reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Luisa wiem, że jest wielu zwolenników Cameleona, a moim zdaniem firma jest przereklamowana a jakość nie jest aż taka, by tyle dać za wózek. Sąsiadka moja miala Cama i z minusów :materiał -dla mnie kiepski, rączka-jakaś latająca, gondola dość wązka i na wysokości kolan! Wózek jest lekki i pewnie stąd ten szał w miastach. Na pewno nie jest to zły wózek, ale jego produkcja nie kosztuje tyle, ile potem musisz zapłacić sprzedawcy. Mnie zaciekawił Donkey ze względu na praktyczne rozwiązania, ale cena zaporowa. Rodzina by zrozumiała, gdyby to był mój pierwszy. , no drugi wózek, ale nie n-ty.

reklama
@gorligorligor tez mam takie zdanie. W sumie widzę więcej na minusie [emoji6]
ABC jest tańszy, ale z kolei wszystkie bliźniacze maja ceny z kosmosu [emoji849]
Ja stawiam na abc, bo można kupić używkę za przyzwoite pieniądze i w razie potrzeby dokupić gondole lub siedzonko. Ale to kwestia przyszłości jeśli w ogóle [emoji6]

Gorli każdy ma swoje zdanie wózek dla mnie wart tej ceny:) ja mieszkam na wsi i wózkiem jeźdze po krzywych terenach nie tylko w mieście itp. Gondola jest osadzona nisko owszem, ale spacerówka już nie.
A co do tego ze jego produkcja nie kosztuje tyle żeby zapłacić Za niego sprzedawcy.... hmmmmm a z czym tak jest?;) jest popyt jeet podaż... z każda firma tak jeet ;)

Oczywiście każdy może mieć swoje zdanie, wiadomka. Ja dopóki nie zaczęłam go osobiście używać to tez uważałam ze cena przesada :)

Ja z kolei jakoś bardzo lubię wózki Baby Jogger (amerykaniec produkowany w Chinach jak większość wózków ), ale powiem Wam, że i niektóre polskie są ok (jedo,baby design,adamex,espirit,roan). Z takich nowoczesnych, ale droższych (moim zdaniem lepszych jakosciowo od bugaboo) jest zagraniczny joolz day, ale też drogie to to. Zakladam, że joolz geo dla dwojga też fajny, ale to samo-CENA. No i phil&teds vibe się dobrze zapowiada, cena też nie mała -3 tyś. Ja to raczej niestety na używkę jestem skazana, bo u mnie już od dawna się w głowę stukają, a są przecież i inne pilniejsze wydatki.

Luisa po wiosce jeździsz Camem? No ja się na wieś przeprowadzilam i jednak te małe kółka Cama do mnie nie przemawiają. Jak na dołkach, wertepach i piasku? Ja np.szalenie lubilam bj versa i dla mnie niemal ideał, ale po przeprowadzce na wieś jednak mniejsze (wszystkie kółka były tej samej wielkosci) sztywnej ramie było czuć na wybojach i szkoda mi było wózka (dziecko było bezpieczne i zadowolone)

Babyjogger tez są spoko ;-)
Ale dbając o wózek można sprzedać za ładna sumę. Znajoma kupiła używkę i sprzedała za tyle samo co kupiła. Nowy więcej straci na wartości ;) jak z autem
;)

Ale ja mam bzika na punkcie wózków, z wyprawka nie szalałam np z ciuszkami czy zabawkami.

Gorli cam ma regulowana amortyzację bardzo dobra zreszta. Moja droga jest wysypana żwirem, są nierówności itp itd. Radzi sobie wyśmienicie. Jego minus jest taki ze jest składany z dwóch części i zakupiłam inny wózek do auta, żeby sobie radzić jedna. Ale niestety jazda po wiosce nie była już taka przyjemna także wrocilam do cama . Cam ma również dodatkowe koła terenowe ale ja ich nie kupiłam. Mało tego ja biegam tez z tym wózkiem :-) także odpadł mi zakup biegowego:-)

Po piasku można zloyc wózek ( z dzieckiem oczywiście ) tak żeby cam zrobił się coś Ala taczka i można za sobą ciągnąć. Ale to raczej rozwiązanie na plaże :-) ja koło domu radzę sobie tak ze podbijam w górę i cisne spory kawałek po piasku. A zima zmieniałam rączkę w zależności od trasy i raz miałam te duże koła z przodu raz z tylu.

Leelee zooma nie kupuj. Jest jak wagon. Ja sprzedawalam podwojny wózek jeden obok drugiego (oczywiście baby jogger) i babka dla bliźniaczek miała właśnie zooma abc i narzekała. Problem z autobusem, z podbijaniem i wpakowaniem do auta, no i nie pojedzie po wszystkim. Ja teraz żałuję, że mojego Elitka podwójnego sprzedalam. Kurka, dwa razy go kupowałam. Wygoda dla dzieci super, jest spory choć mieścił się w drzwiach, no i składał się w kanapkę, jedyny minus, to to, że to spacerówka -czyli siedziska tyłem do rodzica i nie zamontujesz gondoli.

reklama
Luisa, ja byłam na monitoringu i pęcherzyk był
16mm, a ovu wypadła dopiero po 4,5 doby.czyli pęcherzyk rósł OK.2mm na dobe i pękł przy OK.25mm. Wiadomo każda z nas jest inna, u Ciebie pęcherzyk może pęknąć przy 20mm.
Leeleeth, uważam ze nic jeszcze przesadzone. Pamiętasz ja ostatnio robiłam test 10dpo a byla biel, potem po 4 dniach był cien.temperatura jest OK, tego się trzymaj i czekaj na kolejny test ze 2-3 dni.
Co do wózków, cam jest super zwrotny, wg mnie jeden z lepszych wózków, chociaż osobiście ta niska gondola tez mnie nie przekonuje-ale to raptem na 5/6 miesięcy. A spacerówka wymiata [emoji12]
Donkey wydaje się bardzo praktyczny, niestety ta cena powala. Gdyby mi się trafiły bliźniaki to na pewno bym się na niego zdecydowała.
Asya, ja jakoś nie mogę trafić z testami. Posiłkuje się trochę nimi, trochę baby compem No i obserwacjami szyjki i śluzu.

Do góry