reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@martooosia04 w abstynencji w bdm nie chodzi tylko o pH co o to żeby wykluczyć przypadkowe zapłodnienie jakimś zagubionym plemnikiem.
Można seksy w zabezpieczeniu, bez dopiero docelowe i tydzień po owu.
Już się nie mogę doczekać tej książki. Mega chcę już poczytać o tym wszystkim. (mam nadzieję, że dobrze wszystko zrozumiem)

reklama
Hej
Ja tez się wypowiem co do metody baby dust ,bo jakoś od roku jestem już na tamtym forum i codziennie przez ten czas śledziłam to wszystko i czytałam prawie każde komentarze pod postami.
W tej metodzie tez liczy się prawie co do godziny ,bo gdy paski zaczynają ciemniec ( każdy ma praktycznie ten sam rodzaj pasków bo się okazuje,ze jedne maja większa ,drugie mniejsza czułość )wtedy mierzą co 3 godziny ,i gdy jest ’peak’ wtedy odliczają 24 i 48 godz.na chłopaka nie mniej i nie więcej .
Kiedy przy chłopcach ta metoda się częściej sprawdza to już przy dziewczynkach tak średnio .Cieżko jest przewidzieć owulacje z tak dużym odstępem 2,5-3 dni ,bo zawsze pod wpływem różnych czynników może się przesunąć ( moja zawsze była po 2 dniach od piku a w tym cyklu zonk 1 dzień i już plany się posypały ,ale trudno)
Co do stosunków z prezerwatywa to czytałam komentarze założycielki grupy czyli tej katren taylor ,ze ona odradza ,bo prezerwatywa zmienia środowisko w pochwie oraz sam stosunek ( no nie oszukujmy się ,ale nikt jak kłoda bez emocji nie leży :laugh2:) najlepiej jakby facet sam wymieniał sobie nasienie ale nie powinien 2 dni przed docelowym stosunkiem .
Ja próbowałam pół roku tą metodę ,ciężko w niej zajść w ciąże z dziewczynka ,ze względu na odstęp i ilosc stosunków ,także @martoosia04 dziwie ci się,ze chcesz to stosować ,gdy ty starasz się już kilka miesięcy w okolicach owu i nic z tego.

Hej
Ja tez się wypowiem co do metody baby dust ,bo jakoś od roku jestem już na tamtym forum i codziennie przez ten czas śledziłam to wszystko i czytałam prawie każde komentarze pod postami.
W tej metodzie tez liczy się prawie co do godziny ,bo gdy paski zaczynają ciemniec ( każdy ma praktycznie ten sam rodzaj pasków bo się okazuje,ze jedne maja większa ,drugie mniejsza czułość )wtedy mierzą co 3 godziny ,i gdy jest ’peak’ wtedy odliczają 24 i 48 godz.na chłopaka nie mniej i nie więcej .
Kiedy przy chłopcach ta metoda się częściej sprawdza to już przy dziewczynkach tak średnio .Cieżko jest przewidzieć owulacje z tak dużym odstępem 2,5-3 dni ,bo zawsze pod wpływem różnych czynników może się przesunąć ( moja zawsze była po 2 dniach od piku a w tym cyklu zonk 1 dzień i już plany się posypały ,ale trudno)
Co do stosunków z prezerwatywa to czytałam komentarze założycielki grupy czyli tej katren taylor ,ze ona odradza ,bo prezerwatywa zmienia środowisko w pochwie oraz sam stosunek ( no nie oszukujmy się ,ale nikt jak kłoda bez emocji nie leży :laugh2:) najlepiej jakby facet sam wymieniał sobie nasienie ale nie powinien 2 dni przed docelowym stosunkiem .
Ja próbowałam pół roku tą metodę ,ciężko w niej zajść w ciąże z dziewczynka ,ze względu na odstęp i ilosc stosunków ,także @martoosia04 dziwie ci się,ze chcesz to stosować ,gdy ty starasz się już kilka miesięcy w okolicach owu i nic z tego.
No właśnie najgorsze w tej metodzie, ze z odstępem 3 dni ciężko w ogóle zajść w ciążę...

Hej
Wiesz, niby robię te testy i kochamy się po najciemniejszym, ale wychodzi na to, że to wszystko za późno. Wydaje mi się, że ta owu mi ucieka przez to odliczanie i czekanie na nią.
Poza tym, dlaczego nie próbować wszystkiego? ;)

Hej
O dzięki za rzeczowy wpis
A Ty teraz co stosujesz za metodę czy przerwa?
W domu masz synka czy dwóch jakie imiona mają dla córci masz imię przygotowane?
A dlaczego na dwa dni przed tą wymiana jest niepolecana?
I czy 10 dniowe(lub 12) plemniory nie stare do tej metody 24/48?

@martoosia04 jasne ,ja tez próbuje już wszystkiego, może tobie się uda akurat przy tej metodzie i super:) tylko,jak byś nie mogła dalej zajść w ciąże to tylko piszę,ze to normalne przy takim odstępie i długo można się starać .

reklama
Wiesz, niby robię te testy i kochamy się po najciemniejszym, ale wychodzi na to, że to wszystko za późno. Wydaje mi się, że ta owu mi ucieka przez to odliczanie i czekanie na nią.
Poza tym, dlaczego nie próbować wszystkiego? ;)
Idź może na monit. Bądź lh z krwi bedziesz miała pewność w jakiej fazie jesteś. Ja byłam wcześniej przekonana że moja owulacja wypada ok. 18 dc A wypada wcześniej. Dopiero monit plus testy plus krew daly mi jasny obraz

Do góry