reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Jaasna @kindzia26a witam nowe staraczki:)
I od razu składam głębokie pokłony za wasze plany. Czwórka dzieci,wielki szacun.
To moje dawne marzenie mieć taką gromadkę bo sama jestem z takiej rodziny.
Te wszystkie spotkania rozinne kiedy zjada się wszyscy...coś pięknego. Chciałam to kontynuować.
Niestety moje życie ułożyło się tak za mam dwuch chłopców i marzenia o córce która z każdym nieudanym cyklem jest coraz bardziej odległa. A zegar tyka. Dla wielu już jestem za stara na dzieci ale mam to w dupie,to moje życie.
Życzę udanych i przyjemnych starań:)
Prawidłowe podejście - jeśli czujesz, że chcesz dziecko i jesteś gotowa na nie fizycznie i psychicznie, to do dzieła :)
Moja mama urodziła mojego najmłodszego brata mając 41 lat, a teraz mały ma już prawie 12 lat. A moja mama nadal młoda ;) Brat to jej oczko w głowie :)

reklama
Nigdy nie badałam poziomu betahcg, więc nie mam doświadczenia.

U mnie natomiast we wszystkich ciążach sprawdziła się teoria z tętnem u płodu i teoria Ramziego, co do ułożenia kosmówki w macicy. Nawet kalendarz chiński się nie mylił :D
Tylko poczęcia w czasie owulacji i poza nią całkowicie mi wyszły różne :)

@Grabcia123 piękny przyrost. Mam nadzieję że już do Ciebie dotarło że nosisz upragnioną fasolke. A ja zaciskam kciuki żeby to była girl wtedy będzie Ci łatwiej.
@mis0890 mam nadzieję że dziś już jest lepiej z twoimi odczuciami.
Wiesz co robię jak mam gorszy dzień? Nic bo to trwa z chwilę i zmieniam tok myślenia na pozytywny. Życia jest za krótkie żeby się dodatkowo dołować. Mam zdrowe dzieci,rodzinę,dom i co do garnka włożyć.
Powiesz standard...ok,ale jak sobie pomyślę jak łatwo można to wszystko to stracić.
A marzenia są po to aby je realizować i dążyć do nich każdego dnia a nie po to żeby odbieray chęć otwarcia oczu o poranku.
A na chwilę resetu...butelka wina;)albo dwie:D
@mis0890 i odsyłam do piosenki:)
Dżem "Gorszy dzień" a później
"Do przodu" również mojego ukochanego Dżemu

Hej hej :-) dziś zdecydowanie lepiej, dziękuję za każde słowo otuchy i zrozumienia, dla Was to może słowa, dla mnie najskuteczniejszy plaster na ranę. Marzenia są po to by je realizować - też zawsze to powtarzam i choć tym razem będzie to niezwykle trudne - nie znaczy, że będzie niemożliwe do osiągnięcia. Głęboko wierzę, że pewnego dnia będzie mi dane pochwalić się Wam TYM zdjęciem usg :-) Codziennie zmieniajmy ten tok myślenia na pozytywniejszy, silniejszy. Reset? Skorzystam z głową, idziemy dziś na wesele ;-) miłej soboty Staraczki!
P.S
Któraś wspominała o 4 dzieci. My z żoną na szczęście też nie boimy się wyzwań, więc będziemy pewnie dążyć do gromadki dzieci, to piękne (chatka już w planach się buduje, ziemia kupiona) :-)

Ostatnia edycja:
Kindzia, pozostaje nam żyć nadzieją i jedynie pobawić się w szukanie dowodów na poczęcie konkretnej płci. Mamy jedynie luźne spekulacje, bo i tak co ma być, to będzie :)
Dokładnie tak jak piszesz
A jakie sa Twoje luźne spekulacje na poczęcie syna? Co u Was "zadziałało" jak będziesz działać? Jaka różnica różnica córkami? Czy całkiem spontan?
Bez myślenia .
Bo u mnie to całkiem bez spiny nawet nie wiem czy będzie kolejne takie #myslenie tematu z uwagi na "ostatni dzwonek" Bo już nie mam kiedy odkładać "na za 5 lat pomyślę"

Dokładnie tak jak piszesz
A jakie sa Twoje luźne spekulacje na poczęcie syna? Co u Was "zadziałało" jak będziesz działać? Jaka różnica różnica córkami? Czy całkiem spontan?
Bez myślenia .
Bo u mnie to całkiem bez spiny nawet nie wiem czy będzie kolejne takie #myslenie tematu z uwagi na "ostatni dzwonek" Bo już nie mam kiedy odkładać "na za 5 lat pomyślę"
No wlasnie chyba po prostu bedzie duzo seksu jak zawsze i tyle ;)
Pierwsza corke zrobilismy tak, ze gdy sie zaczely plodne dni to bez zabezpieczenia i do owulacji seks z zabezpieczeniem - owulacja byla jakos 2 dni pozniej. Druga corka to jeden seksik w ciagu kilku dni ze wzgledu na meza prace, ale centralnie w owulacje, wiec u mnie ta metoda to nic pewnego ;)

@belle81 powoli do mnie to dociera chociaż w nocy najadlam się strachu za 3.. Strasznie bolał mnie brzuch co chwilę sprawdzałam czy nie planie.. Pomijając nieregularne cykle juteo by była @..chyba się boję że przyjdzie...
@kindzia26a to już by była wisienka na torcie ale szczerze mówiąc spełniło się moje Marzenie i teraz chce żeby było ok :) pewnie w styczniu się dowiem jak ja się wpasuje w Twoje "badania" :) na pewno dam znać..
Chciałabym już całemu światu wykrzyczec że jest ale powstrzymam się do świąt.. Może rodzicom pwiemy po usg

reklama
Do góry