reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A wiecie, że ja przez ten sen mój o ciąży z chłopcem, mam wrażenie, że jestem w ciąży z chłopcem? [emoji33]
Potwornie boję się być w tej ciąży. Chyba tak mocno jak chcę, to jej nie chcę by się nie zawieźć [emoji24]

M. twierdzi, że nic teraz nie wyjdzie i mnie uspokaja [emoji849]
Ja jak mam sny, to zawsze rodze synka. Dzisiaj mi się śniło, ze karmiłam go piersią i tak ładnie ssał. Ja już chyba powoli się oswoiłam z myślą o synku. Zaczynam nawet dostrzegać pozytywy :) Dzisiaj pomyślałam, ze np podczas wyjazdów wakacyjnych to wygoda, bo mąż z chłopcami będą mieli te swoje "chłopakowe" zabawy, a matka wkońcu nadrobi czytanie książek i relax ;)

reklama
Ja jak mam sny, to zawsze rodze synka. Dzisiaj mi się śniło, ze karmiłam go piersią i tak ładnie ssał. Ja już chyba powoli się oswoiłam z myślą o synku. Zaczynam nawet dostrzegać pozytywy :) Dzisiaj pomyślałam, ze np podczas wyjazdów wakacyjnych to wygoda, bo mąż z chłopcami będą mieli te swoje "chłopakowe" zabawy, a matka wkońcu nadrobi czytanie książek i relax ;)

A ja mam wewnętrzną depresję i marzę by tej ciąży jednak nie było. By przyśniła mi się córeczka [emoji173]️

Dziewczyny właśnie zauważyłam, że przy moim niedzielnym pomiarze, gdzie niby miała być owu nie zaznaczyłam, żeby zignorowało temperaturę, bo byłam po całym dniu i nocy w podróży, i spałam kilka godzin więc pomiar nie dość miarodajny i owu się przesunęła o dwa dni. A to by nie dało ciąży [emoji1307] więc może być szansa na wrzesień i tę córeczkę [emoji173]️ ale jajniki non stop kłują. Tak na zmianę. A testy owu już bladziochy.

Choć fizycznie największy ból i kłucie w lewym jajniku miałam w niedzielę właśnie [emoji848] ech, zagmatwane to.

IMG_2362.JPG

Załączniki

• IMG_2362.JPG
    IMG_2362.JPG
    374,3 KB · Wyświetleń: 729
Dziewczynki, temp. spadła do 36,69 dziś, więc II kresek nie będzie. Trzeba czekać do @ i działam we wrześniu. Księżycowo dziewczynka [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Teraz proszę mi tu pisać jeszcze raz, co i jak na dziewuszkę!
Ile i w jakiej ilości te tabsy i kiedy ten [emoji173]️ najlepiej? [emoji848] tylko jeden przed owu? Szykujcie się że we wrześniu będę wam tyłek truć w tym temacie [emoji23][emoji23]

@leeleeth ty ze mną we wrześniu? Czy już czekasz na II kreski?

Dziewczynki, temp. spadła do 36,69 dziś, więc II kresek nie będzie. Trzeba czekać do @ i działam we wrześniu. Księżycowo dziewczynka [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Teraz proszę mi tu pisać jeszcze raz, co i jak na dziewuszkę!
Ile i w jakiej ilości te tabsy i kiedy ten [emoji173]️ najlepiej? [emoji848] tylko jeden przed owu? Szykujcie się że we wrześniu będę wam tyłek truć w tym temacie [emoji23][emoji23]

@leeleeth ty ze mną we wrześniu? Czy już czekasz na II kreski?

Idziemy łeb w łeb. W mnie tez spadek wiec już pewność, ze nic nie ma [emoji16]

Co do bdm to seksy raz 2-3 dni cut off przed owu zaczyna sie od odcięcia trzy dni i jak nie zachodzisz to zmniejszasz odstęp. Potem seksow przez tydzień niet. I taki jest przepis na baby girl.

Co do tabsow to ja biore 2xLR, vitex (ty bierzesz Sp), kwas foliowy, acard
Mój dostaje 3x lr, 2xOle i zero czerwonego mięsa [emoji16]

Idziemy łeb w łeb. W mnie tez spadek wiec już pewność, ze nic nie ma [emoji16]

Co do bdm to seksy raz 2-3 dni cut off przed owu zaczyna sie od odcięcia trzy dni i jak nie zachodzisz to zmniejszasz odstęp. Potem seksow przez tydzień niet. I taki jest przepis na baby girl.

Co do tabsow to ja biore 2xLR, vitex (ty bierzesz Sp), kwas foliowy, acard
Mój dostaje 3x lr, 2xOle i zero czerwonego mięsa [emoji16]

O, to i mojemu musze powiedzieć o tym mięsie czerwonym bo on lubi. Ale to wtedy wszelkie kiełbaski odpadają? Ta dieta to pewnie jak najszybciej, co? [emoji848]

A ten ACARD to co ma na celu?

Ja acard biore na zastoje w nogach, ale ob rozrzedza krew i ułatwia implantację i wiele dziewczyn używa jako dziewczynkowe.

U nas od grudnia całkowita zmiana diety, z mięsa tylko kurczak i indyk. Sporadycznie schab, czy karkówka i to już po owu jeśli już [emoji6]
Dużo nabiału, sałatek. Cola zero, ja sporo słodyczy bo nigdy nie jadłam, i ograniczone te banany i pomidory, sól i słone przekąski. Dużo węglowodanów, mało białka i tłuszczy.

No ja zawsze ląduje w szpitalu w okolicach pełni. Teraz będzie jakoś z końcem sierpnia, także to pewnie będzie mój czas. Trzymajcie kciuki, a zwłaszcza b.proszę o modlitwę, by wszystko poszło dobrze i by było miejsce w wybranym szpitalu, bo to zawsze zmora jest z tym brakiem miejsc i to jest mój pierwszy stres-miejsce, potem bym zdążyła ze znieczuleniem i by wszystko dobrze się skończyło :-* dziękuję Wam z góry!
3 mam mocno mocno kciuki [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110][emoji8]

reklama
Do góry