reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja nie jestem przeciwna narodzinom kolejnego chłopca [emoji854]byleby do kompletu rodziny była ta jedna dziewczynka [emoji24]

Nie nastawiam sie na dziewczynkę wręcz przeciwnie, nie wierze, ze akurat ja mogłabym ja mieć chyba ze to ivf Czechach
Kochać będę i chłopczyka
Tylko ten brak mnie boli, zdaje sobie sprawę ze większość tego nie rozumie, ze osadzacie ( co dziwne ) nawet tutaj. Nigdy nie planowałam płci, tylko jestem w wieku gdzie już przygodę z ciążami czas kończyć a nie szaleć do emerytury, chłopcy tez wymagają sporo czasu, uwagi i miłości wiec nie będę „klepać” kolejnego żeby tylko dziewczynka była, trzeba określić granice i to dziecko będzie moim ostatnim [emoji22] nad czym ubolewam

Mi daleko do osądzania. Wręcz wydaje mi się, że doskonale cię rozumiem. U mnie to też ostatnia ciąża i też wydaje mi się, że na wzdychaniu do dziewczynek się skończy. Gdyby same suple pomagały to świat byłby 50/50 i kazda z nas miała to, co chce.

reklama
Ja nie jestem przeciwna narodzinom kolejnego chłopca [emoji854]byleby do kompletu rodziny była ta jedna dziewczynka [emoji24]

Nie nastawiam sie na dziewczynkę wręcz przeciwnie, nie wierze, ze akurat ja mogłabym ja mieć chyba ze to ivf Czechach
Kochać będę i chłopczyka
Tylko ten brak mnie boli, zdaje sobie sprawę ze większość tego nie rozumie, ze osadzacie ( co dziwne ) nawet tutaj. Nigdy nie planowałam płci, tylko jestem w wieku gdzie już przygodę z ciążami czas kończyć a nie szaleć do emerytury, chłopcy tez wymagają sporo czasu, uwagi i miłości wiec nie będę „klepać” kolejnego żeby tylko dziewczynka była, trzeba określić granice i to dziecko będzie moim ostatnim [emoji22] nad czym ubolewam
Ja też jestem ostatnia do osądzania, sama wiem, co czujesz, chociaż mam narazie tylko jednego chłopca. Ja też boję się nie tyle odtrącenia synka (choć 100% pewności jeszcze nie mam, ze to synek), co depresji poporodowej. Wiem, ze przy wymarzonej córce zniosłabym wszystko.

U nas tylko OLE. Bez LR czy szyszki. Jakoś tak wyszło, że nie kupiłam w czas a po jednej czy dwóch dawkach i tak cudu nie bedzie. Jak nie zajdę, to na bank od razu dokupię ten arsenał. Ale poki co 3xOLE i u mnie 2xSP muszą wystarczyć.

@Miciur-ka a kwas foliowy mogę brać non stop? Biorę ciągiem od czerwca i zastanawiam się czy to tak można każdego dnia brać. [emoji848]

IMG_2337.JPG

To co, poprawiać dzis?
Przypominam, że od wczoraj mam mega mocna kreskę na owulacyjnym. Ciemniejsza niż testowa.

Załączniki

• IMG_2337.JPG
    IMG_2337.JPG
    349,1 KB · Wyświetleń: 611
Ja mezu dale ole i szyszki. Ole 750mg 1 tab i szyszki 2 tab

Ja biore inofem, vitex, zurawina i w sumie to chyba sie odcyckowalismy z mlodym :( eh jakies mam mieszane uczucia
Do tej pory byly cykle z clo ale sie skonczylo i narazie nie będę prosic o wiecej.
Moze cos zmienic u nas?

reklama
Do góry