reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
To się okaże, my o 2 synka staraliśmy się długo. Teraz tez nastawiłam się na mega długie czekanie... a tu proszę :)

To się okaże, my o 2 synka staraliśmy się długo. Teraz tez nastawiłam się na mega długie czekanie... a tu proszę :)

U nas syn nr 1 był niespodzianka, drugi pyknął w pierwszym cyklu starań a teraz mamy drugi cs i zobaczymy niedługo czy coś nam z tego wyszło. Choć ten pierwszy nasz cykl teraz był raczej dla wybadania sytuacji. Bez supli i testów.

Hejka kochane :)
Luisa no gratuluję przeogromnie. Dużo zrobiłaś, to może i przeważy na tutu. Ja zrobilam niewiele w sumie, bo przede wszystkim chcielismy dzidzi, po drugie mieliśmy zaczekać dwa miesiące, ale jak gin.powiedziala, że taki piękny pęcherzyk z jednego z prawego i zaraz dodała, że z lewego też już piękny i określiła owulację na około czwartek, to my się potulilismy w poniedziałek ze świadomością, że najprawdopodobniej nie zajdziemy(za daleki odstęp), ale jeśli to też spoko i będzie uff. Najgorzej jest tak czekać i czekać od okresu do okresu.
Wy wiecie, że do mnie jakoś nadal nie trafia info o ogonku :) zobaczę na porodówce, to uwierzę; )
Luisa a przypomnij, tą pierwszą betę 64, to w którym dniu cyklu miałaś? To się liczy dzień cyklu, czy od owulacji ?

Zajrzalam aż i sprawdzilam u siebie. U mnie było 168 (total beta hcg) i to badanie było 3 stycznia, ostatni okres od 7 grudnia, przytulanko owocne 18 stycznia, owulacja 19-20 stycznia. To jak Wy to liczycie?

Gorli ja w 10 dpo miałam plamienie wiec podejrzewam
Implantację. Beta total 13 dpo wynosiła 63 jakoś. Czyli jakby 3 dni po zagnieżdżeniu. A 13 dpo. No i kwestia właśnie kiedy kto ma zagnieżdżenie? Niektórzy już w 8dpo maja pozytywne testy itp..

reklama
Do góry