reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Bardzo jestem ciekawa na ile sprawdzą się Wasze przeczucia co do płci. Choć mówi się, że ciężarne wiedzą [emoji848]
Szkoda, że te starające się nie mają takiego przeczucia, co może wyjść w danym miesiącu [emoji24]
Martoosia z tym wiedzą -nie wiedzą, to raczej znowu traf i raczej na zasadzie zgadnie/nie zgadnie. Moja koleżanka czuła, że raczej girl i tak ma. Ja też czułam i to wcześniej bez wkrecania się. Dalabym sobie obciąć rękę, że ta ciąża jest tak inna w swoim tylko znaczeniu, odczuciach, zdarzeniach, ukladzie brzucha i poprostu silnego przeczucia, gdy jeszcze brzuszka nie było itd. co? I u mnie podobno nie ma girl. Inna moja znajoma też czuła, że pierwszy chlopiec a druga dziewczynka i tak było. To znaczy, że u jednych intuicja lepsza? Ja raczej mam dobrą intuicję a widać, to i tak loteria. (Połowa z nas trafi ;)). A weź szczypiorkową i wiele z nas. Kiedyś któraś z Was drogie e-koleżanki dobrze powiedziała, że każda mama powinna mieć szansę i na córkę i na syna. Myślę, że wtedy macierzyństwo jest bardziej kolorowe, takie dopełnione. Tatuś ma swojego synka do majstrowania a mamusia ma "mniejszą wersję siebie" do przekazania jej tak wielu kobiecych spraw i wprowadzenie w ten świat. (To tak sztampowo ujmując, bo same wiecie, że o wiele więcej chodzi)

Ostatnia edycja:
Martoosia z tym wiedzą -nie wiedzą, to raczej znowu traf i raczej na zasadzie zgadnie/nie zgadnie. Moja koleżanka czuła, że raczej girl i tak ma. Ja też czułam i to wcześniej bez wkrecania się. Dalabym sobie obciąć rękę, że ta ciąża jest tak inna w swoim tylko znaczeniu, odczuciach, zdarzeniach, ukladzie brzucha i poprostu silnego przeczucia, gdy jeszcze brzuszka nie było itd. co? I u mnie podobno nie ma girl. Inna moja znajoma też czuła, że pierwszy chlopiec a druga dziewczynka i tak było. To znaczy, że u jednych intuicja lepsza? Ja raczej mam dobrą intuicję a widać, to i tak loteria. (Połowa z nas trafi ;)). A weź szczypiorkową i wiele z nas. Kiedyś któraś z Was drogie e-koleżanki dobrze powiedziała, że każda mama powinna mieć szansę i na córkę i na syna. Myślę, że wtedy macierzyństwo jest bardziej kolorowe, takie dopełnione. Tatuś ma swojego synka do majstrowania a mamusia ma "mniejszą wersję siebie" do przekazania jej tak wielu kobiecych spraw i wprowadzenie w ten świat. (To tak sztampowo ujmując, bo same wiecie, że o wiele więcej chodzi)

Chciałabym by było tak jak mówisz [emoji173]️

U mnie wczoraj pierwsze [emoji173]️ w tym zaczynającym się cyklu. Flo pokazuje owu za dwa dni. Testuję dalej bo wczoraj jeszcze blade kreski.

A ja normalnie oszaleje!!! Wg normalnego cyklu dziś miała być @ .wg późniejszej owulacji @ za 3 dni.. temperatura wysoko wyżej jak wczoraj ale brzuch bardoo boli jak na @@@ i teraz chodzę sprawdzać czy już jest czy jej nie ma..a i test czuły 25 negatyw

A ja normalnie oszaleje!!! Wg normalnego cyklu dziś miała być @ .wg późniejszej owulacji @ za 3 dni.. temperatura wysoko wyżej jak wczoraj ale brzuch bardoo boli jak na @@@ i teraz chodzę sprawdzać czy już jest czy jej nie ma..a i test czuły 25 negatyw

Miałam tak w poprzednim cyklu [emoji24] brzuch bolał trzy dnia jak na @, wypięło mnie że szok. Cycki obolałe. Na serio wszystko wskazywało na ciążę i nic [emoji24]

To już wiem czego się spodziewać dzięki :) a ból już minął..był dziwny taki skurczowy bardziej z lewej strony ale już jest ok

Nie to, żebym ci nie kibicowała, bo bardzo bym chciała, byś zobaczyła II kreski !!! [emoji1307]

U mnie testy owu ciemnieją [emoji1307] jutro powinny być już mocne, ale zobaczę jeszcze popołudniu, co by w razie co poprawić. Wczoraj były [emoji173]️ owu ma wypaść w niedzielę.

IMG_2307.JPG

Póki co mam takie kreseczki. Dobrze, że wczoraj były [emoji173]️ dziś poprawimy na wszelkie wypadek [emoji1307]

Załączniki

• IMG_2307.JPG
    IMG_2307.JPG
    276,5 KB · Wyświetleń: 280
reklama
Zobacz załącznik 886800
Póki co mam takie kreseczki. Dobrze, że wczoraj były [emoji173]️ dziś poprawimy na wszelkie wypadek [emoji1307]
Musi się teraz udać :)
Ja teraz sprzątam łazienkę chce wyrzucić dzisiejszy test a on cały rozleciany nawet tego paska co się testuje nie ma pierwszy raz taki miałam

Ostatnia edycja:
Do góry