reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Jestem dziewczynki i czytam was... gratuluje poznania płci, rozumiem
Lekki „żal” chociaż to złe słowo... po chwili wszystko przechodzi a jak dzidziuś leży na piersi to już nic nie mam znaczenia...

Ja przyjęłam wersje light w kwestii starań, coś tam robię ale nie katuje się. Przyjmuje do wiadomości, ze może się nie udać, daje sobie margines błędu, tak chyba łatwiej. :)

A ze starania mogą potrwać wiele
Miesięcy to nie chce przez rok
Jeść suchej bułki i doprowadzić mój organizm do wyczerpania bo to może być opłakane w skutkach:)

Zobaczymy....

Miciurka widzę że jedziemy na podobnym wózku ; ) więc najlepszą opcją dla nas jest wymiana ciuszków. Nie mam dużo różu, trochę czerwieni więc będzie Pani zadowolona :)
Leeleeth pięknie[emoji7]
Właśnie podobnie powiedziała do mnie męża kuzynka, która ma 3chlopcow że jeśli ogarnę dwójkę to z trojka będzie tak samo hehe
[emoji848]

Kinga U mnie jeszcze nie wiadomo kto mieszka, może 25 kwietnia się dowiem ale przyznam że boję się nawet zapytać o to :-)
Kruszynka ile tab dziennie bralas ovarinu?
Kitqa mnie też się mylą nie które dziewczyny ;-)
Dwie dziennie

Kruszynka i Szczypiorkowa gratuluję zdrowych dzieci i naprawdę Wam zazdroszczę że jesteście w zdrowych ciążach. Będziecie mamusiami po raz kolejny i to sie liczy najbardziej. Rozumiem Wasz żal co do płci, bo sama pragnę córki, ale na razie najbardziej na świecie pragnę być w ciąży.

.

Wlasnie ja tak samo najbardziej na świecie pragnęłam ciąży i było mi cholernie przykro na widok kobiet w ciąży.
@szczypiorkowa nie wiem co on tam widział i z czego czytał będę u swojego gina to dokładnie wypytam[emoji6]

Witam Was dziewczyny,
przepraszam, dawno się nie odzywałam, ale musiałam odpocząć od forum, nabrać trochę dystansu. Śledzę w miarę możliwości Wasze poczynania:)
Widzisz kinga a ja od początku czułam dziewczynkę. Lepsza z Ciebie wróżka niż ze mnie :)

@Imama, gratulacje! Niech się zdrowo chowa!

@Kruszynka123 nub wg mnie chłopczykowy faktycznie, ale ja to jestem średnia w te klocki. Odpisał ktoś na fb?

@szczypiorkowa12345 nuba nie widzę na tym zdjęciu. A Ty widziałaś? Lekarz też powiedział,że dziewczynka? Poczekaj, jest jeszcze wcześnie więc może się zmienić. Na tym etapie może być różnie. Ja tak jak Ty wszędzie widzę chłopców. Ale jest też tak naprawdę, od 3 lat nie urodził nikt z moich znajomych dziewczynki.

@kitqa, jak Twoje dziewczynki? Plany na chłopczyka są?

@leeleeth, nie smuć się. Każdy ma chwile załamania. Nie poddawaj się.

@Marzycielka86 u Ciebie jeszcze nic nie wiadomo kto mieszka w brzuszku? Kiedy się dowiecie?

@gorligorligor gratuluję zdrowego synka. Przyznam szczerze, że jak napisałaś że jesteś w ciąży od razu czułam chłopczyka. Ty chyba zaszłaś w grudniu tak? No z moich obserwacji często grudniowe staranka przynoszą chłopczyków. Może jeszcze za jakiś czas jeszcze się zdecydujecie na dziewczynkę?

@Katirl, urodziłaś? (pisałaś? przepraszam być może umknął mi twój wpis) co wyszło z niespodzianki?

Moje starania przełożone na sierpień. Także będę informować. Choć nie wiem czy się uda, bo FL nadal 10-11 dni i nie ma rady mimo, że przyjmuję od stycznia magnez i witB6. Nawet przy braniu Duphastonu po owu dostaje w trakcie @. Więc nie wiem. badania hormonów też dobre. Mój gin rozkłada ręce. No zobaczymy. W sierpniu pierwsza próba. Potem w listopadzie.
Dziewczyny, chyba nie ma żadnej metody. A jak komuś się udało to wskoczył w te 50% szans które każdy ma. Ja nabrałam trochę oddechu. Nie przeraza mnie juz mysl jeśli miałabym druga córkę. Bardzo chciałabym synka i będę starać się go zaplanować jak się da, ale rozpaczy nie będzie. Ostatnio w moim otoczeniu rodzi się tyle chorych dzieci, że człowiek nabiera pokory.
Życzę Wam z całego serca powodzenia w spełnianiu marzeń.

Baby_girl kardio na dziewczynkę czyli jak się spała tłuszcz a dźwiganie ciężarów czyli budowa masy mięśniowej na chłopczyka. Rower i bieganie napewno są dziewczynkowe [emoji6] Tymabrdziej właśnie te sporty bo jednak jajca się im pocą wiec ilość nasienia się zmiejsza. Ja bym działała przy takich warunkach. Jedynie ze faktycznie wakacje i odpoczynek. Albo na koniec sezonu dawajcie.
Wiem sama chciałam wszystko zrobić zeby nie żałować. Także i tak trzymam kciuki za wszystkie
Mój mąż kocha rower i co? ;)

Witam Was dziewczyny,
przepraszam, dawno się nie odzywałam, ale musiałam odpocząć od forum, nabrać trochę dystansu. Śledzę w miarę możliwości Wasze poczynania:)
Kinga a ja czułam róż ....tyś lepsza wróżka :)

@Imama, gratulacje! Niech się zdrowo chowa!

@Kruszynka123 nub wg mnie chłopczykowy faktycznie, ale ja to jestem średnia w te klocki. Odpisał ktoś na fb?

@szczypiorkowa12345 nuba nie widzę na tym zdjęciu. A Ty widziałaś? Lekarz też powiedział,że dziewczynka? Poczekaj, jest jeszcze wcześnie więc może się zmienić. Na tym etapie może być różnie. Ja tak jak Ty wszędzie widzę chłopców. Ale jest też tak naprawdę, od 3 lat nie urodził nikt z moich znajomych dziewczynki.

@kitqa, jak Twoje dziewczynki? Plany na chłopczyka są?

@leeleeth, nie smuć się. Każdy ma chwile załamania. Nie poddawaj się.

@Marzycielka86 u Ciebie jeszcze nic nie wiadomo kto mieszka w brzuszku? Kiedy się dowiecie?

@gorligorligor gratuluję zdrowego synka. Przyznam szczerze, że jak napisałaś że jesteś w ciąży od razu czułam chłopczyka. Ty chyba zaszłaś w grudniu tak? No z moich obserwacji często grudniowe staranka przynoszą chłopczyków. Może jeszcze za jakiś czas jeszcze się zdecydujecie na dziewczynkę?

@Katirl, urodziłaś? (pisałaś? przepraszam być może umknął mi twój wpis) co wyszło z niespodzianki?

Moje starania przełożone na sierpień. Także będę informować. Choć nie wiem czy się uda, bo FL nadal 10-11 dni i nie ma rady mimo, że przyjmuję od stycznia magnez i witB6. Nawet przy braniu Duphastonu po owu dostaje w trakcie @. Więc nie wiem. badania hormonów też dobre. Mój gin rozkłada ręce. No zobaczymy. W sierpniu pierwsza próba. Potem w listopadzie.
Dziewczyny, chyba nie ma żadnej metody. A jak komuś się udało to wskoczył w te 50% szans które każdy ma. Ja nabrałam trochę oddechu. Nie przeraza mnie juz mysl jeśli miałabym druga córkę. Bardzo chciałabym synka i będę starać się go zaplanować jak się da, ale rozpaczy nie będzie. Ostatnio w moim otoczeniu rodzi się tyle chorych dzieci, że człowiek nabiera pokory.
Życzę Wam z całego serca powodzenia w spełnianiu marzeń.

reklama
Miciurka widzę że jedziemy na podobnym wózku ; ) więc najlepszą opcją dla nas jest wymiana ciuszków. Nie mam dużo różu, trochę czerwieni więc będzie Pani zadowolona :)
Leeleeth pięknie[emoji7]

Leeleeth pięknie[emoji7]
Właśnie podobnie powiedziała do mnie męża kuzynka, która ma 3chlopcow że jeśli ogarnę dwójkę to z trojka będzie tak samo hehe
[emoji848]

[emoji848]

Kitka dokładnie. U mnie najtrudniej było z dwójką małych chłopców z mniejszą różnicą wieku. Od trzeciego bobo,to już nie ma większych zmian :)
Ps.kitka nie odpuszczaj synka. Naprawdę wiele osób po dwóch dziewczynkach ma synka!

Do góry