reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@belle81
Haha dokładnie jest jak mówisz :) tylko ona nie dość, że z tych myszek-pracusi, to ma wzyztsko idelana zaplanowane na x lat do przodu. Nie takie grube plany, tylko miesiącami :) tak była i jest . Więc 3cia córa była już dla niej ogormne zaskoczeniem a 4rte dziecko to już wogole ...

Fakt jest taki, że oczywooczy kazdy się cieszy i ona sama na bank też się cieszysz / cieszyć będzie. Jednak na tą chwilę, kiedy potwierdziła ciążę i ma zdjęcie w ręku jest w tak orogmnym szoku że chyba porostu w to nie wierzy :)

Oni mają ogoromna problemy z jakąkolwiek antykoncepcyja. Na lateks uczulenie , hormony nie wchodzą w grę , krążek miała ale coś się stało, cialo jakby odzuciolo (sama nie woem) i wl zaszla 2 ciążę z 3cia, a teraz od kilku lat jadą na kalendarzyku i ladycomp. A że coś tam się podziało z urządzeniem to liczyła na 'piechote' to owu musiała się przesunąć i masz... :) Widać musiało być i koniec kropka !:)
Ja jej mówię, że jaki odstęp 6 dni, plemniki mocne plus w sama owu to może jednak ... Na co ona, że jak tylko lekarz jej powiedział, że jest ciąża i serduszko itp io jakby ktoś stał jej za głową i powiedział dziewczynka :D a ona sama powiedziała na głos - ''' to 4rta dziopa' :D lekarz zaczął się śmiać i powiedział że za 4 tygodnie się okaże :)

reklama
@belle81
Haha dokładnie jest jak mówisz :) tylko ona nie dość, że z tych myszek-pracusi, to ma wzyztsko idelana zaplanowane na x lat do przodu. Nie takie grube plany, tylko miesiącami :) tak była i jest . Więc 3cia córa była już dla niej ogormne zaskoczeniem a 4rte dziecko to już wogole ...

Fakt jest taki, że oczywooczy kazdy się cieszy i ona sama na bank też się cieszysz / cieszyć będzie. Jednak na tą chwilę, kiedy potwierdziła ciążę i ma zdjęcie w ręku jest w tak orogmnym szoku że chyba porostu w to nie wierzy :)

Oni mają ogoromna problemy z jakąkolwiek antykoncepcyja. Na lateks uczulenie , hormony nie wchodzą w grę , krążek miała ale coś się stało, cialo jakby odzuciolo (sama nie woem) i wl zaszla 2 ciążę z 3cia, a teraz od kilku lat jadą na kalendarzyku i ladycomp. A że coś tam się podziało z urządzeniem to liczyła na 'piechote' to owu musiała się przesunąć i masz... :) Widać musiało być i koniec kropka !:)
Ja jej mówię, że jaki odstęp 6 dni, plemniki mocne plus w sama owu to może jednak ... Na co ona, że jak tylko lekarz jej powiedział, że jest ciąża i serduszko itp io jakby ktoś stał jej za głową i powiedział dziewczynka :D a ona sama powiedziała na głos - ''' to 4rta dziopa' :D lekarz zaczął się śmiać i powiedział że za 4 tygodnie się okaże :)
Hej dziewczyny, ja walczę z mdłościami, czuje się jak na permanentnym kacu. Jak już się ogarnę to będę miala suplementy na opchniecie, któraś byłaby chętna?

Szczypiorkowa u Was na prenatalnych lekarze mówią płeć? Ja powiem szczerze, nie znam nikogo osobiscie kto by poznał płeć w 12 tyg. W poprzedniej ciąży też nastawiłam sie, ze dowiem się na prenatalnych i lipa. Teraz wcześniej niż 16 tydzień to nawet nie myślę, chociaż powiem Wam, ze tak bardzo jak jestem ciekawa tak bardzo się boję ;) Oczywiście zdrowa dzidzia najwazniejsza, ale boję się, niespełnionych marzeń, bo więcej dzieci nie planujemy...

Teraz wcześniej niż 16 tydzień to nawet nie myślę, chociaż powiem Wam, ze tak bardzo jak jestem ciekawa tak bardzo się boję ;) Oczywiście zdrowa dzidzia najwazniejsza, ale boję się, niespełnionych marzeń, bo więcej dzieci nie planujemy...

Bardzo dobrze cie rozumiem. My przy dwóch chłopcach najbardziej na świecie chcemy córeczkę. I wlasnie boję się, że jak by nam się jednak nie udało, to będziemy mieli wieczne pretensje do Losu. Takie poczucie, że zawiedliśmy. Niespełnione marzenia itp.

DZiewczyny jestem w szoku...
wczoraj w dniu spodziewanej @ dostałam okres. Ale jednak trwał on jeden dzień po prostu. Nie dało mi to spokoju zrobiłam test i jest słabiutka kreseczka....
wczoraj był 10dpo ( ja mam fazę lutealna 10 dni ) wiec dzisiaj jest 11 dpo ... chyba wczoraj byla implantacja stad to plamienie.

Załączniki

• 6AE86558-06EA-478A-A964-99692909C5F1.jpeg
    6AE86558-06EA-478A-A964-99692909C5F1.jpeg
    904,2 KB · Wyświetleń: 110
reklama
Nie mogę uwierzyć, ze udało się prawie za 1 razem ( dwa poprzednie cykle to odstęp po 4-5 dni wiec masakra ) teraz króliczki i jest. Oby wszystko się utrzymało :)

Do góry