reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ale rozplynelabym się na widok mojego 2-metrowego,106kg męża z maleńką dziewczynka na rękach:)
Czytałam ostatnio o tym zakwaszaniu organizmu na dziewczynkę i ku swojej radosci wyczytałam,że jak się uprawia intensywnie sport,to organizm się zakwasza...

Widok na pewno będzie uroczy [emoji7]
Tak, masz racje, wysiłek fizyczny zakwasza organizm, tak samo jak krótki sen czy zmęczenie. Często sportowcy w trakcie przerwy jedzą np banana aby szybko odzyskać równowagę kwasowo zasadową. Ja bardzo dużo uprawiałam sportu przed ciążą, ogólnie byłam zmęczona wszytkim i jest dziewczynka.

Widok na pewno będzie uroczy [emoji7]
Tak, masz racje, wysiłek fizyczny zakwasza organizm, tak samo jak krótki sen czy zmęczenie. Często sportowcy w trakcie przerwy jedzą np banana aby szybko odzyskać równowagę kwasowo zasadową. Ja bardzo dużo uprawiałam sportu przed ciążą, ogólnie byłam zmęczona wszytkim i jest dziewczynka.
:) ooo i tego się trzymajmy! Ja aż się doprowadziłam niechcący do anemii 2 mies temu,tak intensywnie cwiczylam,ale już ok. Nie nadaje się do diet,ani nie mogę brać suplementów,więc może sport mnie chociaż wspomoże:)

Od dzisiejszego testu owu pojawi się od 24-36godzin. Także polecam Przytulanki dzisiaj jutro i po jutrze ewentualnie jeszcze piątek.
No chyba nie do końca. Ja miałam rano pozytywny test,a do wieczora było już wg mnie po owu. Mocny bol brzucha miałam ok12godz później.

Dlatego testy owu są bo są. Najlepiej owu potwierdzać na usg bo testy pokazują tylko pik LH Ale jeśli odczuwasz bóle okolopwulacyjne lub same owulacyjne to masz szczęście. Ja należę do grup kobiet które nie czują nic przed i w trakcie owu A testu u mnie nawet Piku LH nie pokazują.
No chyba nie do końca. Ja miałam rano pozytywny test,a do wieczora było już wg mnie po owu. Mocny bol brzucha miałam ok12godz później.

reklama
Do góry