reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dziękuję za odpowiedz:) ja mam na dniach usg, zobaczymy co się dzieje, zrobiłam hormony na początku cyklu tarczycowe, prolaktyna, estradiol itp a w 22 dc progesteron i wyszło w normie, ale niepokoi mnie to, że:
1. jak już paski owu są pozytywne to ten stan rzeczy utrzymuje się na testach dobrych kilka dni a na moje powinny być później po skoku lh negatywne
2. Jestem prawie 2.5 roku po porodzie i odkąd okres wrócił od półtora roku mam nieregularne cykle (przed ciążą były równo co 28 dni a teraz raz 25 raz 30 dwa razy 28 itd)
4. od dwóch cykli mam 2 doby normalny okres a potem dwie mega skąpo.
5. mam 35 lat
6. ja tu marzę o córce a zaczynam się obawiać czy w ogóle zajdę w ciążę czy już nie za późno (z synkiem zaszłam od razu, ale wszystko było jak w zegarku)

Teraz mam okres i zacznę 2cs, w poprzednim było po razie codziennie i nic.
Sądziłam głupio, że nie zajście w ciążę wiąże się z nietrafieniem w owu a jak się jej nie ominie to ciąża jest pewna o ja głupia :/

Kochana odejmę tylko z licznika 4 lata i każdą obawę mam taka sama. ;)
No i u nas leci 6cs.

reklama
Rena-chan jeszcze napiszę Ci ze u mnie to jeden dzień @leć A potem 2 dni skapo i tyle. Także te cykle u mnie hmmm byle jakie A zaskoczyło. Ja sobie dawalam 8 cykli prób potem się przebadać pójdę tak sobie mówiłam .

Dotarłem na miejsce, zdążyłem już zagrać mini mecz z moim 4 letnim Chrześniakiem...wyobraźcie sobie, ile pozytywnych emocji miałem i mam nadal w sobie, łezka się nie raz w oku zakreciła :-) nie mogę doczekać się jutra ;-) Ż dziś znów sama od siebie oznajmiła, że chciałaby bobodziałania o kolejną dzidzie za rok :-D zapytałem niby obojętny, czy rzeczywiście chce tak szybko, spotkałem się tylko ze zdziwieniem "no a co Ty nie chcesz???!!!" ehh...cóż zrobić, tylko czekać :-) dobrej nocy Staraczki

dziękuję za odpowiedz:) ja mam na dniach usg, zobaczymy co się dzieje, zrobiłam hormony na początku cyklu tarczycowe, prolaktyna, estradiol itp a w 22 dc progesteron i wyszło w normie, ale niepokoi mnie to, że:
1. jak już paski owu są pozytywne to ten stan rzeczy utrzymuje się na testach dobrych kilka dni a na moje powinny być później po skoku lh negatywne
2. Jestem prawie 2.5 roku po porodzie i odkąd okres wrócił od półtora roku mam nieregularne cykle (przed ciążą były równo co 28 dni a teraz raz 25 raz 30 dwa razy 28 itd)
4. od dwóch cykli mam 2 doby normalny okres a potem dwie mega skąpo.
5. mam 35 lat
6. ja tu marzę o córce a zaczynam się obawiać czy w ogóle zajdę w ciążę czy już nie za późno (z synkiem zaszłam od razu, ale wszystko było jak w zegarku)

Teraz mam okres i zacznę 2cs, w poprzednim było po razie codziennie i nic.
Sądziłam głupio, że nie zajście w ciążę wiąże się z nietrafieniem w owu a jak się jej nie ominie to ciąża jest pewna o ja głupia :/
Ja bym powiedziala, po tym co napisalas, zebys poszla na monitoring cyklu, bo mnie to moze wygladac na cykle bezowulacyjne.
Badz dobrej mysli, pojdz do gina, a noz szybciutko zajdziesz :) A 35 lat to nie jest jakis zacny wiek, glowa do gory :)

dzięki dziewczyny, troche żałuję, że tak późno się za wszystko wzięłam, ale cała się poświęciłam dziecku i zapomniałam o sobie. Powinnam ta wahania sprawdzić wcześniej. Trochę mi smutno, bo wszyscy troje jesteśmy z lipca a drugi bidulek już nie będzie:( Wiem to głupie, nie powinno to mieć znaczenia.... tak sobie marzyłam o idealnej rodzinie:p

dzięki dziewczyny, troche żałuję, że tak późno się za wszystko wzięłam, ale cała się poświęciłam dziecku i zapomniałam o sobie. Powinnam ta wahania sprawdzić wcześniej. Trochę mi smutno, bo wszyscy troje jesteśmy z lipca a drugi bidulek już nie będzie:( Wiem to głupie, nie powinno to mieć znaczenia.... tak sobie marzyłam o idealnej rodzinie:p
Wcale nie glupie. Kazdy ma jakies wyidealizowane marzenia. Grunt, to zaakceptowac, ze nie zawsze wszystko jest doskonale i takie, jakie bysmy sobie zyczyli :)

I tak będzie idealna
Ważnezevsię wzięłaß za sprawdzanie siebie i to duży krok do przodu może calkie nie jest źle tylko czasu trzeba bo wiadomo że nawet u zdrowych par do roku starania tak zakładają lekarze ze to normalne
A życie Cię pozytywnie zaskoczy

@mis0890 z córką też zagrasz a potem i z synkiem i może z jeszcze jednym. Mój sąsiad taki ma skład córka 8,syn 5 i jeszcze jeden malutki 3mies.

@rena-chan ja starsza od ciebie o rok i też z obawami, ale ostatnio nie myślę o tym.
Cykle mi się skrocily po 2porodzie do 25 dni i wyczytałam że to objaw zbliżającej się menopauzy. Nie wiem nie sprawdzałam u lekarza. Póki co mam nadzieję że się udało, dziś 4dpo za parę dni testuje A i też planuje działania na nowy cykl.

reklama
@mis0890 z córką też zagrasz a potem i z synkiem i może z jeszcze jednym. Mój sąsiad taki ma skład córka 8,syn 5 i jeszcze jeden malutki 3mies.

@rena-chan ja starsza od ciebie o rok i też z obawami, ale ostatnio nie myślę o tym.
Cykle mi się skrocily po 2porodzie do 25 dni i wyczytałam że to objaw zbliżającej się menopauzy. Nie wiem nie sprawdzałam u lekarza. Póki co mam nadzieję że się udało, dziś 4dpo za parę dni testuje A i też planuje działania na nowy cykl.
Wiem, wierzę w to bardziej głęboko i dziękuję za miłe, budujące słowa :-) tak a propos moim rozważań - tu na Podhalu brat szwagra starał się typowo na córkę i we wrześniu powitali 4 synka :-) może więc starać się odwrotnie?

Do góry