reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Frustrujące to jest usłyszeć od przyjaciółki że usunęła 8tyg. ciążę(tabletki poronne) bo
"nie ma ochoty słuchać już wycia po nocach".
A u mnie 8dpo i raczej znowu d..a w tym cyklu. Mam ochotę dziś tylko zapić,zasnąć,zapomnieć....:(

Dlatego coraz częściej, a odkąd zacząłem wnikliwiej interesować się tematem, bardzo czesto zastanawiam się, czym kieruje się natura obdarzając dziećmi ludzi, którzy w ogóle na nie nie zasługują. Na codzień spotykam, choćby w pracy dosłowne patologie (mamusie i tatusiów) i ich dzieci, które nie są przecież niczemu winne. To przykre, że ludzie, którzy naprawdę próbują normalnie ułożyć sobie życie nie mogą lub tracą małe aniołki, którym są w stanie przekazać miłość i wartości, dzięki którym wzrosną na dobrych aniołów.

reklama
Dlatego coraz częściej, a odkąd zacząłem wnikliwiej interesować się tematem, bardzo czesto zastanawiam się, czym kieruje się natura obdarzając dziećmi ludzi, którzy w ogóle na nie nie zasługują. Na codzień spotykam, choćby w pracy dosłowne patologie (mamusie i tatusiów) i ich dzieci, które nie są przecież niczemu winne. To przykre, że ludzie, którzy naprawdę próbują normalnie ułożyć sobie życie nie mogą lub tracą małe aniołki, którym są w stanie przekazać miłość i wartości, dzięki którym wzrosną na dobrych aniołów.
Uwierz mi ze ja też tego nie pojmuję.
Ta dziewczyna jest matką,ma syna. Mężowi powiedziała że poroniła a ta decyzję podjęła z własnej wygody i rzekomo dla dobra syna którego ma... Dramat
W takich chwilach mam ochotę krzyczeć z bezsilności. I chętnie bym się upiła na smutno ale rozsądek mówi że nie powinnam bo liczę na cud,cud życia. Ale ja głupia jestem...

Uwierz mi ze ja też tego nie pojmuję.
Ta dziewczyna jest matką,ma syna. Mężowi powiedziała że poroniła a ta decyzję podjęła z własnej wygody i rzekomo dla dobra syna którego ma... Dramat
W takich chwilach mam ochotę krzyczeć z bezsilności. I chętnie bym się upiła na smutno ale rozsądek mówi że nie powinnam bo liczę na cud,cud życia. Ale ja głupia jestem...

Brak mi słów by opisać w miarę łagodnie, co sądzę o tej kobiecie. Brak słów. Ona ma wygodę dla siebie i syna, a ja już z niepokojem zastanawiam się, czy uda nam się doczekać trójki dzieci bo przecież prognozowali u żony PCOS (to dopiero był szok, dowiedzieliśmy się o tym parę miesięcy przed ślubem, wyobraźcie sobie ile myśli miałem w głowie, wybrałem miłość) i mam obawy czy po ciąży będzie wszystko ok. To byłby dla mnie dramat. Nie jesteś głupia, nikt tu nie jest. Każdy czeka na te swoje cuda życia

Brak mi słów by opisać w miarę łagodnie, co sądzę o tej kobiecie. Brak słów. Ona ma wygodę dla siebie i syna, a ja już z niepokojem zastanawiam się, czy uda nam się doczekać trójki dzieci bo przecież prognozowali u żony PCOS i mam obawy czy po ciąży będzie wszystko ok. To byłby dla mnie dramat. Nie jesteś głupia, nikt tu nie jest. Każdy czeka na te swoje cuda życia
Z zasady jestem optymistką i z góry zakładam że wszystko będzie dobrze. Przecież nie zrobiłam niczego złego aby nie zasłużyć na spełnienie marzeń. Ostatnio usłyszałam" że powinnam mieć jeszcze jedno dziecko bo to będzie najszczesliwsze dziecko na świecie mając taką mamę"
Więc walczę ale dziś brakuje mi wiary :(
@mis0890 nie zakładaj złych prognoz. Twoja żona da Ci upragnioną rodzinę;)
Ja miałam gruczolaka w piersi. Moja doktor onkolog dobitnie zasugerowała żeby już nie nie zachodzić w ciążę bo to dziadostwo "karmi się" hormonami które w ciąży buzuja. I mogę mieć nawrót mimo usunięcia guza.
Oczywiście nie posłucham,mam po tej diagnozie 7letniego syna a guzki które zostały nie rosną i nie wykazują zmain.
Także wiesz ;)
A ta koleżanka...no cóż. Powiedziałam jej wprost co o tym myślę. A ona na to że to jej życie. Prawda ale, ja tego nie akceptuję i już nie rozmawiamy.

Belle81 masakra ja nie wiem jak można świadomie usunąć dziecko, jeszcze z powodu ciężkiej choroby bym zrozumiała ale dla własnej wygody??? Sama straciłam dziecko w 8 tygodniu, zatrzymał się rozwój zarodka, do tej pory mi przykro tym bardziej że było to z takiej spontanicznej decyzji i dużej ilości super sexu...
Teraz stosuje plan co dwa dni sex, w dniu przewidywanej owu księżyc w znaku barana to chyba męski znak, mężowi daje teraz dania z wołowiną, on ogólnie dużo mięsa je. Testy owu zaczynam od jutra, zwykle pik był koło 17 DC ale mam stresa przez to planowanie a mój mąż to ogólnie nie woerzy w takie rzeczy i gdyby miał brać tyle Duplo co na dziewczynke to nie byloby szansy go przekonać.

@Biedronka0506 płci nie planujesz a dzidzie chyba tak.
@belle81 ja też co chwile doły łapie dlaczego się nie udaje. Dobrze ze mam juz tych moich dwóch wariatów bo bym oszalała. Mąż mówi że to ostatni raz z supl i kombinowaniem . Potem wrzuca wszystko i robimy kiedy on chce a nie jak ja mu powiem. W sumie jemu to tak bardzo na córce nie zależy Też by wolał ale tęsknić nie będzie.
@kotuu ja daje lukrecje 1*750 i ole 2*750 i szyszki chmielu 1 lub 2 tab przed snem

@Biedronka0506 płci nie planujesz a dzidzie chyba tak.
@belle81 ja też co chwile doły łapie dlaczego się nie udaje. Dobrze ze mam juz tych moich dwóch wariatów bo bym oszalała. Mąż mówi że to ostatni raz z supl i kombinowaniem . Potem wrzuca wszystko i robimy kiedy on chce a nie jak ja mu powiem. W sumie jemu to tak bardzo na córce nie zależy Też by wolał ale tęsknić nie będzie.
@kotuu ja daje lukrecje 1*750 i ole 2*750 i szyszki chmielu 1 lub 2 tab przed snem
A co one powodują?

reklama
A co one powodują?
Lukrecja u faceta obniża testosteron . Podawalam nawet 2*750 ale mąż mial problem żeby skończyć Tak więc działa to zioło . Po ole czyli Olive leaf extrat jest ponoć więcej plemników dziewczynkowych, wystarczą już nawet 3 dni zażywania i widać różnice. A szyszki chmielu również obniżają testosteron ale podaje mężowi przed snem bo poprawiają sen i uspokajają.

Do góry