reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja się zastanawiam jak podnieść moje pH, w tej chwili mam 5, myślę, że dieta mało mi w tym pomoże. Myślałam o metodzie BDM, ale ta z kolei zabrania jakichkolwiek żelów czy irygacji. Mam również wątpliwość odnośnie orzechów, z mężem lubimy podjadać wieczorem pistacje i orzechy brazylijskie, z jednej strony mają dużą zawartość potasu, a z drugiej strony wyczytałam tu na forum, że orzechy sprzyjają poczęciu dziewczynki.
Też czytałem o tych pistacjach i różnego rodzaju innych orzeszkach - dziś, będąc w takiej a nie innej sytuacji pofolgowałem sobie (wręcz zaszalałem!) i ...kupiłem pierwszą od X czasu małą, zgrabną paczuszkę pistacji do pochrupania na ten jakże stresogenny czas :yes::p obym nie musiał już rezygnować z tego przysmaku :)

reklama
Też czytałem o tych pistacjach i różnego rodzaju innych orzeszkach - dziś, będąc w takiej a nie innej sytuacji pofolgowałem sobie (wręcz zaszalałem!) i ...kupiłem pierwszą od X czasu małą, zgrabną paczuszkę pistacji do pochrupania na ten jakże stresogenny czas :yes::p obym nie musiał już rezygnować z tego przysmaku :)

No więc właśnie, ja nic nie rozumiem, albo po prostu jestem głupia. Orzechy są w diecie na dziewczynkę ( choć musze przyznać, że przed moją ciążą nie zjadłam ani jednego !) a teraz czytam, że np pistacje są źródłem potasu, który sprzyja poczęciu chłopca. Z racji czasu i zagłębiania się w temat diety, wiem, że przed ciążą z córką, mój organizm był mega ubogi w potas i sód ( więc nic dziwnego, że siurek nie urósł ).

Dlatego ja podchodzę do tego z dystansem, jedyne co planuje zrobić, to zrobić wszytko inaczej niż przy pierwszych staraniach. Może, to okaże się być czynnikiem szczęścia.

Dziewczyny, głupie pytanie - jak mierzycie ph? Są jakieś paski specjalne?

Są specjalne paski do mierzenia pH pochwy, moczu itp. Przy infekcjach intymnych kupowałam w aptece, tylko, że w aptece są dość drogie. Teraz kupiłam na Allegro chyba 50 szt za ok 20/30 zł. Miesiąc temu podobnymi paskami sprawdzał mi ginekolog pH. Możesz wsunąć pasek do pochy lub pobrać śluz i nanieść na ten pasek.

Są specjalne paski do mierzenia pH pochwy, moczu itp. Przy infekcjach intymnych kupowałam w aptece, tylko, że w aptece są dość drogie. Teraz kupiłam na Allegro chyba 50 szt za ok 20/30 zł. Miesiąc temu podobnymi paskami sprawdzał mi ginekolog pH. Możesz wsunąć pasek do pochy lub pobrać śluz i nanieść na ten pasek.
Masz może link? Bo jest tego mnóstwo i nie wiem czy wszystko się nada [emoji4]

reklama
Do góry