reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Grabcia123 i tak jest najlepiej !:) Chociaż wiadomo, że każda z nas jest ciekawa i najlepiej na już żeby było w 100% pewne co za płeć hahaha :D

@Kruszynka123 na podstawie historii mojej przyjaciółki jak widać wzytsko jest mozliwe, jej mąż nadal nie może przetrawić wiadomości o corce ehhh a mój mąż po tym chyba jakby ma ciut nadzieji że jednak może gdzieś tam się chowa nasz Igor, niby nie mówi o tym glosno ale nawet musi za dobrze go znam :)

Też tak mam nie dziwie się twojemu mężowi chociaż staram się przekonać sama siebie ze jest ten chłopak i już po zawodach[emoji23]a komentarze pod postem usg dzidzi nie pozostawiają za wiele nadzieji[emoji55]

reklama
Proszę nasze kochane specjalistki o poradę :D

Lepsza będzie metoda hurry up, czyli upuszczenie nasienia i po 3-4h staranka docelowe jedne jedyne, dodatkowo może być wcześniej abstynencja,
Czy lepsze jest codzienne upuszczanie nasienia (króliczki bez penetracji) przez np 4-5 dni i kolejnego dnia docelowe staranka jedne jedyne?

Zastanawiam się co wybrać, bo mąż przy tej drugiej, codziennej metodzie, miał bardzo mało nasienia. Jeszcze po tym rowerze, to w cyklu staraniowym w końcu może być kicha. I myślę co wybrać ;) myślę o tym trzeci miesiąc, a dalej nie wiem co lepsze eh

@alex811 dzielna kobieta z Ciebie. Nawet nie próbuje sobie wyobrazić jak Ci ciężko. Bidula:( Ale wiesz,wszystko się ułoży i twoje aniołki wstawią się u Tego na górze o dar maleństwa dla Ciebie. Trzymaj się dziś dzielnie. Wszystkie jesteśmy z tobą.
@szczypiorkowa12345 smutne to że brat i bratowa stracili swoją iskierkę :( Wiem że to mało pocieszające ale teraz wiedzą że mogą ją mieć. I w ich życiu zaświeci słońce.

Leeleeth kolejna wizyta dopiero 28 maja :-)
Kruszynka nie umiem wstawić zdj do oceny nuba :-D a i nie wiem czy w ogóle go widać.
No nic zostaje mi czekać do kolejnej wizyty ;-)
A które dziewczyny teraz testują? I kiedy?

@kruszynka czujesz ruchy? Chyba co zazdroszczę. To najcudowniejsze uczucie. Godzinami wsłuchiwałam się w brzuszek w czekiwaniu na fikołki maluszka. A te pierwsze takie subtelne... Też już chcę.

Co do ruchów dziecka - kolejna 'niezbita teoria płci ' :D

(...) Podobno chłopcy, jako silniejsza płeć, zaczynają kopać szybciej i mocniej. Dlatego mama dziecka o płci męskiej pierwsze ruchy maluszka może wyczuć już nawet w 14-15 tygodniu ciąży. Dziewczynki uaktywniają się nieco później. Aha... ważna jest również strona, po której kobieta najpierw poczuła żyjące w jej brzuchu maleństwo. I tak, pierwszy ruch dziecka z lewej strony = chłopak, z prawej = dziewczynka .(...)

reklama
Co do ruchów dziecka - kolejna 'niezbita teoria płci ' :D

(...) Podobno chłopcy, jako silniejsza płeć, zaczynają kopać szybciej i mocniej. Dlatego mama dziecka o płci męskiej pierwsze ruchy maluszka może wyczuć już nawet w 14-15 tygodniu ciąży. Dziewczynki uaktywniają się nieco później. Aha... ważna jest również strona, po której kobieta najpierw poczuła żyjące w jej brzuchu maleństwo. I tak, pierwszy ruch dziecka z lewej strony = chłopak, z prawej = dziewczynka .(...)
A tego to nie słyszałam...
I na szybko sprawdziłam w Starym kalendarzu moje zapiski. I mam ze poczułam ruchy mojego drugiego synka w 18tyg. To później niż mówi teoria ;)

Do góry