reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny czy którejś nie wyszedł test 10dpo a mimo to była w ciąży?? temperatura robi mi nadzieję ale test dalej negatywny [emoji20]

Ja miałam temp nawet na ponad 37,0 i nic więc to jeszcze nie znaczy o ciąży. Ale faktycznie były tu takie dziewczyny. Same mnie pocieszały. Także póki @ nie ma, jest nadzieja. A na betę może idź.

Co do piwa na samym początku ciąży, to czytałam ostatnio, że nie zaszkodzi, bo dziecko na tak wczesnym etapie jest mocno chronione.

reklama
A ja bym zrezygnowała z alkoholu jak jest podejrzenie, ze może byc ciąża [emoji6]

U nas blisko coraz bliżej [emoji23]
Miłego dnia [emoji8]

Grabcia mi nie wyszedł 10dpo, 13dpo tez nie wyszedł i jest roczny Emil [emoji6]

A moja przyjaciółka, która w zeszłym tygodniu urodziła córkę (do parki) , to i ja się tym jaram i ona a mimo to wczoraj mi się smutno b.zrobiło, bo strzeliła tekst typu: wujek dzwonił z gratulacjamini też tak chwalił , że córkę urodzila i że to tak fajnie, bo on sam tak chciał a ma czterech synów i go oni tyyyle siwych włosów kosztowali....

No żesz! Jakbym nie wiedziała, że do chłopców trzeba mieć bardziej nerwy ze stali i myślę, że nie każdy do chłopaków się nadaje. Ja np.wiem że jestem za delikatna i zbyt emocjonalna i wiem porostu, że z dziewczynami poszło by mi łatwiej (córki znajomych, córka siostry itd.). No ale mam taki komplet w domu jaki mam a nikt córki nie daje tylko dlatego, że się bardzo pragnie. W każdym razie, znajomej córka była pisana a mi widać nie, ale to znaczy, że ja mniej pragnęłam albo, że nie mam uczuć? :(

"Najlepsze " są komentarze typu...." współczuję ", "to może trzeba do skutku" , " no przydałaby się ta jedna córka jednak" .. ...choć mnie bardziej boli jak Ci którym się trafiło dwupólciowe macierzyństwo albo mają dokładnie to, co "zaplanowali" jak się tym podniecają przy tobie, której się "nie udało" i jak czasami subtelnie podkreślają swoje położenie względem ciebie...

"Najlepsze " są komentarze typu...." współczuję ", "to może trzeba do skutku" , " no przydałaby się ta jedna córka jednak" .. ...choć mnie bardziej boli jak Ci którym się trafiło dwupólciowe macierzyństwo albo mają dokładnie to, co "zaplanowali" jak się tym podniecają przy tobie, której się "nie udało" i jak czasami subtelnie podkreślają swoje położenie względem ciebie...
Ooo TAK uwielbiam takie komentarze [emoji3] [emoji3] [emoji1] [emoji1]. Mam 3 córy. I teraz dzidzia w drodze i wolałabym córkę by ominąć komentarze w stylu robili do skutku... ale jak znam życie ta i tak jakieś złośliwości się pojawią.

reklama
Ja akurat na wakacjach byłam wiec alko piłam. Nie namawiam do alko w ciąży ale starając się o drugie dziecko odmawiałam sobie wszystkiego a staraliśmy się 1,5roku. Teraz żyłam normalnie piłam drinka itp. Ofc w dniu testu już nic żebym nie wyszła na alkoholiczkę hehe ;)

Do góry