reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Baby_girl-odważnie ;) ale jak się dużo zakwaszasz to zdecydowanie zmniejszasz szanse na ciaze. Nie mów hop ze kolejny cykl, ja tez tak niedawno śpiewałam [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gorligorligor Nie oddam malutkiej za nic na świecie [emoji14] zrób se swoją [emoji14] hehe
Zapraszam do siebie będziesz mogła ją tylko chwilkę potrzymać [emoji846]
Szczypiorkowa mnie na cytrusy i owoce wzięło w pierwszej ciąży, na mięso nie mogłam patrzec a w drugiej na chipsy solone ;)
Gorligorligor zapytaj sir jeśli masz możliwość mam które mają dwie córeczki jak zrobily 3go synka.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka, jeśli dzisiaj mam 12dc, staranka codziennie od 9dc. Owu we wcześniejszych cyklach : w 17dc, w 15dc i poprzedni w 14dc. Tylko teraz biorę inozytol, więc nie wiem już totalnie kiedy będzie owu. Co proponujesz? Przerwać teraz te starania i zrobić jedne w dniu pozytywnego testu owu (poprzedzając je upuszczeniem nasienia ze 3h przed staraniami) czy kontynuować jednak te króliki, bo już za późno i tak?
Zmartwiłam się tym tekstem i już niczego nie jestem pewna :( nie wiem co robić, wyć mi się chce w tym momencie :(

Witam dziewczynki po wakacjach. Odpoczełam, o ile oczywiście można odpocząć z 14 miesieczniakiem niechcącym wychodzić z basenu, ale zmienilam klimat i wróciłam pełna energii.
Na urlopie staralam sie trzymać jako tako dietę, piłam piwko codziennie ;)
Wczoraj wieczorem pozytywne testy ovu i w nocy i zadziałaliśmy po 14 dniowej abstynencji , mój mąż to złoty człowiek.
Mam jednak przeczucia, ze nic z tego nie będzie, bo za duzo rephres dałam. Od rana pół tubki, przed starankami 2 h z 1/5 tubki i dzisiaj rano to co zostało. Nie wiem czy jeszcze się zakwaszac czy juz wystaczy? Jak myślicie?
@Luisa2018 ja też nie używam pasków, moze kupię na kolejny cykl, bo bez tego myślę, ze większość plemników wybilam, ale mądry polak po szkodzie :p

Dziewczyny tu jest niby prawidłowość. Ja akurat popieram „lekturę” Miciurki. Ale ta tez lektura to przeciwieństwo BDM które dużo z Was chce stosować na chłopca a niby co chwile na fb ze udany z tej metody chłopak i to dla mnie masakra. Skoro jeden stosunek 24 h po teście pozytywnym czyli sama owu to na córkę nie na syna. Już wcześniej to pisałam. Bo drugi stosunek na drugi dzień to moim zdaniem nie ma znaczenia bo już jest po owu. I ja zaś czytam mega dużo udanych Boy sway z GD przy metodzie trzy stosunki i tu to pasuje do lektury. Czyli Wy staraczki chłopczykowe jak robicie wg BDM to wg GD wyjdzie wam córka.
Baby-Girl ale ty tym częstym teraz masz mega zmniejszona ilość nasienia. Zależy kiedy będzie owu. Tobilas testy? Jak nie ciemnieją to może zmień taktykę i rób króliczki z zabezpieczeniem i wtedy jeden stosunek po pozytywie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mihasia to ta sama metoda tzn chodzi w codziennym i abstynecji i redukcje ilości spermy wiec to na córkę.
Jak nie używasz pasków to nie wiesz czy jeszcze się zakwasić. Ale wydaje mi się ze skorko rephresh trzyma trzy dni niskie pH to już nie musisz.
Gorligor ja ostatnio spotykam tu w de mamy z trójka chłopców. A wcześniej jakoś pewnie na to uwagi nie zwracałam

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Imama dzięki :* I tak mam mieszane uczucia co do tych staranek. Dzisiaj ide do gin i zobaczymy kiedy dokładnie ovu. @Imama myślisz, zeby dzisiaj jeszcze raz spróbować? Jak myślisz?
@Gosica ogromne gratulacje, dopiero doczytałam poprzednie posty :)

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

kitqa post 6168 pisze:
Gorligorligor Nie oddam malutkiej za nic na świecie [emoji14] zrób se swoją [emoji14] hehe
Zapraszam do siebie będziesz mogła ją tylko chwilkę potrzymać [emoji846]
Szczypiorkowa mnie na cytrusy i owoce wzięło w pierwszej ciąży, na mięso nie mogłam patrzec a w drugiej na chipsy solone ;)
Gorligorligor zapytaj sir jeśli masz możliwość mam które mają dwie córeczki jak zrobily 3go synka.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
Ok :) kitqa ależ zaborcza jesteś;) "potrzymać chwilkę " foch ;););)

reklama
Imama, ja nuz się dawno pogubiłam czy lepszy cutoff od ov na dziewczynke. W swoich starankach przeskakiwałam w tym czynniku z kwiatka na kwiatek.
Ale ze będę miała cutoff 3,5 dnia to nigdy przenigdy nie brałam pod uwagę-tak wyszło.
Wierze, w 1 stosunek w fertile window, lukrecję, OLE i duza dawkę szczęścia. Vitex, hmmm różnie piszą. Mam mieszane uczucia czy było warto go brać w kontekście ostatnio dodanej Lukrecji.
Kochane staraczki, kiedyś zrzuciłam sobie taki link, sporo informacji które tez przekazywały Imama i Miciurka:
https://community.babycentre.co.uk/post/a17366415/tips_for_ttc_a_girl
Mikasiaaa, dziękuje. Please trzymaj kciuki żeby beta przynajmniej trochę rosła, bo mam mieszane uczucia. Jutro spróbuje sprawdzić przyrost.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry