reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

belle81 - podpisuję się rękami i nogami pod wspomnianą przez Ciebie kwestią PEŁNEJ rodziny. Cieszę się (choć pewnie zaraz okaże się na dniach, że nie ma z czego) podwójnie, że tym razem nie jestem tak osamotniony w modlitwie o wymarzonego syneczka...:)
Niech moc będzie z Tobą,z Wami;)
Pozwól że i ja dołożę swoją cegiełkę do modlitwy w waszej niebieskiej intencji:)

reklama
@mis0890 oj kusicie los tym 11dc [emoji4][emoji4] le najważniejsze że jesteście gotowi na drugie dziecko, może zapoczątkujecie błękit [emoji170]
Też podziwiam bo ja przez 3 lata nie chciałam słyszeć o drugim dziecku, ba twierdziła że córka będzie jedynaczka. Dopiero potem się zmieniło, ale zanim przeszliśmy z planów do realizacjo to minęły kolejne 3 lata...

@Jivka Ja tak na prawdę dopiero niedawno „ dojrzałam ” do chęci posiadania drugiego dziecka, kocham i lubie dzieci, ale jeszcze jestem zdania, że dorosłym / rodzicom też się coś od życia należy. Dlatego u mnie to będzie druga i raczej ostatnia ciąża ( mam nadzieje zaowocuje chłopcem ) a kiedy do tego dojdzie? - na dzień dzisiejszy jest to wielka niewiadoma i dużo zależy od męża, który uwielbia mieć wszytko zaplanowane i poukładane ( w tej kwestii powinien dostać Nobla :-D ) i już jest przerażony tym, czy nie będzie nam ciasno, bo jak twierdzi, im dziecko jest starsze tym więcej potrzebuje miejsca, a przede wszytkim prywatności :rolleyes2:

@Megi_Meg ile ma córcia?
U nas 3 lata dojrzewałam ja do decyzji, potem długo namawiałam męża, potem zaplanowalośmy wakacje, jak wrociliśmy to pół roku po nie mogłam zachodzić w ciążę i tak zeszło [emoji4]

@Megi_Meg ile ma córcia?
U nas 3 lata dojrzewałam ja do decyzji, potem długo namawiałam męża, potem zaplanowalośmy wakacje, jak wrociliśmy to pół roku po nie mogłam zachodzić w ciążę i tak zeszło [emoji4]

Podobny scenariusz zaczyna być u mnie :) Córka skończyła w styczniu 3 latka, teraz zaczyna się namawianie męża, między czasie planujemy generalny remont i wakacje, więc myślę, że jeszcze trochę nam zejdzie :) chociaż chciałbym urodzić za rok na wiosnę, ewentualnie za 2 lata. Ale chcieć to ja sobie mogę :) ostateczna decyzja należy do głowy rodziny hehe ;)

czy coś się zmeniło i wciąż jest sumplemenatcaj wapnia na dziewczynke :) ?

jaki wapń przyjmujecie?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry