reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej laseczki witam sie z pracy!!
Paula ty chcesz isc na monitoring jeszcze w tym cyklu??
Pyszczek nie wolno spac na uczelni hehe:)
Anufifi jak synek juz lepiej??
Royannka moze skusisz sie na jakis tescik dzis naprzyklad??
Beti co slychac??jakies objawy ciazowe masz??:p
Dziewcyzny mi tez sie chce jakos tak spac...w ogole od jakiegos czasu budze sie przed 5 i juz zasnac nie moge...
Myslicie ze jest sens isc na bete w moim przypadku??pozdrawiam cieplutko;-)

reklama
gie-oska no w tym cyklu to nie bo i tak juz jest po fakcie, zaczekam do przyszłego tygodnia i jak dostane @ (mam nadzieje że nie) to po niej pójde najpierw do ginki i zapytam o ten monitoring :tak:

ranyyyyy.....wygońcie mnie stąd!!!!!!! mam mnóstow pracy a nie moge sie oderwać od forum :rofl2:

Czółeczko laski :))))
Paula- nie smutaj sie czasem bywają dni nieporozumień i zgrzytów....nie znam małżenstw ktore od czasu do czasu by sie nie scięły...
a tak w ogole to:
Wszystkiego Najlepszego w dniu urodzin :)))))
Ty wiesz czego mogla Bym Ci zyczyc..napewno cudownej fasoleczki ;))))
Gie - oska zawsze jest sens zrobic Betke, wtedy dokladnie wiesz w ktorym tygodniu ciązy jestes a poza tym nie juz wtedy wątpliwosci ze w ogole jest ciąza!!!! No chyba ze chcesz zaczekac na Usg to wtedy takze masz pewnosc 100%
Pyszczek- spij ile wlezie...

A gdzie reszta moich Drogich kolezanek? Wstawac spiochy :))))

dzień dobry:-):-)

Paula
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!! SPEŁNIENIA MARZEŃ!!!!

Royanna jak Maciuś?
Pyszczek a co tam pośpij sobie, później ściąge napiszesz jakby co:-):-)
Gosia jak masz możliwość idź na betke, będziesz wiedziała co i jak:-)
Czarodziejka hej laseczko:-) jak tam dzionek się zaczął?:-)
Anufifi co z Tomusiem?

a ja się dziś wcale nie wyspałam, całą noc się budziłam co chwile
i powiem Wam ,że brzuszek mnie boli, nie wiem czemu

Paula i ode mnie gorace zyczonka urodzinowe,oby w najblizszym cyklu udalo ci sie zafasolkowac!!
Beti jak zzwykle zapodala torcik ktory chetnie bym ugryzla hehe poza tym apetyt mi sie chyba zwiekszyl..i chetnie poszlabym spac...
a bete mozna o kazdej porze dnia zrobic??
Spytam sie meza czy chce abym robila to badanie??i jak ono sie nazywa"beta"czy jak??

Witam,

PAULA !!! 100LAT I SPEŁNIENIA MARZEŃ!!!

GOŚKA, to badanie się nazywa betaHCG, o ile nie przekęciłam czegoś, bo niegdy go nie robiłam. Jak masz się denerwać wizyty u gina, to zrób :tak:

Beta HCG - W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy. Przy HCG przekraczającym 6000 mIU/ml lepszą informację o stanie i umiejscowieniu ciąży daje USG.
Dlatego dobrze jest zrobić to badanie dwukrotnie, aby mieć pewność, ze ciąża zdrowo rośnie.
Przy Weronice robiłam to badanie krwi około 5 tc i robiłam go np w poniedizłaek i drugi raz w czwartek

Dzien dobry Kochane :)

Dzis mam juz znacznie lepszy humor bo Maciusiowi nie wrocila temperatura :) Od od 6:30 jest na nogach jak skowronek. Mam nadzieje, ze juz bedzie dobrze.

Sama jestem ciekawa czy mial ja przez zaparcia ze stresu, czy moze z przegrzania. Niania wziela go na 2 godziny na spacer na nogach i sama przyznala, ze ledwie mogl za nia nadazyc, a ubrala go jak na tegie mrozy a kurtke ma bardzo ciepla. Mozliwa temp z wysilku i przegrzania?

Paula-Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!!

Czarodziejko-witam

Gosiu, na testowanie narazie sie nie skusze. Za wczesnie.
Od 2dni bola mnie piersi i sutki przy dotyku, mialam napiete podbrzusze a teraz mnie pobolewa. Kurcze, zwiastuny wrednej malpy jak nic. Zobaczymy do poniedzialku-wtorku.

Anufifi-u Tomeczka juz dobrze? Biedne te nasze dzieciaczki.

Betti-brzusio pobolewa pewnie przez owulke, moze cos sie zagniezdza?

Pyszczku-milego drzemania na uczelni ;)

Ptasiorku-Twoja Milenka przeslodka, napatrzec sie nie moge:)

Wszystkim wymienionym i pozostalym milego dnia zycze!!!

Wiedzialam, ze jak ja sie pojawie, to wszystkie uciekniecie :/ z BB

No to ja tez narazie znikam ;) papapa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja jestem:-) co prawda z doskoku ale jestem:-)
Gosia Dor napisała wszystko:-)
Ptasiorek witaj cieplutko:-)
Royanna super,że z Maciusiem już lepiej:-) dzieci to mają energie:-):-) a owu to ja miałam w niedzielę, mam nadzieję, że się zagnieżdża kochana:-):-) jak tam w pracy?:-)
a gdzie Anufifi dziś?:-(

Do góry