reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mój mąż cały czas wierzył, że zrobił syna, do czasu drogiego potwierdzenia płci na USG. Ale jak usiadł przy stole z rodzina to się wszystkim chwalił, że córke zrobił hehe [emoji39] u mnie nie wiem bo ja nie sprawdzałam tych wszystkich wróżb, ale jak ty wierzyłam długo, że urodze syna. Tak mi było łatwiej. Jeszcze kilka tygodni i dowiesz się kto tam mieszka.

Do tego czasu oszaleje chyba [emoji23] w ogole wydaje mi się, że jestem w ciąży juz z miesiąc a tu dopiero 6tc [emoji23][emoji23][emoji23] dla mnie najważniejsze teraz bedzie jutro to serduszko. Trzymajcie kciuki jutro prosze! [emoji173]️

reklama
Dzięki za gratulacje;) ja to w szoku jestem z 3 razy dopytywałam lekarza że na pewno....u mnie strzał był jeden w owu po około 6dniowej abstynencji :) test pozytywny był po 10 dniach
Hej hej!
Jeden strzał w owu i dziewczynka!? :) czyli jednak można shettlesowo i bdmowo zrobić chłopca, który okazuje się wymarzoną dziewczynką. Idąc dalej ku mym pokrzepieniu - metoda lady comp może dać szanse na spełnienie ;) gratulacje ogromne!!!
My od wczoraj nareszcie już w domu. Od mojej Królewny nie mogę się oderwać, mówią, że zwariowałem...a to póki co moje ulubione zdjęcie :) moja złodziejka serca ;) cudownego dnia dziewczyny! Trzymam kciuki za pomyślne ciąże i jakby co mogę świadczyć Waszym M porady aktywnego wspieracza porodowego ;)
"Tatuś mówił jeszcze parę miesięcy temu, że jestem jego Gwiazdeczką, że do czapeczki jeszcze dorosnę i że cichaczem przemyci mi czasem niebiański błękit. Tylko co miał na myśli?.... ;)"

Załączniki

• _20190104_091324.JPG
    _20190104_091324.JPG
    1,7 MB · Wyświetleń: 115
  • _20190104_091545.JPG
    _20190104_091545.JPG
    1,6 MB · Wyświetleń: 110
Hej hej!
Jeden strzał w owu i dziewczynka!? :) czyli jednak można shettlesowo i bdmowo zrobić chłopca, który okazuje się wymarzoną dziewczynką. Idąc dalej ku mym pokrzepieniu - metoda lady comp może dać szanse na spełnienie ;) gratulacje ogromne!!!
My od wczoraj nareszcie już w domu. Od mojej Królewny nie mogę się oderwać, mówią, że zwariowałem...a to póki co moje ulubione zdjęcie :) moja złodziejka serca cudownego dnia dziewczyny! Trzymam kciuki za pomyślne ciąże i jakby co mogę świadczyć Waszym M porady aktywnego wspieracza porodowego ;)

Aż chciało by się powiedzieć: „a nie mówiłyśmy?” [emoji6] Malutka jest cudowna! Przypomnij jak ma na imię. [emoji177] rośnijcie zdrowo.

Co do strzału w owu - czytałam, że ponoć ilośc dni bez seksu też ma znaczenie. Ponoć im dłuższa przerwa miedzy seksami tym lepiej dla żeńskich plemników. No ale wiemy jak się mają te teorie do rzeczywistości [emoji23]

Aż chciało by się powiedzieć: „a nie mówiłyśmy?” [emoji6] Malutka jest cudowna! Przypomnij jak ma na imię. [emoji177] rośnijcie zdrowo.

Co do strzału w owu - czytałam, że ponoć ilośc dni bez seksu też ma znaczenie. Ponoć im dłuższa przerwa miedzy seksami tym lepiej dla żeńskich plemników. No ale wiemy jak się mają te teorie do rzeczywistości [emoji23]
To mała Michasia - Córcia Michasia :)
Gin z kolei mówił, że właśnie odwrotnie - większa abstynencja sprzyja chłopcom. Na blogach wyczytałem też, że na Y najlepsza 4 dniowa ;) w lutym odpalamy lcb i z czasem będziemy zdawać relacje. Zbieram się, jadę po peselek Malutkiej i wypis ;)

To mała Michasia - Córcia Michasia :)
Gin z kolei mówił, że właśnie odwrotnie - większa abstynencja sprzyja chłopcom. Na blogach wyczytałem też, że na Y najlepsza 4 dniowa ;) w lutym odpalamy lcb i z czasem będziemy zdawać relacje. Zbieram się, jadę po peselek Malutkiej i wypis ;)

Jak ja się cieszę, że takie rzeczy może tatuś sam załatwiać. Nie wyobrażam sobie, by jeździć z takim maluszkiem po urzędach.

Śliczne imię [emoji177][emoji177][emoji177] 4 dniowa to u nas taka była

Do tego czasu oszaleje chyba [emoji23] w ogole wydaje mi się, że jestem w ciąży juz z miesiąc a tu dopiero 6tc [emoji23][emoji23][emoji23] dla mnie najważniejsze teraz bedzie jutro to serduszko. Trzymajcie kciuki jutro prosze! [emoji173]️
Trzymam kciuki, o której wizyta? Ja się dowiedziałam w 16tc i też czekałam jak na szpilkach.

U nas było tylko 3 dni przed owu i w dniu owu.

Mis- malutka jest przesliczna ! bdm u Grabci to napewno nie byl na chlopca :) , wg bdm.musza byc dwa stosunki zeby zwiekszysc ilosc nasienia i ph itp. I dalej mysle ze to najlepsza opcja bez kombinowania z suplementami itp. Wlasnie jakas następna kobieta na tym forum dodala posta ze po 3.corkach syn , 2 proby 22godz. i 40 godzin po najciemniejszym tescie pozytywnym,

Grabcia ja sie zastanawiam czy sie nie wstrzeliliscie w o+12 jakims cudem ale najwazniejsze ze jest :)!

Ann- to milo slyszec ze komus sie po 2 synach udaje :D , moze i nam.tez sie uda, u nas jakos tez wychodzi z 2.5 do 3.5.dnia przed owu jakis cwaniaczek czekal, nie mniej jednak chyba wole sie nastawic na chlopca, bo bedzie mi latwiej jesli ten chlopiec faktycznie będzie anizeli myslec ze dziewczynka i sie nastawiac od początku, hm chyba tylko poczekamy zobaczymy u Ciebie raczej ta corka myslisz ze z 3 dbi przed czy z owu? U mnie nie ma innej opcji anizeli ktos musial poczekac i to dlugo [emoji23],

Martoosia.-.mam nadzieje ze juz zobaczysz serduszko i bedziesz spokojniejsza :)!

reklama
Maciur-ka nie wiem z którego stosunku. Stosunek był dokładnie jakoś po północy 11dc, a potem owu chyba 14dnia i stosunek tegoż dnia wieczorem. Ale ja to tylko z owulka po najlepszej jakości śluz i plodnego obstawiam. Ja nie robiłam ani testów, ani nie wierzyłam temperatury, ani nie miałam monitoringu. Tylko śluz i szyjka. Także wiesz pewnie nie jestem jakimś dobrym przykładem. Najważniejsze dla mnie, że tym razem wygrał plemnik z chromosomem X [emoji39]

Martoosia no i super!

Do góry