reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@martoosia04 ale szał, co nie? :) super kochana. Może i mi się jeszcze kiedyś spełni (choć u mnie, to chyba by bylo trafienie w totka dwukrotnie bardziej realne). Wiecie, jak się ma 4 synów, to człowiek już nawet boi się marzyć. ..
Trzymajcie się cieplutko z Tośką i już niebawem będzie tuli tuli. To teraz szał na róż i tutu z brokatem ALE SIUPER CI !!!

Już jest różowy szał ;)
IMG_3794.JPG

reklama
@gorligorligor weź ode mnie cały róż, jeden już mam i chętnie oddam zapas :)

@patipaula super, że Ci się udało, warto marzyć i warto czekać. Ja przy drugim dziecku też będę miała cesarkę planowaną. Trzymam za Was kciuki !

@martoosia04 po mimo, że ja mam już przesyt różu, kokardek itp, to szykujesz śliczną wyprawkę :)

Staram się nie popaść w kicz różu. [emoji23] wiecie słodkie kotki, jakieś kucyk itp mnie nie rajcują [emoji23] No przeżyje jak ktoś nam coś takiego kupi ale mam pewne wyobrażenie tej damskiej malutkiej garderoby i póki to ja o niej decyduje to korzystam [emoji23] zdaje sobie sprawę, że w pewnym momencie zawładną nami księżniczki itp potworki z bajek ;)

@martoosia04 póki ja mogłam decydować, to był pudrowy róż i stonowane kolory, wszystko delikatne i gładkie. W momencie kiedy córka poszła do przedszkola, a poszła jako 2,5 latek, zaczęła wybierać według mnie najgorszy róż jaki był i postacie bajkowe, za którymi nie przepadam. Ale co zrobić, musiałam kupować. Od pewnego czasu, mój koszmar zakupowy się skończył, wybiera teraz miętę, a nawet czerń o dziwo gładkie, mówi; " jeśtem juś duźa, będę jak Ti mamo, elegańcka " :)

@martoosia04 póki ja mogłam decydować, to był pudrowy róż i stonowane kolory, wszystko delikatne i gładkie. W momencie kiedy córka poszła do przedszkola, a poszła jako 2,5 latek, zaczęła wybierać według mnie najgorszy róż jaki był i postacie bajkowe, za którymi nie przepadam. Ale co zrobić, musiałam kupować. Od pewnego czasu, mój koszmar zakupowy się skończył, wybiera teraz miętę, a nawet czerń o dziwo gładkie, mówi; " jeśtem juś duźa, będę jak Ti mamo, elegańcka " :)
Czyli z erą przedszkola zacznie się koszmar bajowy :D ojojoj!

Staram się nie popaść w kicz różu. [emoji23] wiecie słodkie kotki, jakieś kucyk itp mnie nie rajcują [emoji23] No przeżyje jak ktoś nam coś takiego kupi ale mam pewne wyobrażenie tej damskiej malutkiej garderoby i póki to ja o niej decyduje to korzystam [emoji23] zdaje sobie sprawę, że w pewnym momencie zawładną nami księżniczki itp potworki z bajek ;)
Nie przeskoczysz faktu postaci z bajek n ciuchach [emoji16] Najgorsze są te z Krainą Lodu, chyba największy kicz.

Martoosia- gratulacje coreczki, nic tam nie dyndało nigdy, wiec to byla kwestia czasu , to teraz sie w rozu zatopisz haha :D

U nas w sumie problemy mega ze zdrowiem sie zaczely, szpitale itp.tak to nic mi nie bylo a teraz Co chwile cos, od ok. 20 tyg , no co jakis czas jakas akcja :/ masakra , takze bujam sie po lekarzach, cholera wie o co chodzi, za jakies 2 tyg ide na usg, ale u nas raczej bedzie 3 synek, takze plemniki nie do zdarcia z cut offu 3.5 dnia :) ,

Grabcia a ty jak sie czujesz ?

Jak tam wszystkie ciazowki sie czuja:)?
Pozdrawiamy

Mis- mi sie wydaje ze na chlopca ja bym probowala bdm jednak , plus suple, i zeby nasienie bylo 2- 3 dniowe, a coreczke macie chyba z czestych staran tak przez cały tydzien plodny? Juz nie pamietam , ale super ze szybko chcecie drugie dziecko, napewno mala roznica wieku jest fajna dla dzieciakow :)!

reklama
@Miciur-ka życzę dużo zdrowia, bo to najważniejsze. Myślę, że fajnie jest być mamą 3 chłopców, zawsze będziesz miała najważniejszych mężczyzn obok siebie, a Ty zawsze będziesz najważniejszą Kobietą dla nich :) Moja koleżanka urodziła teraz syna też z odstępu 3 dni przed owulacją. Więc jak widać, na każdego jest inna recepta. Po mimo, że ja mam jedną córkę, zaczynam mieć obawy czy mój mój mąż ma plemniki z chromosomem Y , aby można było walczyć !

Do góry