reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Osoby, które znam i mają synów z owulacji właśnie tak robiły, długa przerwa, a potem raz, ale za to konkretnie hehe :) dokładnie tak jak napisałaś. U mnie problem jest taki, że śluz w ogóle nie pokrywa się z owulacją, "pik" na testach owulacyjnych dostaje w ostatni dzień przeźroczystego i wodnistego śluzu, a owulacja wypada jak tego śluzu już nie ma. Dlatego u mnie sugerowanie się samy śluzem nie wystarcza, bo wprowadza mnie w błąd. Będę musiała porozmawiać o tym z moim ginekologiem.
U mnie jeszcze gorzej:) sluz jest np 13-15dzien,potem już kremowy,a pik na testach dopiero 1 7-18dzien

reklama
@Megi_Meg niby gdzieś czytałam że na chłopca trzeba wstrzymać się tydzień przed owu z [emoji3590] i tylko strzelić raz a dobrze [emoji4] my za każdym razem strzelaliśmy po raz, synka tak mega na czuja, nawet byłam pewna że się spoźniliśmy... W tym cyklu czekałam tylko na przezroczysty śluz, więc zobaczymy [emoji4][emoji4]

Suplementuję tylko podstawę czyli Pregna Start, ale zajadam się pomidorami i piję dużo coli [emoji16] Męża nie katuję bo nie chcę go stresować niepotrzebnie.
Potwierdzam,u mnie tak właśnie było.

Dziś podczas wertowania miliona stron w internecie, natrafiłam na coś takiego.
"Naukowcy ze Stanów Zjednoczonych rozwiązali nasze wątpliwości odnoście planowani płci. (...) W przypadku ciąży, w wyniku których urodziły się dziewczynki, średnia długość fazy folikularnej wynosiła 17,6 dnia, w przypadku chłopców – 15,4 dnia. Były to dane istotne statystycznie, więc wniosek nasunął się jeden: Długość fazy folikularnej jest związana z płcią dziecka – w przypadku faz krótkich częściej rodzą się chłopcy, a długich – dziewczynki. Dlaczego tak się dzieje?
  1. Jajeczko w krótkiej fazie folikularnej jest bardziej reaktywne na plemniki niosące Y niż X
  2. Żywotność zapłodnionego jaja jest różna w zależności od płci płodu z powodu różnic w macicy (zależnych, a jakże, od długości fazy folikularnej) bądź od zróżnicowanego (zależnie od płci) odrzucania jaja po implantacji
  3. Różne właściwości śluzu szyjkowego czy wydzieliny jajowodowej wynikające z procesów hormonalnych, na skutek różnej długości fazy folikularnej, mogą prowadzić do oddzielenia plemników z chromosomem Y od tych z chromosomem X.
Nie mam pojęcia ile jest w tym prawdy, ile jest nie, w moim przypadku się zgadza, ale może to czysty przypadek. Wkleiłam to, w formie ciekawostki.

Dziś podczas wertowania miliona stron w internecie, natrafiłam na coś takiego.
"Naukowcy ze Stanów Zjednoczonych rozwiązali nasze wątpliwości odnoście planowani płci. (...) W przypadku ciąży, w wyniku których urodziły się dziewczynki, średnia długość fazy folikularnej wynosiła 17,6 dnia, w przypadku chłopców – 15,4 dnia. Były to dane istotne statystycznie, więc wniosek nasunął się jeden: Długość fazy folikularnej jest związana z płcią dziecka – w przypadku faz krótkich częściej rodzą się chłopcy, a długich – dziewczynki. Dlaczego tak się dzieje?
  1. Jajeczko w krótkiej fazie folikularnej jest bardziej reaktywne na plemniki niosące Y niż X
  2. Żywotność zapłodnionego jaja jest różna w zależności od płci płodu z powodu różnic w macicy (zależnych, a jakże, od długości fazy folikularnej) bądź od zróżnicowanego (zależnie od płci) odrzucania jaja po implantacji
  3. Różne właściwości śluzu szyjkowego czy wydzieliny jajowodowej wynikające z procesów hormonalnych, na skutek różnej długości fazy folikularnej, mogą prowadzić do oddzielenia plemników z chromosomem Y od tych z chromosomem X.
Nie mam pojęcia ile jest w tym prawdy, ile jest nie, w moim przypadku się zgadza, ale może to czysty przypadek. Wkleiłam to, w formie ciekawostki.
U mnie chyba się nie zgadza jak dovrze rozumiem bo najmłodszy w 7tc wygladal na 5tc czyli ta faza musiała się mocno wydłużyć *owulacja przesunąć *(bo lutealna faza jest stala)
Ale tak się chyba mówi ogolnie że jak dziecko mniejsze (czyli później zapłodnienie czyli przesunieta owulacja)
to będzie dziewczynką

U mnie chyba się nie zgadza jak dovrze rozumiem bo najmłodszy w 7tc wygladal na 5tc czyli ta faza musiała się mocno wydłużyć *owulacja przesunąć *(bo lutealna faza jest stala)
Ale tak się chyba mówi ogolnie że jak dziecko mniejsze (czyli później zapłodnienie czyli przesunieta owulacja)
to będzie dziewczynką

U nas póki co to by się zgadzało. Chłopcy zawsze szli do przodu! ZAWSZE!
A teraz dzidzia od początku mniejsza. Nawet zdarzało sie ze o cały tydzień w tył i podejrzewamy [emoji178]

Jeju dziewczyny...szalony wypadek-wpadek? nam się wczoraj zdarzył:yes:...11dc...;) co tu teraz zrobić? o_Onie nudzę się w tym życiu, miłego wtoreczku:D

reklama
Do góry