reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny a ja wczoraj bylam w kosciele i stalam do spowiedzi a przedemna mama z synkiem starszym i coreczka taka mini piku piku w nosidelku [emoji7] jeju jakie to bylo malenstwo no chyba mniejsze jak moli byli. I ja nie wiem mowie sobie ze to moze jakis byl znak od Boga i moja droga powrotu do aktywniejszej wiary katolickiej. Wogole to z takich malenstw to same dziewuszki starsze to i chlopaki i dziewczynki. A tak sobie mysle moze teraz jakies bum bylo na plec piekna to znow sie nie zalapie [emoji14]

reklama
Dziewczyny a ja wczoraj bylam w kosciele i stalam do spowiedzi a przedemna mama z synkiem starszym i coreczka taka mini piku piku w nosidelku [emoji7] jeju jakie to bylo malenstwo no chyba mniejsze jak moli byli. I ja nie wiem mowie sobie ze to moze jakis byl znak od Boga i moja droga powrotu do aktywniejszej wiary katolickiej. Wogole to z takich malenstw to same dziewuszki starsze to i chlopaki i dziewczynki. A tak sobie mysle moze teraz jakies bum bylo na plec piekna to znow sie nie zalapie [emoji14]
Ja niestety też widywalam i widuje same maleńkie dziewczynki i to w rodzinach syn córka lub syn, syn córka... Koleżanki mama mnie zaczepila niedawno i się pyta co ja mówię że chłopczyk a ona no nie gadaj.. Jej córka jest w moim wieku i ma dwóch synów i córkę a ona w szoku ze jak to chłopak, a no tak to mówię jest zdrowy chłopczyk i dziękować Bogu za to a nie uzalac się co by było....

A ja z kolei zauważyłam co innego. Weekend spędziliśmy w parkach rozrywki dla dzieci, więc coś tam poobserwowałam :D Bardzo dużo "parek", ale więcej dzieci jednej płci. Trochę było rodzin z dwiema córkami i małym chłopcem, a najmniej z dwoma synkami i córką. Takich rodzin mieszanych z tymi dwiema ostatnimi konfiguracjami (2 plus 1 drugiej płci) gdzie dzieci są podobne wiekowo (w niedużych odstępach czasu) prawie nie było. Tylko takie z dużą różnicą wiekową typu dwie nastoletnie córki i malusi synek. Czyli tak jakby trzecie czy czwarte dziecko było innej płci niż starsze rodzeństwo, bo przez te kilka lat rodzice coś zmienili w swoim życiu. W sumie na codzień w sklepach czy na placach zabaw, wśród znajomych, zauważam to samo. Ale jak widać co osoba to inne spostrzeżenia ;)
I fakt, ostatnio wysyp dziewczynek.

Ja nie nastawiam się, że te witaminy dadzą mi na 100% córkę. W zyciu nawet bym o tym nie pomyślała. Wiem, że to tylko swego rodzaju dodatki, które mają - co najważniejsze - pomoc w suplementacji organizmu.
Jeśli będzie nam dane spłodzić córeczkę, super! Ze szczęścia bede skakać. Jak bedzie chłopiec - też bede zadowolona - dla mnie ważne by dziecko było zdrowe. Ale pomarzyć o brokacie i jednorożcach mogę ;)

Co do suplementów to mam wapń, Wit. C, żurawinę, Wit. K, B6, kwas foliowy, lukrecję i MEDIOVIAN (czy jakos tak)

Kruszynka bardziej chodzilo mi o kosciol
Rozumiem, ja chodząc do kościoła w czasie przygotowan do komuni bez przerwy widziałam dziewczynki syna kolega ma siostrzyczke maleńka i widywalam ja bez przerwy prosiłam o zdrowe maleństwo, zajście w ciążę i o spełnienie marzenia o córce i wszystko mam oprócz niej [emoji6]
Kiedyś w kościele przyszła kobieta z maleńka dziewczynka która miała na imię Liwia serce mi stanęło moje imię dla dziewczynki....[emoji25]
Pozostaje nam się modlić i wierzyc ale ja już przestałam się modlić o płeć bo wiem kto mieszka w brzuszku modle się o zdrowie dziecka i całej rodziny.

Ja niestety też widywalam i widuje same maleńkie dziewczynki i to w rodzinach syn córka lub syn, syn córka... Koleżanki mama mnie zaczepila niedawno i się pyta co ja mówię że chłopczyk a ona no nie gadaj.. Jej córka jest w moim wieku i ma dwóch synów i córkę a ona w szoku ze jak to chłopak, a no tak to mówię jest zdrowy chłopczyk i dziękować Bogu za to a nie uzalac się co by było....

Taaaaa kochana jakby czytała o sobie tylko w drugą stronę, nawet odpowiedz ludzi którzy dowiadują się że 3cia dziopka się zgadza :D ale co ja będę za przeproszeniem ciemnocie się tłumaczyć. Nic na to nie poradzę że ludzie mają nadal takie durne myślenie, a takie 'ich załamanie ' na wieść że kolejna córka sprawia że chce mnie dosłownie roznieść. Ale ładnie się uśmiecham i odpowiadam, że my naprawdę żadnej tragedii w tym nie widzimy i nie będę mieć problemu synowej po czym odchodzę.

Forum i przypadki @Marzycielka86 i @Biedronka0506 naprawdę nauczyły mnie wieeeeeele pokory. Więc jeśli dziewczyny nadal szukać sensu w tym co się stało z waszymi Aniołkami , możecie mnie dodać do listy - jako ta która naprawdę cholernie i jeszcze bardziej doceniła to, że ciąża zdrowa :)

Rozumiem, ja chodząc do kościoła w czasie przygotowan do komuni bez przerwy widziałam dziewczynki syna kolega ma siostrzyczke maleńka i widywalam ja bez przerwy prosiłam o zdrowe maleństwo, zajście w ciążę i o spełnienie marzenia o córce i wszystko mam oprócz niej [emoji6]
Kiedyś w kościele przyszła kobieta z maleńka dziewczynka która miała na imię Liwia serce mi stanęło moje imię dla dziewczynki....[emoji25]
Pozostaje nam się modlić i wierzyc ale ja już przestałam się modlić o płeć bo wiem kto mieszka w brzuszku modle się o zdrowie dziecka i całej rodziny.

U nas wysyp chłopców (dosłownie !) W tym ostatnio w niedzielę chrzest święty - Igora. Mąż się na mnie spojrzał a ja choć naprawdę ciężej się z ciąży (zdrowej co najważniejsze). Ale jednak gdzieś tam aż mnie ścisło :)

@Marzycielka86
09.04.2018- łyżeczkowanie
10.05.2018- pierwszy okres po łyżeczkowaniu, dość obfity, średnio bolesny
17.05.2018- pierwszy dzien na Bromergonie na zatrzymanie laktacji, po pierwszej ciazy mialam resztki pokarmu, zaszlam w drugą a po poronieniu mi się to nasiliło, bromergon mam brać az zajde w ciaze

10.06. 2018- drugi okres po lyzeczkowaniu, obfity jak chol***, srednio bolesny

Co do owu to nie wiem kiedy nie monitoruje, nic nie robie zeby wiedziec kiedy owu
A cykle no to oba po 31 dni
Jak tam u Ciebie?

reklama
U nas wysyp chłopców (dosłownie !) W tym ostatnio w niedzielę chrzest święty - Igora. Mąż się na mnie spojrzał a ja choć naprawdę ciężej się z ciąży (zdrowej co najważniejsze). Ale jednak gdzieś tam aż mnie ścisło :)
Wiadomo że zdrowy maluch najważniejszy ale jednak gdzieś głęboko żal pozostaje... A ty w srode masz bodajże półkowe? Mega mocne kciuki [emoji110] [emoji110] [emoji110]

Do góry