reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Bdm to nie tylko odstęp ale także częstość stosunków, tylko jeden jedyny z 3-2 dniowym odstępem potem tydzień wstrzemięźliwości w razi gdyby jednak owu się przesunęła.
Partner nie musi zachowywać wstrzemięźliwości, można seksy uprawiać w zabezpieczeniu. Na chłopca 24 i 48 po piku, czyli owu i dzień po. Żeby zwiększyć szanse chłopaków, które będą okupowały jajo w momencie gdy będzie gotowe.
Wklejałam tutaj rozpiski z książki jak to wyglada
Mnie osobiście bardziej jakoś przekonuje to co martoosia04 niedawno tu wrzuciła (za co jestem Jej wdzięczny, dla mnie to taka mała nadzieja :) )
"Celowali w chłopca, ale w sumie zrezygnowała z jako takiego ścisłego BD (Baby Dust) bo nie chciała stracić cyklu. I ostatecznie kochali sie w pik LH, w dniu owu i dzień po owu i jest ciąża. Ale z dziewczynką. "
img_2656-jpg.910350

"@leeleeth a powiedz mi, tam w książce jest o tych seksach przed cut off? Bo interesuje mnie czy jest jakoś naukowo udowodnione, że choćby częstość wcześniejszych seksow wpływa jakoś na nasienie - wiecej XY czy XX itp." - to bardzo interesująca sprawa

reklama
Oczywiście, że można komuś życzyć syna/córki. Nikt ci tego nie zabroni.
Każda (i każdy) z nas jednak do planowania płci podchodzi bardzo indywidualnie. Każdy z nas marzy o konkretnej płci. Każdy doskonale wie, że niewiele idzie zrobić w temacie zaplanowania jej. Nikt nie chce się rozczarować. Dlatego do tematu podchodzimy na chłodno. Po co komuś robić nadzieje, że na pewno nosi pod serduszkiem wymarzoną córkę, na co wskazuje wysokie beta hcg, jak to okaże się chłopiec. I co? Rozczarowanie i płacz? Pretensje? Do kogo? Koleżanek z forum, bo powiedziały, że ma być dziewczynka.
Zdrowy rozsądek i temat na chłodno. To recepta, by nie zwariować.

A zmieniając temat: zainteresowałam się mocno BDM - dołączyłam do grupy na fb. Kupiłam książkę. Będzie u mnie w poniedziałek. Dziewczyny tam mają po tej metodzie bardzo duże sukcesy z metodą na dziewczynkę czyli 3-2 dni cut OFF - czy któraś z Was też przybliża te metodę i chce stosować?
Wydaje mi się że ja to stosuje ? 3 dni przed owu jeden raz po 7 dniowej abstyn. Plus dieta. Później już nie. Metoda zakłada abstybencje cały miesiąc (chyba dokładnie się nie wczytywalam)u nas to nie zda egzaminu bo mąż sam sb. Poradzi [emoji14] ale moja gin powiedziała że to za stare plemniki l. Tygodniowe są ok. I ten jeden raz 3 dni przed (w razie jakoby owu się przesunela, to mamy 4 dni bądź 2 czyli nadal bezpiecznie)

Z tym artykułem oni kochali się w piku czyli przed owu. W owu. I po owu. Stosunek centralnie w owu daje bardzo duże szanse na boy. Tak mówiła moja lekarz. Ja obu synów mam centralnie z owu

A zmieniając temat: zainteresowałam się mocno BDM - dołączyłam do grupy na fb. Kupiłam książkę. Będzie u mnie w poniedziałek. Dziewczyny tam mają po tej metodzie bardzo duże sukcesy z metodą na dziewczynkę czyli 3-2 dni cut OFF - czy któraś z Was też przybliża te metodę i chce stosować?
No my tak zrobiliśmy swoją pierwszą, wymarzoną córkę :)
W inne dni płodne sie zabezpieczyliśmy.

Ja bym chciała synka teraz i tak myślałam, jak to ugryźć i zdecydowałam, że będziemy się kochać cały czas płodny z dużą intensywnością. W ten sposób zrobilismy pierwszego synka, więc kto wie, może znów się uda :)

Z tym artykułem oni kochali się w piku czyli przed owu. W owu. I po owu. Stosunek centralnie w owu daje bardzo duże szanse na boy. Tak mówiła moja lekarz. Ja obu synów mam centralnie z owu
W 3 ciąży mięliśmy niezabezpieczony stosunek centralnie w owu i jakież było moje zdziwienie, że córeczka nam wyszła ;)

Wydaje mi się że ja to stosuje ? 3 dni przed owu jeden raz po 7 dniowej abstyn. Plus dieta. Później już nie. Metoda zakłada abstybencje cały miesiąc (chyba dokładnie się nie wczytywalam)u nas to nie zda egzaminu bo mąż sam sb. Poradzi [emoji14] ale moja gin powiedziała że to za stare plemniki l. Tygodniowe są ok. I ten jeden raz 3 dni przed (w razie jakoby owu się przesunela, to mamy 4 dni bądź 2 czyli nadal bezpiecznie)
No ta ja właśnie taki sposób przewiduję w przyszłych staraniach o synka, tylko wg ustalonego dnia/dni przez lcb

Oczywiście, że można komuś życzyć syna/córki. Nikt ci tego nie zabroni.
Każda (i każdy) z nas jednak do planowania płci podchodzi bardzo indywidualnie. Każdy z nas marzy o konkretnej płci. Każdy doskonale wie, że niewiele idzie zrobić w temacie zaplanowania jej. Nikt nie chce się rozczarować. Dlatego do tematu podchodzimy na chłodno. Po co komuś robić nadzieje, że na pewno nosi pod serduszkiem wymarzoną córkę, na co wskazuje wysokie beta hcg, jak to okaże się chłopiec. I co? Rozczarowanie i płacz? Pretensje? Do kogo? Koleżanek z forum, bo powiedziały, że ma być dziewczynka.
Zdrowy rozsądek i temat na chłodno. To recepta, by nie zwariować.

Martoosia04 A nie uważasz że sama zainteresowane tego nie wie. To nie jest wyrocznia a sugestia. Poród daje 100%. W każdym razie co do przyrostu bety i płci to j są badania (nie w Polce). Przyrost dużo mówi o prawidłowym wzroście ciąży też. Jeżeli ktoś ma wysokie przyrosty z synami albo niskie z córkami to zazwyczaj w domu nie ma tej drugiej "plci".Z resztą nieważne.

Co do BDM to jak cofniesz się kilka tysięcy stron jak była Piranua(pisałam z nią czasami) to ona preferowana ta metodę. Tak "kierowała"dziewczynami ze 15 dziewczyn pod rząd miało plec taka jaka chciały. wtedy był czas na córki każda jedna. Ale one to liczyły godziny odstepu. Ale dlaczego im się udawało wtedy to nie znam fenomenu. Prawda taka ze trafiały jedna po drugiej.

reklama
@martooosia04 w abstynencji w bdm nie chodzi tylko o pH co o to żeby wykluczyć przypadkowe zapłodnienie jakimś zagubionym plemnikiem.
Można seksy w zabezpieczeniu, bez dopiero docelowe i tydzień po owu.

Do góry