reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny trzymam kciuki za wasze dwie kreseczki:) ja jutro powtarzam test.

Tą ciążę planowałam, mam roczne dziecko w domu. Mama zaoferowała mi pomoc przy drugim dziecku (wcześniej znała nasz plan na drugie bobo) Ale mam coraz więcej obaw czy dam sobie radę.. i zamiast się tylko cieszyć ciąża to ja się boję i cieszę jednocześnie:unsure: czuje się z tym źle, że nie umiem się tak cieszyć jak w pierwszej ciąży. Może to głupie ale boję się ze zaniedbam starszaka bo maleństwo zajmie mi sporo czasu. Sorry dziewczyny musiałam się wygadać..

Tą ciążę planowałam, mam roczne dziecko w domu. Mama zaoferowała mi pomoc przy drugim dziecku (wcześniej znała nasz plan na drugie bobo) Ale mam coraz więcej obaw czy dam sobie radę.. i zamiast się tylko cieszyć ciąża to ja się boję i cieszę jednocześnie:unsure: czuje się z tym źle, że nie umiem się tak cieszyć jak w pierwszej ciąży. Może to głupie ale boję się ze zaniedbam starszaka bo maleństwo zajmie mi sporo czasu. Sorry dziewczyny musiałam się wygadać..

Masz sobie ze wszystkim radę. Zobaczysz! Może na poczatku bedzie ciezko, bo wdrożyć sie od razu na opiekę dwójki to nie bedzie takie hop siup ale wszyscy dacie rade. Też miałam obawy, ale bardzo dobrze nam poszło. Mam nadzieje ze potencjalnym bobo nr3 bedzie podobnie.

Kitqa- a zmiescicie sie w reno captur? Bo troche malutki jest, mi sie ostatnio kadjar spodobal nawet , ale wlasnie taki 7 osobowy autobus by byl fajowy ale pewnie za x lat jak juz 3 dziecko bedzie,

Anija- u nas jest 3.5 roku roznicy i jest podobnie, a ile twoje chlopaki maja ? Bo moj mlodszy ma 1.5 roku dopiero takze z ta zabawa to roznie ale licze ze jeszcze rok dwa i juz bedzie spoko, wiesz co u mnie nawet podobna syt. Z siostra tylko mojej nic nie jest oprocz tego ze czasem dziwna i jej 'odwala'- ma specyficzny charakter, a ty czemu masz podejrzenia nt. Swojej siostry? Ze cos jej moze byc?

Wymarzona- nie boj sie bedziesz miala czas na wszystko i jeszcze wiecej, mala różnica wieku to masakra na poczatku ale pozniej super!

Leeleeth- a jak wykres?

@Miciur-ka
IMG_6661.JPG

Taki dziwnie płaski i w sumie dość nisko [emoji52]

Załączniki

• IMG_6661.JPG
    IMG_6661.JPG
    128,6 KB · Wyświetleń: 267

Dokładnie wiem co czujesz. Mam identyczne odczucia, obawy i strach. Nie umiem tak przeżywać tej ciąży jak poprzedniej. U nas różnica będzie równe 2 lata, ale przecież starszak nadal bedzie jeszcze malutki.

reklama
Dziewczyny,u mnie 11 lat różnicy i jakie ja miałam obawy. Czy ja wszystko ogarnę,czy rozdzielę miłość na dwuch, czy mały nie zajmie mi całego świata,a starszy pójdzie w odstawke....dramat.
Ale my kobietki mamy tak że wszystko robimy instynktownie i im większe wyzwania tym większa motywacja.
Bo dzieci to jest motor życia dla których wstajemy co dzień rano. Będzie dobrze :)

Do góry