reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@kredkaczarna to naprawdę dużo zrobiliście w kierunku planowania płci.
To że nie wyszło świadczy o tym że te wszystkie sway można sobie wsadzić w d...
Tak jak mówisz nie obrażając Nikogo nawet modlitwy nie pomagają. To jest jakaś siła wyższa...sama nie wiem,bo naukowo też nie ma wytłumaczenia.
Dobrze ze mam to już za sobą. I podtrzymuje moje postanowienie ze nie chcę znać płci jak najdłużej to możliwe. Zapytam pod koniec aby skompletować wyprawkę i już.
Jak pisalam nigdy sie o nic tak nie modlilam. Widac ktokolwiek tam w gorze jest onile jest ma w nosie nasze modlitwy. Czy sie modlisz o zdrowie, czy o dziecko, czy o plec, czy o cokolwiek innego. Jeden umrze drugi przezyje noezaleznie czy sie modlil czy nie. Teraz bede sie z siebie smiac ze wogole w to wierzylam.

reklama
Jeśli mam być szczera, to taka koszulka bardziej seksi to chyba długo w szafie poleży. Żona bedzie skupiona na dziecku, dojdą nieprzespane noce, wieczne wiszenie na cycu.... bedzie marzyła tylko o wygodzie. Serio.
Zobacz na instagramie „ZASKOCZ MAMĘ” super boxy na powitanie mamusi i maluszka po szpitalu robi tam dziewczyna. Mysle ze to tez bedzie fajna niespodzianka. Kwiaty, balony, te gadżety i biżuteria upamiętniająca malutką. Wystarczy to.

Jeśli mam być szczera, to taka koszulka bardziej seksi to chyba długo w szafie poleży. Żona bedzie skupiona na dziecku, dojdą nieprzespane noce, wieczne wiszenie na cycu.... bedzie marzyła tylko o wygodzie. Serio.
Zobacz na instagramie „ZASKOCZ MAMĘ” super boxy na powitanie mamusi i maluszka po szpitalu robi tam dziewczyna. Mysle ze to tez bedzie fajna niespodzianka. Kwiaty, balony, te gadżety i biżuteria upamiętniająca malutką. Wystarczy to.
Bardzo fajny prezent to też kupić bazę do pandory i np jedną zawieszke ze smoczkiem a drugą z literą M od Michaliny :) Później możesz dokupowac z różnych okazji charmsy.

Kredkaczarna a czemu dieta bez nabiału? mi sie wydawało że dieta nabiałowa to na dziewczynke, ja kojarze że codzień szklanke mleka i jogurt naturalny jadłam.
Niby wlasnie długie kp srzyja poczęciu córki, ale jak patrze w moim otoczeniu to tez to się nie sprawdza.

Ja właśnie jestem w trakcie odstawiania, i odpukac bez większych histerii :-)

Imama i Maziajka myślę, że od czerwca będziemy się starać. Zobaczymy w praktyce, ale jeszcze chce homocysteine zbić, bo naczytałam się ze przy staraniach powinno być max 7 a mam 9. W poprzednich ciązach nie badałam, wiec nawet nie wiem ile miałam :-)

Ja wiem że wygoda i komfort przede wszystkim. Ale to że kobieta zostajestaje mamą to nie przestaje być kobietą. I bardzo często dowartosciowanie ze strony mężczyzny w takim czasie dodaję jej sił.

[emoji7]
IMG_20181127_091424.jpeg

Załączniki

• IMG_20181127_091424.jpeg
    IMG_20181127_091424.jpeg
    16,1 KB · Wyświetleń: 724
reklama
Do góry