reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
IMG_2110.JPG

Ponownie biel - ja nawet cienia nie widzę!

Załączniki

• IMG_2110.JPG
    IMG_2110.JPG
    223 KB · Wyświetleń: 219
Martoosia-tez nic nie widze.ile masz dpo?

Leeleeth- no troche płasko, a te 2 pomiary to pominelas bo zaburzone czy wcale nie mierzyłas ? Ale mimo ze plasko to i tak widzialam.takie wykresy i zakonczone ciaza , mysle jak dziewczyny ze troche szybko, jeszcze moze cos wyskoczyc na tescie ;) - kciuki trzymam :)!

Martoosia-tez nic nie widze.ile masz dpo?

Leeleeth- no troche płasko, a te 2 pomiary to pominelas bo zaburzone czy wcale nie mierzyłas ? Ale mimo ze plasko to i tak widzialam.takie wykresy i zakonczone ciaza , mysle jak dziewczyny ze troche szybko, jeszcze moze cos wyskoczyc na tescie ;) - kciuki trzymam :)!

4dpo już dziś. Śluz do tego czasu biały/kremowy, bóle podbrzusza jak na @, dziś temp 37,0
Oszaleć idzie!

@Wymarzona C
Oooo jak ja Cię doskonale rozumiem !!!
U nas jzu niecałe 3msc do porodu ale naprawdę ile się cieszę tyle się boje , boję się nie tyle obowiązku co tego że nawet nieswiadonie odsunęłe najstarszą :(
Ogromnie musiałam się pilnować jak się urodziła teraz M. a i tak siła rzeczy moja pierworodna wiem że czuła się pominięta :( za to z obserwacji widzę że im młodszą - starsza tym łatwiej i szybciej adaptuje się do nowej rzeczywistości.
Sama ogromnie się denerwuje jak to będzie...

I widzę też że wbrew temu że chcemy mieć dwie różne płcie łatwiej dzieci nawiązują kontakt i szybciej znajdują 'wspolny język ' dzieci tej samej płci.

Dziewczyny powtórzę się , mi pozytywne testy z dziewczynami wychodziły nawet w 3/4 dni po spodziewanej @ :) i to takie cień - cienia. Teraz było wyjątkowo inaczej - bo miał być chlopak hahaha :D

U nas przy dwóch chłopcach jest tak, że może i faktycznie lepiej się dogadują niż jakby któryś z nich był dziewczynką, ale te wojny o auta, czołgi, samoloty... Awantury, bo i jeden i drugi chce wziąć do zabawy akurat TO auto, kupujemy podwójnie te same zabawki, ale średnio to działa hehe i tak zawsze sobie wyobrażam jak to by było mieć i córeczkę - oni z autem (pewnie z awanturą o nie, ale pomijam) a ona z lalką i błoga sielanka :D ach marzenia :D

U nas przy dwóch chłopcach jest tak, że może i faktycznie lepiej się dogadują niż jakby któryś z nich był dziewczynką, ale te wojny o auta, czołgi, samoloty... Awantury, bo i jeden i drugi chce wziąć do zabawy akurat TO auto, kupujemy podwójnie te same zabawki, ale średnio to działa hehe i tak zawsze sobie wyobrażam jak to by było mieć i córeczkę - oni z autem (pewnie z awanturą o nie, ale pomijam) a ona z lalką i błoga sielanka :D ach marzenia :D
"a ona z lalką..." marzenie :p
Zazwyczaj młodsze bierze przykład ze starszego i jeśli w domu są chłopięce zabawki to córcia też się będzie nimi bawiła:D
Moja siostra ma parke z różnicą 5 lat i co....córa to chłopczyca. Żadnego różu,kokardek,brokaty...nic- getry i włosy w kucyku. I ciesz się że masz dziewczynkę :D
A mój młodszy taki strojniś. Od trzech lat sam skrupulatnie dobiera sobie garderobe zwracając uwagę na kolory i to co do czego pasuje. Jest bardzo wrażliwy i uczuciowe i wylewny w okazywaniu miłości. Cała ja :D
Także nie ma reguły ;)

Ostatnia edycja:
4dpo już dziś. Śluz do tego czasu biały/kremowy, bóle podbrzusza jak na @, dziś temp 37,0
Oszaleć idzie!
Albo jakiś stres lub wakacje namieszały Ci w cyklu,albo coś jest na rzeczy ;)
Jak nie daje Ci to spokoju zrób betę będziesz miała wszystko jasne. 4 dni po terminie @ powinno już wyjść. Albo rybka albo pipka ;)

reklama
Mi to się alurat marzy córka chłopczyca :-) lubię szarości czernie. Jakoś motyw kucyka pony i helo kity mnie odstrasza chociaż wiem ze dzieci maja swoje gusta i ja z nimi nie mam zamiaru walczyć :-) ale tyle widzę fajnych sukieneczek w paseczki , szare, brązowe... no cóż :p

Do góry