reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Jaasna @kindzia26a witam nowe staraczki:)
I od razu składam głębokie pokłony za wasze plany. Czwórka dzieci,wielki szacun.
To moje dawne marzenie mieć taką gromadkę bo sama jestem z takiej rodziny.
Te wszystkie spotkania rozinne kiedy zjada się wszyscy...coś pięknego. Chciałam to kontynuować.
Niestety moje życie ułożyło się tak za mam dwuch chłopców i marzenia o córce która z każdym nieudanym cyklem jest coraz bardziej odległa. A zegar tyka. Dla wielu już jestem za stara na dzieci ale mam to w dupie,to moje życie.
Życzę udanych i przyjemnych starań:)
Prawidłowe podejście - jeśli czujesz, że chcesz dziecko i jesteś gotowa na nie fizycznie i psychicznie, to do dzieła :)
Moja mama urodziła mojego najmłodszego brata mając 41 lat, a teraz mały ma już prawie 12 lat. A moja mama nadal młoda ;) Brat to jej oczko w głowie :)

reklama
Nigdy nie badałam poziomu betahcg, więc nie mam doświadczenia.

U mnie natomiast we wszystkich ciążach sprawdziła się teoria z tętnem u płodu i teoria Ramziego, co do ułożenia kosmówki w macicy. Nawet kalendarz chiński się nie mylił :D
Tylko poczęcia w czasie owulacji i poza nią całkowicie mi wyszły różne :)

@Grabcia123 piękny przyrost. Mam nadzieję że już do Ciebie dotarło że nosisz upragnioną fasolke. A ja zaciskam kciuki żeby to była girl wtedy będzie Ci łatwiej.
@mis0890 mam nadzieję że dziś już jest lepiej z twoimi odczuciami.
Wiesz co robię jak mam gorszy dzień? Nic bo to trwa z chwilę i zmieniam tok myślenia na pozytywny. Życia jest za krótkie żeby się dodatkowo dołować. Mam zdrowe dzieci,rodzinę,dom i co do garnka włożyć.
Powiesz standard...ok,ale jak sobie pomyślę jak łatwo można to wszystko to stracić.
A marzenia są po to aby je realizować i dążyć do nich każdego dnia a nie po to żeby odbieray chęć otwarcia oczu o poranku.
A na chwilę resetu...butelka wina;)albo dwie:D
@mis0890 i odsyłam do piosenki:)
Dżem "Gorszy dzień" a później
"Do przodu" również mojego ukochanego Dżemu

Hej hej :-) dziś zdecydowanie lepiej, dziękuję za każde słowo otuchy i zrozumienia, dla Was to może słowa, dla mnie najskuteczniejszy plaster na ranę. Marzenia są po to by je realizować - też zawsze to powtarzam i choć tym razem będzie to niezwykle trudne - nie znaczy, że będzie niemożliwe do osiągnięcia. Głęboko wierzę, że pewnego dnia będzie mi dane pochwalić się Wam TYM zdjęciem usg :-) Codziennie zmieniajmy ten tok myślenia na pozytywniejszy, silniejszy. Reset? Skorzystam z głową, idziemy dziś na wesele ;-) miłej soboty Staraczki!
P.S
Któraś wspominała o 4 dzieci. My z żoną na szczęście też nie boimy się wyzwań, więc będziemy pewnie dążyć do gromadki dzieci, to piękne (chatka już w planach się buduje, ziemia kupiona) :-)

Ostatnia edycja:
Kindzia, pozostaje nam żyć nadzieją i jedynie pobawić się w szukanie dowodów na poczęcie konkretnej płci. Mamy jedynie luźne spekulacje, bo i tak co ma być, to będzie :)
Dokładnie tak jak piszesz
A jakie sa Twoje luźne spekulacje na poczęcie syna? Co u Was "zadziałało" jak będziesz działać? Jaka różnica różnica córkami? Czy całkiem spontan?
Bez myślenia .
Bo u mnie to całkiem bez spiny nawet nie wiem czy będzie kolejne takie #myslenie tematu z uwagi na "ostatni dzwonek" Bo już nie mam kiedy odkładać "na za 5 lat pomyślę"

Dokładnie tak jak piszesz
A jakie sa Twoje luźne spekulacje na poczęcie syna? Co u Was "zadziałało" jak będziesz działać? Jaka różnica różnica córkami? Czy całkiem spontan?
Bez myślenia .
Bo u mnie to całkiem bez spiny nawet nie wiem czy będzie kolejne takie #myslenie tematu z uwagi na "ostatni dzwonek" Bo już nie mam kiedy odkładać "na za 5 lat pomyślę"
No wlasnie chyba po prostu bedzie duzo seksu jak zawsze i tyle ;)
Pierwsza corke zrobilismy tak, ze gdy sie zaczely plodne dni to bez zabezpieczenia i do owulacji seks z zabezpieczeniem - owulacja byla jakos 2 dni pozniej. Druga corka to jeden seksik w ciagu kilku dni ze wzgledu na meza prace, ale centralnie w owulacje, wiec u mnie ta metoda to nic pewnego ;)

@belle81 powoli do mnie to dociera chociaż w nocy najadlam się strachu za 3.. Strasznie bolał mnie brzuch co chwilę sprawdzałam czy nie planie.. Pomijając nieregularne cykle juteo by była @..chyba się boję że przyjdzie...
@kindzia26a to już by była wisienka na torcie ale szczerze mówiąc spełniło się moje Marzenie i teraz chce żeby było ok :) pewnie w styczniu się dowiem jak ja się wpasuje w Twoje "badania" :) na pewno dam znać..
Chciałabym już całemu światu wykrzyczec że jest ale powstrzymam się do świąt.. Może rodzicom pwiemy po usg

reklama
Do góry