reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny a ja wczoraj bylam w kosciele i stalam do spowiedzi a przedemna mama z synkiem starszym i coreczka taka mini piku piku w nosidelku [emoji7] jeju jakie to bylo malenstwo no chyba mniejsze jak moli byli. I ja nie wiem mowie sobie ze to moze jakis byl znak od Boga i moja droga powrotu do aktywniejszej wiary katolickiej. Wogole to z takich malenstw to same dziewuszki starsze to i chlopaki i dziewczynki. A tak sobie mysle moze teraz jakies bum bylo na plec piekna to znow sie nie zalapie [emoji14]

reklama
Dziewczyny a ja wczoraj bylam w kosciele i stalam do spowiedzi a przedemna mama z synkiem starszym i coreczka taka mini piku piku w nosidelku [emoji7] jeju jakie to bylo malenstwo no chyba mniejsze jak moli byli. I ja nie wiem mowie sobie ze to moze jakis byl znak od Boga i moja droga powrotu do aktywniejszej wiary katolickiej. Wogole to z takich malenstw to same dziewuszki starsze to i chlopaki i dziewczynki. A tak sobie mysle moze teraz jakies bum bylo na plec piekna to znow sie nie zalapie [emoji14]
Ja niestety też widywalam i widuje same maleńkie dziewczynki i to w rodzinach syn córka lub syn, syn córka... Koleżanki mama mnie zaczepila niedawno i się pyta co ja mówię że chłopczyk a ona no nie gadaj.. Jej córka jest w moim wieku i ma dwóch synów i córkę a ona w szoku ze jak to chłopak, a no tak to mówię jest zdrowy chłopczyk i dziękować Bogu za to a nie uzalac się co by było....

A ja z kolei zauważyłam co innego. Weekend spędziliśmy w parkach rozrywki dla dzieci, więc coś tam poobserwowałam :D Bardzo dużo "parek", ale więcej dzieci jednej płci. Trochę było rodzin z dwiema córkami i małym chłopcem, a najmniej z dwoma synkami i córką. Takich rodzin mieszanych z tymi dwiema ostatnimi konfiguracjami (2 plus 1 drugiej płci) gdzie dzieci są podobne wiekowo (w niedużych odstępach czasu) prawie nie było. Tylko takie z dużą różnicą wiekową typu dwie nastoletnie córki i malusi synek. Czyli tak jakby trzecie czy czwarte dziecko było innej płci niż starsze rodzeństwo, bo przez te kilka lat rodzice coś zmienili w swoim życiu. W sumie na codzień w sklepach czy na placach zabaw, wśród znajomych, zauważam to samo. Ale jak widać co osoba to inne spostrzeżenia ;)
I fakt, ostatnio wysyp dziewczynek.

Ja nie nastawiam się, że te witaminy dadzą mi na 100% córkę. W zyciu nawet bym o tym nie pomyślała. Wiem, że to tylko swego rodzaju dodatki, które mają - co najważniejsze - pomoc w suplementacji organizmu.
Jeśli będzie nam dane spłodzić córeczkę, super! Ze szczęścia bede skakać. Jak bedzie chłopiec - też bede zadowolona - dla mnie ważne by dziecko było zdrowe. Ale pomarzyć o brokacie i jednorożcach mogę ;)

Co do suplementów to mam wapń, Wit. C, żurawinę, Wit. K, B6, kwas foliowy, lukrecję i MEDIOVIAN (czy jakos tak)

Kruszynka bardziej chodzilo mi o kosciol
Rozumiem, ja chodząc do kościoła w czasie przygotowan do komuni bez przerwy widziałam dziewczynki syna kolega ma siostrzyczke maleńka i widywalam ja bez przerwy prosiłam o zdrowe maleństwo, zajście w ciążę i o spełnienie marzenia o córce i wszystko mam oprócz niej [emoji6]
Kiedyś w kościele przyszła kobieta z maleńka dziewczynka która miała na imię Liwia serce mi stanęło moje imię dla dziewczynki....[emoji25]
Pozostaje nam się modlić i wierzyc ale ja już przestałam się modlić o płeć bo wiem kto mieszka w brzuszku modle się o zdrowie dziecka i całej rodziny.

Ja niestety też widywalam i widuje same maleńkie dziewczynki i to w rodzinach syn córka lub syn, syn córka... Koleżanki mama mnie zaczepila niedawno i się pyta co ja mówię że chłopczyk a ona no nie gadaj.. Jej córka jest w moim wieku i ma dwóch synów i córkę a ona w szoku ze jak to chłopak, a no tak to mówię jest zdrowy chłopczyk i dziękować Bogu za to a nie uzalac się co by było....

Taaaaa kochana jakby czytała o sobie tylko w drugą stronę, nawet odpowiedz ludzi którzy dowiadują się że 3cia dziopka się zgadza :D ale co ja będę za przeproszeniem ciemnocie się tłumaczyć. Nic na to nie poradzę że ludzie mają nadal takie durne myślenie, a takie 'ich załamanie ' na wieść że kolejna córka sprawia że chce mnie dosłownie roznieść. Ale ładnie się uśmiecham i odpowiadam, że my naprawdę żadnej tragedii w tym nie widzimy i nie będę mieć problemu synowej po czym odchodzę.

Forum i przypadki @Marzycielka86 i @Biedronka0506 naprawdę nauczyły mnie wieeeeeele pokory. Więc jeśli dziewczyny nadal szukać sensu w tym co się stało z waszymi Aniołkami , możecie mnie dodać do listy - jako ta która naprawdę cholernie i jeszcze bardziej doceniła to, że ciąża zdrowa :)

Rozumiem, ja chodząc do kościoła w czasie przygotowan do komuni bez przerwy widziałam dziewczynki syna kolega ma siostrzyczke maleńka i widywalam ja bez przerwy prosiłam o zdrowe maleństwo, zajście w ciążę i o spełnienie marzenia o córce i wszystko mam oprócz niej [emoji6]
Kiedyś w kościele przyszła kobieta z maleńka dziewczynka która miała na imię Liwia serce mi stanęło moje imię dla dziewczynki....[emoji25]
Pozostaje nam się modlić i wierzyc ale ja już przestałam się modlić o płeć bo wiem kto mieszka w brzuszku modle się o zdrowie dziecka i całej rodziny.

U nas wysyp chłopców (dosłownie !) W tym ostatnio w niedzielę chrzest święty - Igora. Mąż się na mnie spojrzał a ja choć naprawdę ciężej się z ciąży (zdrowej co najważniejsze). Ale jednak gdzieś tam aż mnie ścisło :)

@Marzycielka86
09.04.2018- łyżeczkowanie
10.05.2018- pierwszy okres po łyżeczkowaniu, dość obfity, średnio bolesny
17.05.2018- pierwszy dzien na Bromergonie na zatrzymanie laktacji, po pierwszej ciazy mialam resztki pokarmu, zaszlam w drugą a po poronieniu mi się to nasiliło, bromergon mam brać az zajde w ciaze

10.06. 2018- drugi okres po lyzeczkowaniu, obfity jak chol***, srednio bolesny

Co do owu to nie wiem kiedy nie monitoruje, nic nie robie zeby wiedziec kiedy owu
A cykle no to oba po 31 dni
Jak tam u Ciebie?

reklama
U nas wysyp chłopców (dosłownie !) W tym ostatnio w niedzielę chrzest święty - Igora. Mąż się na mnie spojrzał a ja choć naprawdę ciężej się z ciąży (zdrowej co najważniejsze). Ale jednak gdzieś tam aż mnie ścisło :)
Wiadomo że zdrowy maluch najważniejszy ale jednak gdzieś głęboko żal pozostaje... A ty w srode masz bodajże półkowe? Mega mocne kciuki [emoji110] [emoji110] [emoji110]

Do góry