12 dc - seksu przerywanego,ale wytrysk był po ok 2 minutach od wyjęcia‍♀️

@Alex811 moja raczej tez ostatnia szansa... za bardzo nawet warunków mieszkaniowych nie mamy żeby było 4. A poza tym- kto mi da znowu gwarancje ze się uda ? Jakby był czwarty syn to nie wiem.. myśli swych znac nie chce :( byłam u b.dobrego lekarza na prenatalnych w 12+6 (wg miesiączki 12+3 ale wychodzi dziecko większe od samego poczatku??) a potem u mojego po 2 tyg i było widac cos miedzy nogami :( a u Ciebie który tc leci ?

Nie myślałam ze tak będę to przezywać. Serio. Chyba gdybyśmy się starali dłużej to po prostu przyjęłabym do wiadomości. A tak ? ehh

@martoosia04 Tobie gratuluje i zazdroszczę hihi ☺️☺️
Ja prenatalne miałam w poniedziałek według OM 12+1 według usg 12+6.Lekarz stwierdził chlopaka na 80%,ale na zdjęciu ewidentnie widać odstającego siusiaka.

Ja prenatalne miałam w poniedziałek według OM 12+1 według usg 12+6.Lekarz stwierdził chlopaka na 80%,ale na zdjęciu ewidentnie widać odstającego siusiaka.
Dodam tak od siebie że moje dziecko było do 33tyg ciąży chłopcem...w badaniu usg 4d pod koniec ciąży dowiedzieliśmy się że w jakiś cudowny sposób siurek odpadł i będzie dziewczynka :p :laugh2: :laugh2: :laugh2:
Ja byłam mega zaskoczona i w sumie zadowolona ale mój mąż zażądał badania przez innego lekarza. Przyszedł kierownik kliniki,zbadał i .... pogratulował mężowi córeczki tatusia :-) :):laugh2: Hahaha
Także różne cuda się zdarzają... miałam w sumie 2usg przed tym cudownym objawieniem i zawsze mówili mi że widać siurka ;)

reklama
Dodam tak od siebie że moje dziecko było do 33tyg ciąży chłopcem...w badaniu usg 4d pod koniec ciąży dowiedzieliśmy się że w jakiś cudowny sposób siurek odpadł i będzie dziewczynka :p :laugh2: :laugh2: :laugh2:
Ja byłam mega zaskoczona i w sumie zadowolona ale mój mąż zażądał badania przez innego lekarza. Przyszedł kierownik kliniki,zbadał i .... pogratulował mężowi córeczki tatusia :-) :):laugh2: Hahaha
Także różne cuda się zdarzają... miałam w sumie 2usg przed tym cudownym objawieniem i zawsze mówili mi że widać siurka ;)
Ale sama widziałaś na USG tego siusiaka ? Masz foto? :) Szok! Na jednej z grup do której należę tez był taki przypadek. Ze na USG chłopak (13 i 15 tc) a po zrobieniu testu genetycznego Sanco dziewczynka ☺️ Szok!
Jak ja bym chciała taka pomyłkę :D hehe

@martoosia04 są takie przypadki ale chyba naprawdę sporadycznie. U mnie na USG w 12+6 widac nad nubem taki charakterystyczny dla chłopców „cypelek” :(

Do góry