reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Naomi_24 no właśnie nie kusiłam, tak wyszło - męża poniosło. Jak chce zwiększyć prawdopodobieństwo na chłopca, to nigdy w życiu nie kusiłabym losu przed owulacją. Ale przeanalizowałam, to i na pewno nic z tego nie będzie. Zresztą mam hormony zaburzone, to nawet nie wiem czy owulacja będzie w tym cyklu.
@martoosia04 no właśnie ja najbardziej chciałabym zajść w ciążę lipiec / sierpień, jak w tym roku nie wyjdzie, to odkładam na następny rok.
Ogólnie muszę chyba mniej o tym wszystkim myśleć bo znowu mi się śnił termin porodu 9 maj, urodziłam chłopca, który miał blond loki, nie wiem skąd ten blond, bo my wszyscy jesteśmy brunetami. Ale... mąż ma czarne włosy i oczy też prawie czarne, ja mam czarne włosy i oczy brązowe, a córka ma oczy szare, włosy jeszcze jej się zmieniają, więc wszystko możliwe hehe.

reklama
Dziś z nudów ściągnęłam jakąś apke, która pokazuje kiedy jest prawdopodobieństwo na chłopca, a kiedy na dziewczynkę. Jeśli wybiorę opcje „wybór płci według teorii naukowej”, to pokazuje, że chłopców powinno się płodzić przed owulacją, im bliżej owulacji, to 50:50 a w owulacje i po dziewczynki, więc chyba, to jest na zasadnie LCB, mam racje @mis0890 ? A jeśli wybiorę opcje „według teorii popularnej ” to właśnie jest odwrotnie, chłopców w owulacje. Zaczynam się zastanawiać czy ten czas i częstotliwego faktycznie ma znaczenie.

Dziś z nudów ściągnęłam jakąś apke, która pokazuje kiedy jest prawdopodobieństwo na chłopca, a kiedy na dziewczynkę. Jeśli wybiorę opcje „wybór płci według teorii naukowej”, to pokazuje, że chłopców powinno się płodzić przed owulacją, im bliżej owulacji, to 50:50 a w owulacje i po dziewczynki, więc chyba, to jest na zasadnie LCB, mam racje @mis0890 ? A jeśli wybiorę opcje „według teorii popularnej ” to właśnie jest odwrotnie, chłopców w owulacje. Zaczynam się zastanawiać czy ten czas i częstotliwego faktycznie ma znaczenie.

Też miałam jakas Apke co mi pokazywała wlasnie dwie opcje wg BDM i wg kogos tam - i jak dałam ta BDM to wlasnie wtedy kiedy sie kochaliśmy wychodziła dziewczynka i wyszła. I pokazywało na trzy dni przed owu różowe fluidy, a w owu i 24h po niebieskie.

Na docelowe starania plan mam, zobaczymy co życie napisze. Ale zauważyłam, że dużo dziewczynek jest z jednego dnia przed owulacją. Najwyżej męża uszczęśliwie drugą córką, a ja pewnie tak czy siak przepadnę na robieniu wyprawki bez względu na dział.

@Naomi_24 no właśnie nie kusiłam, tak wyszło - męża poniosło. Jak chce zwiększyć prawdopodobieństwo na chłopca, to nigdy w życiu nie kusiłabym losu przed owulacją. Ale przeanalizowałam, to i na pewno nic z tego nie będzie. Zresztą mam hormony zaburzone, to nawet nie wiem czy owulacja będzie w tym cyklu.
@martoosia04 no właśnie ja najbardziej chciałabym zajść w ciążę lipiec / sierpień, jak w tym roku nie wyjdzie, to odkładam na następny rok.
Ogólnie muszę chyba mniej o tym wszystkim myśleć bo znowu mi się śnił termin porodu 9 maj, urodziłam chłopca, który miał blond loki, nie wiem skąd ten blond, bo my wszyscy jesteśmy brunetami. Ale... mąż ma czarne włosy i oczy też prawie czarne, ja mam czarne włosy i oczy brązowe, a córka ma oczy szare, włosy jeszcze jej się zmieniają, więc wszystko możliwe hehe.
Ja marzyłam o porodzie w maju. Mam termin trzeciego porodu na 8maj, wcześniejsze wrzesien/październik. Więc i takie małe marzenia się spełniają [emoji846]

Zgadza się, wg opublikowanego schematu lcb to byłby ten naukowy. Nasz komputer w trakcie "badania" drugiego cyklu. Póki co niestety żadnych prognoz :) co ma być to będzie - przykładem jest martoosia04, która córeczkę ma z przed owu czyli wg bdm. To jest chyba jedna wielka ruletka ale...apki w łapki i mierzymy dalej :) mnie też marzy się przyjęcie nowego domownika w kwietniu - sam wtedy mam urodziny

reklama
Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że każda metoda jest różna i każda daje ok 80% skuteczności [emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry