reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Luisa jaka cudowna wiadomość :D bardzo się cieszę :D
Pilnuj tego plamienia, na bank było implantacyjne, ale na wszelki wypadek pilnuj - może trzeba będzie progesteron wziąć. Super się znowu rozkręcają dwie kreseczki :D

. Zrobiłabym betę ale chyba najwcześniej w piątek dam radę to potem w
Poniedziałek powtórka jak dam radę. Chociaż mam taki wewnętrzny spokoj

Ostatnia edycja:
DZiewczyny jestem w szoku...
wczoraj w dniu spodziewanej @ dostałam okres. Ale jednak trwał on jeden dzień po prostu. Nie dało mi to spokoju zrobiłam test i jest słabiutka kreseczka....
wczoraj był 10dpo ( ja mam fazę lutealna 10 dni ) wiec dzisiaj jest 11 dpo ... chyba wczoraj byla implantacja stad to plamienie.
Ale super! :)
A już wczoraj nastraszyłaś że nici,a tu proszę :D
Szczerze gratuluję i mam nadzieję że rozpetasz burzę pozytywnych testów.
Aż mi się humor poprawił z rana :D

DZiewczyny jestem w szoku...
wczoraj w dniu spodziewanej @ dostałam okres. Ale jednak trwał on jeden dzień po prostu. Nie dało mi to spokoju zrobiłam test i jest słabiutka kreseczka....
wczoraj był 10dpo ( ja mam fazę lutealna 10 dni ) wiec dzisiaj jest 11 dpo ... chyba wczoraj byla implantacja stad to plamienie.
Gratulacje ;) piękne kreseczki :)

Dzięki dziewczyny :) czeka mnie dziś lot samolotem mam nadzieje ze to na nic nie wpłynie , no cóż , zobaczymy. Zrobiłabym betę ale chyba najwcześniej w piątek dam radę to potem w
Poniedziałek powtórka jak dam radę. Chociaż mam taki wewnętrzny spokoj
Jak już ciąża jest,to będzie! I nie ma co zakładać czarnych scenariuszy ;)
Plamienie ustało?

Hej dziewczyny, ja walczę z mdłościami, czuje się jak na permanentnym kacu. Jak już się ogarnę to będę miala suplementy na opchniecie, któraś byłaby chętna?

Szczypiorkowa u Was na prenatalnych lekarze mówią płeć? Ja powiem szczerze, nie znam nikogo osobiscie kto by poznał płeć w 12 tyg. W poprzedniej ciąży też nastawiłam sie, ze dowiem się na prenatalnych i lipa. Teraz wcześniej niż 16 tydzień to nawet nie myślę, chociaż powiem Wam, ze tak bardzo jak jestem ciekawa tak bardzo się boję ;) Oczywiście zdrowa dzidzia najwazniejsza, ale boję się, niespełnionych marzeń, bo więcej dzieci nie planujemy...
@mihasiaaa jak Cię tak bardzo męczy to idź do lekarza i poproś o coś. Niech Cię ratuje,twoje samopoczucie.
Jest taki środek Torecan(czopki) na zawroty głowy i mdłości. Na receptę tylko.
I herbatka imbirowa nie pomogła? :(
Trzymaj się kochana. Jeszcze troszkę ;)

@belle81
Haha dokładnie jest jak mówisz :) tylko ona nie dość, że z tych myszek-pracusi, to ma wzyztsko idelana zaplanowane na x lat do przodu. Nie takie grube plany, tylko miesiącami :) tak była i jest . Więc 3cia córa była już dla niej ogormne zaskoczeniem a 4rte dziecko to już wogole ...

Fakt jest taki, że oczywooczy kazdy się cieszy i ona sama na bank też się cieszysz / cieszyć będzie. Jednak na tą chwilę, kiedy potwierdziła ciążę i ma zdjęcie w ręku jest w tak orogmnym szoku że chyba porostu w to nie wierzy :)

Oni mają ogoromna problemy z jakąkolwiek antykoncepcyja. Na lateks uczulenie , hormony nie wchodzą w grę , krążek miała ale coś się stało, cialo jakby odzuciolo (sama nie woem) i wl zaszla 2 ciążę z 3cia, a teraz od kilku lat jadą na kalendarzyku i ladycomp. A że coś tam się podziało z urządzeniem to liczyła na 'piechote' to owu musiała się przesunąć i masz... :) Widać musiało być i koniec kropka !:)
Ja jej mówię, że jaki odstęp 6 dni, plemniki mocne plus w sama owu to może jednak ... Na co ona, że jak tylko lekarz jej powiedział, że jest ciąża i serduszko itp io jakby ktoś stał jej za głową i powiedział dziewczynka :D a ona sama powiedziała na głos - ''' to 4rta dziopa' :D lekarz zaczął się śmiać i powiedział że za 4 tygodnie się okaże :)
@szczypiorkowa12345 tak myślałam że mają problemy z anty. Ale mimo to 8 lat było ok przy naturalnym.
I tak sobie myślę że skoro się poprzestawiało, to tak miało być ;)
Im szybciej powie dziewczynkom tym jej samej będzie łatwiej to ogarnąć;)
A Ty na każde jej wątpliwości reaguj kontrą i przekonuj ja ze to dziecko to dar.
A jak twoje dzewczynki po wizycie lekarskiej? Jak zdróweczko?

reklama
Tak plamienie ustało to chyba była implantacja a już zakupiłam tampony ;D

Dzięki jeszcze raz dziewczyny fajnie ze jesteście!!! Chciałam marcowe dzieciątko i tp byłby na 07.03 <3

Do góry