reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A tak poza tym, to wydaje mi się, że jak kobietę nachodzi myśl o posiadaniu kolejnego dziecka, to raczej już nie minie :) wcześniej czy później marzenie trzeba spełnić. Także @Naomi_24 nic się martw, Twój czas jest ciągle przed Tobą, przyjdą takie dni, że dylematy miną i jak trzeba będzie to weźmiesz wszytko na swoje barki i będziesz szczęśliwa :)

reklama
@Megi_Meg twój mąż ma racje ze decydując się na dziecko bierzemy odpowiedzialność za całe wychowanie a w tym się mieści spędzanie razem czasu zapewnienie wykształcenia godnych warunków życia. Tylko tak by można myśleć i nie mieć w ogóle dzieci albo tylko jedno albo tylko dwoje a wierze ze człowiek zawsze da radę.
Co do wpadek to tez tego nie rozumiem. Przecież wiemy skąd się biorą dzieci. Skoro się nie zabezpieczam to znaczy ze mogę zajść w ciąże. A potem gadają ze wpadły.
Mnie w moim przypadku przeraża jeszcze duża różnica wieku między dziećmi. Ten rok wydaje mi się ostateczny. Potem już ta różnica będzie ogromna. Wolałabym tego uniknąć

@Megi_Meg twój mąż ma racje ze decydując się na dziecko bierzemy odpowiedzialność za całe wychowanie a w tym się mieści spędzanie razem czasu zapewnienie wykształcenia godnych warunków życia. Tylko tak by można myśleć i nie mieć w ogóle dzieci albo tylko jedno albo tylko dwoje a wierze ze człowiek zawsze da radę.
Co do wpadek to tez tego nie rozumiem. Przecież wiemy skąd się biorą dzieci. Skoro się nie zabezpieczam to znaczy ze mogę zajść w ciąże. A potem gadają ze wpadły.
Mnie w moim przypadku przeraża jeszcze duża różnica wieku między dziećmi. Ten rok wydaje mi się ostateczny. Potem już ta różnica będzie ogromna. Wolałabym tego uniknąć

Akurat różnicą wieku nie przejmowałabym się, w dorosłym życiu czasem ta mniejsza różnica wieku jest gorsza od tej większej. Pomyśl, że będziesz miała rodzynka, na którym będziesz mogła się w 100% skupić, (bo dwoje dzieci masz już odchowane) Takie macierzyństwo jest już całkiem inne, fajniejsze. Podejrzewam, że za x lat też zapragnę 3 dziecka ;)

@Megi_Meg pewnie tak. Ja po sobie bym się nie spodziewała takiego pragnienia. Po urodzeniu córki na sama myśl o dziecku robiło mi się słabo. Czekałam aż minie ten czas za którym teraz tęsknie. Wiesz nic godzi tylko o to ze jakby mój M choć trochę chęci wykazał to byłoby mi łatwiej. A jednak hamuje mnie z moimi zapędami. Wiem ze zrobiłby to dla mnie ale ja tak nie chce. Poczekam może i w nim obudzi się takie pragnienie. A może los zdecyduje za nas. Zobaczymy. W drugiej połowie roku bardziej się otworze na zmianę ilości osób w naszej rodzinie :)

@Naomi_24 hehe ja po urudzeniu córki czułam to, co Ty po urodzeniu dwójki i też nie wiem skąd u mnie to, pragnienie się wzięło. W takim razie jest nas dwie, które czekają na podjęcie kroków przez głowe rodziny ;) ale jak ma się udać, to mogę czekać nawet rok.

Cześć Kobiety
Zaczynamy z narzeczonym polować na córkę Mamy już dwóch synów 7 i 8 lat. Dzisiaj mój 1dc, zamówione testy owulacyjne i zaczynamy. Poprzedni cykl 24dni, ten 26 bo poprzedni okres 4 kwietnia. Jak u Was?

Cześć Kobiety
Zaczynamy z narzeczonym polować na córkę Mamy już dwóch synów 7 i 8 lat. Dzisiaj mój 1dc, zamówione testy owulacyjne i zaczynamy. Poprzedni cykl 24dni, ten 26 bo poprzedni okres 4 kwietnia. Jak u Was?

Witaj ! Życzę powodzenia w spełnieniu marzenia. Ja już mam córkę [emoji166] teraz poluje na syna :) [emoji170] plan wstępnych starań mam lecz nie wiem kiedy będzie podejście nr 1 ;)

Cześć Kobiety

Cześć. Ja co prawda już po staraniach, ale kibicuje na różowo. Sama mam dwóch synow i teraz udało nam się ze staraniami i bedziemy mieli córeczkę. Trzymam kciuki za was!
Masz jakis plan na różowe starania? Czy idziecie na żywioł?

reklama
Do góry