reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Leeleeth będziesz bogata hehe
Martoosia04 czy wraz z Książką dostałaś tez paski owu?
I czy moglabys podesłać strony z ważnymi info o planowaniu chłopców? Udanej lektury! :)

reklama
Belle81 tule mocno!

Dziś byłam na wizycie w klinice i niestety kiepsko. Jeden jajnik już wygasł, drugi działa ale nie mam czasu jeśli chce zajść w ciąże.
Mam skierowanie do szpitala, sprawdza drożność, mój Pan musi zbadać żołnierzyki, i potem wg gina biegusiem po bliźniaczki [emoji6][emoji23]
Jak stwierdził, wie jak się robi dziewczynki i zrobimy tak żeby była [emoji6]
Jak poznam tajemnice to Wam powiem za drobna opłata [emoji6]
Ogólnie dał mi nadzieje, ze do końca roku będę w ciąży.
To naprawdę dobra wiadomość :) Nic tylko uczcić to lampką wina z mężem jak chłopaki pójdą spać ;) Nadzieja jest motorem do działania [emoji110]

Belle81 tule mocno!

Dziś byłam na wizycie w klinice i niestety kiepsko. Jeden jajnik już wygasł, drugi działa ale nie mam czasu jeśli chce zajść w ciąże.
Mam skierowanie do szpitala, sprawdza drożność, mój Pan musi zbadać żołnierzyki, i potem wg gina biegusiem po bliźniaczki [emoji6][emoji23]
Jak stwierdził, wie jak się robi dziewczynki i zrobimy tak żeby była [emoji6]
Jak poznam tajemnice to Wam powiem za drobna opłata [emoji6]
Ogólnie dał mi nadzieje, ze do końca roku będę w ciąży.
Koleżanko droga czy ocena jajników była na podstawie usg dopochwowego czy inaczej się stwierdza ich rezerwe?

Koleżanko droga czy ocena jajników była na podstawie usg dopochwowego czy inaczej się stwierdza ich rezerwe?

Robiłam badanie amh, które umknie wyszło niskie. Dzisiaj podczas usg dopochwowego stwierdził, ze lewy jajnik już wygasł. W prawym jest trochę jajeczek, ale nie wiele zostało.

@martooosia04 napisz jak wrażenia.

Robiłam badanie amh, które umknie wyszło niskie. Dzisiaj podczas usg dopochwowego stwierdził, ze lewy jajnik już wygasł. W prawym jest trochę jajeczek, ale nie wiele zostało.

@martooosia04 napisz jak wrażenia.

Dozuję sobie tę dawkę wiedzy. Zaznaczam na różowo (!) to, co ważne i przyswajam. [emoji23]

Znalazłam Apke która nie dosc że jest typowym kalendarzykiem okresowym, to jeszcze przewiduje płeć [emoji23] są tu dwie metody - Shettles (3-2 dni cut off) i Guerrero (czyli ta z metoda na 1 dzien przed owu, w owu i 1 dzien po owu - na dziewczynkę)
IMG_2665.JPG

Załączniki

• IMG_2665.JPG
    IMG_2665.JPG
    264,1 KB · Wyświetleń: 393
dziękuję za odpowiedz:) ja mam na dniach usg, zobaczymy co się dzieje, zrobiłam hormony na początku cyklu tarczycowe, prolaktyna, estradiol itp a w 22 dc progesteron i wyszło w normie, ale niepokoi mnie to, że:
1. jak już paski owu są pozytywne to ten stan rzeczy utrzymuje się na testach dobrych kilka dni a na moje powinny być później po skoku lh negatywne
2. Jestem prawie 2.5 roku po porodzie i odkąd okres wrócił od półtora roku mam nieregularne cykle (przed ciążą były równo co 28 dni a teraz raz 25 raz 30 dwa razy 28 itd)
4. od dwóch cykli mam 2 doby normalny okres a potem dwie mega skąpo.
5. mam 35 lat
6. ja tu marzę o córce a zaczynam się obawiać czy w ogóle zajdę w ciążę czy już nie za późno (z synkiem zaszłam od razu, ale wszystko było jak w zegarku)

Teraz mam okres i zacznę 2cs, w poprzednim było po razie codziennie i nic.
Sądziłam głupio, że nie zajście w ciążę wiąże się z nietrafieniem w owu a jak się jej nie ominie to ciąża jest pewna o ja głupia :/

reklama
dziękuję za odpowiedz:) ja mam na dniach usg, zobaczymy co się dzieje, zrobiłam hormony na początku cyklu tarczycowe, prolaktyna, estradiol itp a w 22 dc progesteron i wyszło w normie, ale niepokoi mnie to, że:
1. jak już paski owu są pozytywne to ten stan rzeczy utrzymuje się na testach dobrych kilka dni a na moje powinny być później po skoku lh negatywne
2. Jestem prawie 2.5 roku po porodzie i odkąd okres wrócił od półtora roku mam nieregularne cykle (przed ciążą były równo co 28 dni a teraz raz 25 raz 30 dwa razy 28 itd)
4. od dwóch cykli mam 2 doby normalny okres a potem dwie mega skąpo.
5. mam 35 lat
6. ja tu marzę o córce a zaczynam się obawiać czy w ogóle zajdę w ciążę czy już nie za późno (z synkiem zaszłam od razu, ale wszystko było jak w zegarku)

Teraz mam okres i zacznę 2cs, w poprzednim było po razie codziennie i nic.
Sądziłam głupio, że nie zajście w ciążę wiąże się z nietrafieniem w owu a jak się jej nie ominie to ciąża jest pewna o ja głupia :/
Kciuki mocne za Twoje prawidłowe usg&&&&&& oby nic nie było niepokojącego . Z mojej strony gdy zaczęłam starania o najmłodszego to miałam wiek taki jak Ty. Celujac w samą owulacje zajęło nam to 6 miesięcy. W dniu spodziewane @ 6 cyklu dwie grube piękne kreski . Radość A potem trochę troski więcej. Ale to już nie w ten temat. Jest zdrowy syn najważniejsze.

Do góry