reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć ;) to Twój sen faktycznie był proroczy :) trzymam kciuki za Twoją wizytę w piątek o ile dobrze pamiętam :) mi śniło się, że termin według miesiączki miałam na 9 maj, a na cesarke umawiałam się na 8 maja, bo 9 to jest sobota. Sprawdzam teraz w kalendarzu i faktycznie tak jest :)

Jak widać po mnie, wszystko jest możliwe ;)
I tak, dobrze pamiętałaś, że wizyta w pt. Choć im bliżej do wizyty tym sceptyczniej podchodzę do tego, że dowiem się kto tam mieszka w brzuchu.

reklama
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć ;) to Twój sen faktycznie był proroczy :) trzymam kciuki za Twoją wizytę w piątek o ile dobrze pamiętam :) mi śniło się, że termin według miesiączki miałam na 9 maj, a na cesarke umawiałam się na 8 maja, bo 9 to jest sobota. Sprawdzam teraz w kalendarzu i faktycznie tak jest :)
@Megi_Meg oby ten sen był proroczy, dzień się zgadzał wiec oby tak było. Trzymam kciuki! Maj to piękny miesiąc na poród. Zawsze chciałam urodzić w maju. Może tym razem się uda.
@martoosia04 nawet tak nie mów ze się nie dowiesz bo tu wszyscy czekają na potwierdzenie córki. Ja już ostatnio myślałam ze się dowiesz. Ja dość szybko się dowiadywałam i jak ktoś tak długo czeka to podziwiam ja jestem w gorącej wodzie kąpana. Chyba bym poszła na dodatkowe usg. Ty jesteś cierpliwa to dobrze.
Dziewczyny zamówiłam takie paski pH Link do: Paski wskaźnikowe pH 0-14 100 SZT. 4 - POLOWE
Czy one się nadają ?

@Megi_Meg oby ten sen był proroczy, dzień się zgadzał wiec oby tak było. Trzymam kciuki! Maj to piękny miesiąc na poród. Zawsze chciałam urodzić w maju. Może tym razem się uda.
@martoosia04 nawet tak nie mów ze się nie dowiesz bo tu wszyscy czekają na potwierdzenie córki. Ja już ostatnio myślałam ze się dowiesz. Ja dość szybko się dowiadywałam i jak ktoś tak długo czeka to podziwiam ja jestem w gorącej wodzie kąpana. Chyba bym poszła na dodatkowe usg. Ty jesteś cierpliwa to dobrze.
Dziewczyny zamówiłam takie paski pH Link do: Paski wskaźnikowe pH 0-14 100 SZT. 4 - POLOWE
Czy one się nadają ?

Kochana jestem chyba najmniej cierpliwa osoba na świecie! Mozesz mi wierzyć, że tez juz myślałam o dodatkowym usg, ale potem sobie tłumacze, że szkoda mi kasy bo za te prawie 200-250 zł mam juz kilka ubranek dla dziecka czy choćby przewijak. Wiec czekam. Do pt jakoś wytrzymam, choć jak mowię, znów nie spodziewam się już cudów. Bardziej uwierzę w poniedziałkowe usg połówkowe bo tam jednak dłuższe i ważniejsze badanie mam.

Jak widać po mnie, wszystko jest możliwe ;)
I tak, dobrze pamiętałaś, że wizyta w pt. Choć im bliżej do wizyty tym sceptyczniej podchodzę do tego, że dowiem się kto tam mieszka w brzuchu.
Dobrze zabezpieczaj się, ja też tak robiłam, bałam się cieszyć dopóki nie miałam potwierdzenia na 99%, a tak na 100% to dopiero przy porodzie, tym bardziej w piątek będziesz szczęśliwa jak usłyszysz wyczekiwane słowo "córka" [emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178]

Dobrze zabezpieczaj się, ja też tak robiłam, bałam się cieszyć dopóki nie miałam potwierdzenia na 99%, a tak na 100% to dopiero przy porodzie, tym bardziej w piątek będziesz szczęśliwa jak usłyszysz wyczekiwane słowo "córka" [emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178][emoji178]

Już mam dogadane ze szwagierka ze odda mi swoją Zniżkę z H&M pracownicza -25% plus dostają na świeta dla dzieci dodatkowe -20% i robie zakupy tak różowe jak się da [emoji23][emoji23][emoji23]

Już mam dogadane ze szwagierka ze odda mi swoją Zniżkę z H&M pracownicza -25% plus dostają na świeta dla dzieci dodatkowe -20% i robie zakupy tak różowe jak się da [emoji23][emoji23][emoji23]
O będzie szaleństwo, coś w tym jest, że my mamy chłopców jak się pojawia wyczekana dziewczynka to wariujemy z rozem, który teraz jest taki ładny i delikatny. Jak ubrałam dwumiesieczna córkę w szarą tunikę z myszką miki to wszedł mój syn i od razu mówi " o inny kolor"[emoji23][emoji23][emoji23]

@Naomi_24 trzymam również kciuki za róż u Ciebie :) może lato okaże się owocne, więc wysyp dzieciaczów będzie właśnie w okolicach maja :) paski są chyba ok, ja mam coś takiego: Link do: Paski Ph 0-14ph do badania ph moczu,wody 100szt !!
U mnie ph cały czas jest 5, żeby skoczyło chyba musiałabym sobie tam dać sodę :-D a trochę się boje.

@martoosia04 ja też byłam bardzo niecierpliwa, czekałam i czekałam. Też chodziłam całą ciąże prywatnie, na dodatek USG miałam co 2 tyg, i co 2 tyg kasowana byłam na 250zł., więc doskonale Cię rozumiem. Jakby to podliczyć, to miałabym na wyprawkę dla drugiego dziecka :) ale przynajmniej byłam spokojna, jakoś lekarzom z NFZ nie ufam.

Ostatnia edycja:
U Was dziewczyny szaleństwo z różem, a u mnie przesyt :) Coś mi się wydaje, że jakbym dowiedziała się, że syn jest w drodze, to całą ciąże siedziałabym na dziale chłopięcym :) czego sobie nieskromnie życzę :) na szczęście córce róż zaczyna się nudzić, teraz zaczyna przebierać w kolorze miętowym - oby tak dalej :)

U Was dziewczyny szaleństwo z różem, a u mnie przesyt :) Coś mi się wydaje, że jakbym dowiedziała się, że syn jest w drodze, to całą ciąże siedziałabym na dziale chłopięcym :) czego sobie nieskromnie życzę :) na szczęście córce róż zaczyna się nudzić, teraz zaczyna przebierać w kolorze miętowym - oby tak dalej :)
Miętowy to piękny kolor :) ja córkę mam typowa księżniczkę :) teraz poszłabym w szarości czernie i miętę. Taka Rocowa córcia ;) Ahh takie marzenie mam.
Mam nadzieje ze te paski będą Ok. Ale jak pisze ze do pomiaru pH to do pH. Ciekawa jestem jak jest u mnie. Oby szybko dotarły do mnie. Gdzieś czytałam jakiś naukowy artykuł. Robili doświadczenia czy dieta wpływa na płeć dziecka. Szanse wzrastały do 80%. Tylko ciężko wytrzymać w takiej restrykcji.
Dziewczyny a ćwiczenia na jaka płeć wpływają ? Są dziewczynkowy czy nie ?

reklama
Do góry