reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Naomi_24 no właśnie nie kusiłam, tak wyszło - męża poniosło. Jak chce zwiększyć prawdopodobieństwo na chłopca, to nigdy w życiu nie kusiłabym losu przed owulacją. Ale przeanalizowałam, to i na pewno nic z tego nie będzie. Zresztą mam hormony zaburzone, to nawet nie wiem czy owulacja będzie w tym cyklu.
@martoosia04 no właśnie ja najbardziej chciałabym zajść w ciążę lipiec / sierpień, jak w tym roku nie wyjdzie, to odkładam na następny rok.
Ogólnie muszę chyba mniej o tym wszystkim myśleć bo znowu mi się śnił termin porodu 9 maj, urodziłam chłopca, który miał blond loki, nie wiem skąd ten blond, bo my wszyscy jesteśmy brunetami. Ale... mąż ma czarne włosy i oczy też prawie czarne, ja mam czarne włosy i oczy brązowe, a córka ma oczy szare, włosy jeszcze jej się zmieniają, więc wszystko możliwe hehe.

reklama
Dziś z nudów ściągnęłam jakąś apke, która pokazuje kiedy jest prawdopodobieństwo na chłopca, a kiedy na dziewczynkę. Jeśli wybiorę opcje „wybór płci według teorii naukowej”, to pokazuje, że chłopców powinno się płodzić przed owulacją, im bliżej owulacji, to 50:50 a w owulacje i po dziewczynki, więc chyba, to jest na zasadnie LCB, mam racje @mis0890 ? A jeśli wybiorę opcje „według teorii popularnej ” to właśnie jest odwrotnie, chłopców w owulacje. Zaczynam się zastanawiać czy ten czas i częstotliwego faktycznie ma znaczenie.

Dziś z nudów ściągnęłam jakąś apke, która pokazuje kiedy jest prawdopodobieństwo na chłopca, a kiedy na dziewczynkę. Jeśli wybiorę opcje „wybór płci według teorii naukowej”, to pokazuje, że chłopców powinno się płodzić przed owulacją, im bliżej owulacji, to 50:50 a w owulacje i po dziewczynki, więc chyba, to jest na zasadnie LCB, mam racje @mis0890 ? A jeśli wybiorę opcje „według teorii popularnej ” to właśnie jest odwrotnie, chłopców w owulacje. Zaczynam się zastanawiać czy ten czas i częstotliwego faktycznie ma znaczenie.

Też miałam jakas Apke co mi pokazywała wlasnie dwie opcje wg BDM i wg kogos tam - i jak dałam ta BDM to wlasnie wtedy kiedy sie kochaliśmy wychodziła dziewczynka i wyszła. I pokazywało na trzy dni przed owu różowe fluidy, a w owu i 24h po niebieskie.

Na docelowe starania plan mam, zobaczymy co życie napisze. Ale zauważyłam, że dużo dziewczynek jest z jednego dnia przed owulacją. Najwyżej męża uszczęśliwie drugą córką, a ja pewnie tak czy siak przepadnę na robieniu wyprawki bez względu na dział.

@Naomi_24 no właśnie nie kusiłam, tak wyszło - męża poniosło. Jak chce zwiększyć prawdopodobieństwo na chłopca, to nigdy w życiu nie kusiłabym losu przed owulacją. Ale przeanalizowałam, to i na pewno nic z tego nie będzie. Zresztą mam hormony zaburzone, to nawet nie wiem czy owulacja będzie w tym cyklu.
@martoosia04 no właśnie ja najbardziej chciałabym zajść w ciążę lipiec / sierpień, jak w tym roku nie wyjdzie, to odkładam na następny rok.
Ogólnie muszę chyba mniej o tym wszystkim myśleć bo znowu mi się śnił termin porodu 9 maj, urodziłam chłopca, który miał blond loki, nie wiem skąd ten blond, bo my wszyscy jesteśmy brunetami. Ale... mąż ma czarne włosy i oczy też prawie czarne, ja mam czarne włosy i oczy brązowe, a córka ma oczy szare, włosy jeszcze jej się zmieniają, więc wszystko możliwe hehe.
Ja marzyłam o porodzie w maju. Mam termin trzeciego porodu na 8maj, wcześniejsze wrzesien/październik. Więc i takie małe marzenia się spełniają [emoji846]

Zgadza się, wg opublikowanego schematu lcb to byłby ten naukowy. Nasz komputer w trakcie "badania" drugiego cyklu. Póki co niestety żadnych prognoz :) co ma być to będzie - przykładem jest martoosia04, która córeczkę ma z przed owu czyli wg bdm. To jest chyba jedna wielka ruletka ale...apki w łapki i mierzymy dalej :) mnie też marzy się przyjęcie nowego domownika w kwietniu - sam wtedy mam urodziny

reklama
Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że każda metoda jest różna i każda daje ok 80% skuteczności [emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry