reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

belle81 moja droga - DZIĘKUJĘ!!! Dziękuję Wam wszystkim :) Te zwiastuny wiosny stają się jakieś nadzwyczaj zwariowane dla mnie i Ż ;)...ale ciiii...nie nastawiam się jeszcze, może za dwa dni przyleci @...może ten identycznie "negatywny" jak Twój test okaże się...no właśnie...czym się okaże? :D;) Jakby nie było - przyjmę każdą ilość błękitu!! :yes:

Ostatnia edycja:
reklama
@mis0890 a jak to będzie "błękitny miś", to odstawicie LC? czy będziecie sami dla siebie używać?
Jak to będzie błękitny miś to LCB będziemy z pewnością używać pod kątem przeciwdziałania zbyt szybkiemu poczęciu 3 dziecka. Jeśli będzie druga różowa królewna - pewnie będziemy kiedyś próbować prognozować na syna, ale już nie tak ekspresowo jak w chwili obecnej, kiedy LCB nie zdążyło się jeszcze nawet rozkręcić a tu już takie niepewności po tym jednym razie ;)

Ale cisza zapadła na forum wszystkie chyba czekamy na wieści od @mis0890
Mnie piersi nadal bolą. Wczoraj zrobiłam test i niestety biel. No ale te nasze starania to takie kuszenie. W czerwcu biorę się za mojego M bardziej niż zwykle codziennie grzecznie łyka suplementy. Śmieje się i pyta po co a dobrze wie. Tak zastanawiałam się jaka taktykę przyjąć. Chyba postawie na króliczki do 11 dc. Zakwaszanie globulkami, sylk, suple żurawina C Mg wapń sudafed. Starania bez O. Aha i do tego sok z żurawiny. Będę unikać pomidorów, bananów, ziemniaków i wołowiny. Co Wy na to ?

Cisza na forum i niespokojna cisza u nas w domu :) Ż wczoraj czuła się fatalnie - zmęczenie, nudności, nawet zapachy jakieś zaczęła wyczuwać i mówi, że 90% ciąża ;) Ale dziś jak sama mówi czuje się rewelacyjnie i dobry humor ciążowy z cyklu "co by było gdyby" jej nie opuszcza:D...sam już nie wiem co o tym wszystkim myśleć...za dzień lub dwa będzie wiadomo, jutro może kolejny test (wykupiłem chyba wszystkie ;) ;)
Naomi_24 a ten wapń i magnez to ktoś nie mówił czasem tu na forum, że ponoć z tego chłopaki wychodzą?

Tak, tak, wapń i magnez to na boy sway.
Na dziewczynkę lukrecja dla obojga z was, saw palmetto i Olive Leaves dorzuć. Plus żurawina na zakwaszenie.

Króliczki - ja bym tu nie ryzykowała. Owszem wymiana nasienia wskazana bo ze „starej” spermy nawet męskiej ciąży moze nie byc. U nas wymiana była na 4 dni przed docelowym seksem. Potem tylko jeden seks przed owu. Na poprzednim usg lekarz siurka nie widział - tylko pępowina. Liczę ze tak i teraz bedzie. Wizyta za 9 dni to podpowiem czy sie udała nam walka o Tosię.

A ja przy pierwszej córce suplementowalam właśnie magnez i wapń i się udało dlatego skłonna jestem po prostu powtórzyć to co zadziałało. Przy pierwszej tez były króliczki.

@Naomi_24 ja też brałam wapń i magnez i mam córkę. Myślę, że Twój plan jest dobry, starając się o córkę, myślę, że zrobiłabym podobnie. Co do gynofloru, według mnie jest to jeden z lepszych preparatów zakwaszających, przy moich infekcjach intymnych zawsze ginekolog mi go przepisywał i pH po nim było bardzo niskie.

reklama
Ja się zastanawiam jak podnieść moje pH, w tej chwili mam 5, myślę, że dieta mało mi w tym pomoże. Myślałam o metodzie BDM, ale ta z kolei zabrania jakichkolwiek żelów czy irygacji. Mam również wątpliwość odnośnie orzechów, z mężem lubimy podjadać wieczorem pistacje i orzechy brazylijskie, z jednej strony mają dużą zawartość potasu, a z drugiej strony wyczytałam tu na forum, że orzechy sprzyjają poczęciu dziewczynki.

Do góry