reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Mihasiaaa dziękuję ze pytasz :-*
Nam teraz sie nie udało, więc robimy przerwę, musimy odpocząć ;) po nowym roku startujemy od nowa.
Nowy Rok nowe szanse :)

Ja nadal poczytuje dziewczyny Wasze starania, jakoś ciężko mi się z Wami rozstać :) Wrzuce czasami swoje 3 grosze.
Jestem ciekawa co u @Luisa2018 nie odzywa się, @babygirl @szczypiorkowa123 dziewczyny nic się nie odzywają.

Mis0890 no to już przepadłeś [emoji14] na amen i zostaniesz z nami na zawsze hehe (a nie mówiłam) i twoje staranka też nadejdą! Czas płynie szybko przy noworodkach.

dziewczyny, robiłyście monitoring owu? jaka jest mniej więcej cena i może to głupie czy fale usg nie sa szkodliwe tzn, czy w cyklu w którym się go robi można się starać bezpiecznie dla tego jajeczka?

U mojego gin monitoring kosztuje 50 zl za jeden podglad. Podobno fale USG są bezpieczne dla plodu - w końcu badania prenatalne robimy i podglądamy maluchy w brzuchu. Jajeczko za to jest dodatkowo chronione podobno do terminu @ skoro kobieta nie wie o ciąży to mu raczej nie powinno nic szkodzić a już na pewno nie USG :)

dziewczyny, robiłyście monitoring owu? jaka jest mniej więcej cena i może to głupie czy fale usg nie sa szkodliwe tzn, czy w cyklu w którym się go robi można się starać bezpiecznie dla tego jajeczka?
Ja osobiście nie robiłam monitoringu, ale moja koleżanka z pracy jeździła do mojej przychodni i płaciła 140 zl za cały monitoring. Dostala taka karteczkę, na której gin wpisywal wielkość pecherzyka. Wg mnie to dobra cena, bo jednorazowa wizyta to koszt 250 zł.

reklama
Ja robiłam na zasadzie że robiłam lh z krwi, lh z testów owu plus temp. Bo u mnie że śluzu lipa. I obserwowałam cykl ok 3 mc, okreslalam mniej więcej powtarzalność owu. I przy 4 cyklu i 5 obserwacyjnym poszłam do gin. Potwierdzić czy dzisiaj owu. Dzięki temu wiem jak wygląda np. Test owu na ile przed. Płaciłam jak za wizytę 140 ale w kolejnym mc nie placilam nic więc zalezy

Do góry