reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja chyba jako jedyna z zestawu staraczkowego nie mam pasków pH! Ale tutaj już stawiam na los he he he :-) nie kupuje ... będę działać na oko. Kurcze zastanawiam się czy staranek na maj nie przełożyć sama nie wiem czemu. Z jednej strony chce być w ciąży! Z drugiej tak bardzo się boje ze nic nie robię w kierunku dziewuszki! Ah ta psycha...

reklama
Luisa-czemu paskow nie chcesz kupic? Bez tego bym zadnych zeli nie uzywala bo kompletnie nie masz wtedy pojecia jakir masz ph i takie aplikowanie na oko moze wybic wszystko a ty nawet nie bedxiesz wiedziala

Leeleeth-to ty bys chyba musiala "dobic" sie replensem lub 1ml vinegar douche, (ponoc lepszy jak lime douche)

Baby girl-ja zelu typu iladian nie stosowalam,pamietam mialam.iladian plyn do higieny intymnej ale jakis tam.zel to nie,bys musiala.zobaczyc jakie ma.ph, masz paski ?.sprawdz moze jak na Ciebie dziala, ja bym sprobowala ten abiofem ale dosłownie taka kulke jak groszek i zobaczyła.jak trzyma.ph i przez ile., bo nie sztuka wywalic caly aplikator musisz tyle dac zeby bylo akurat ;), pokombinuj jak masz paski ph przed owu jestes to akurat zobacz ustal ilosc dzieki ktorej masz ph nie mniej jak 4 ,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

@leeleeth no moja owu zbzikowała..13dc brak 2-giej kreski, wczoraj 14dc pokazała się druga średniej jakości ale była a dziś juz znacznie jasniejsza niz wczoraj za to dól brzucha boli..i bądź tu mądrym :( a aplikacje wogóle każda co innego

Grabcia-ale ty w tym miesiacu jeszcze nie starasz sie czy to juz ?

Na dobranoc lekturka :*
5ccd8b3c5f53411c7aaec5ecf42165c7.jpg

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Kitqa Ewunia jak lalunia. W każdym razie pamiętaj, ze jakby coś, to że chętnie ją przygarnę :p
szczypiorkowa to ja z tymi pomarańczami i chipsami mam.No to albo mamy chlopy albo Ty tak masz przy chlopcu, a ja przy dziewczynce i poobalami jeszcze kilka mitów:tak:
Gosica wiem jak to jest. Najpierw strach czy zobacze dwie kreski, a potem dalsze strachy i tak jeszcze pewnie przez kolejne 60 lat;)
Imama dziekuję,ze wierzysz:wink:
Dziewczyny a ja sie dzis dowiedzialam, ze znajoma niebawem urodzi 5 dziecko. Będzie 4 córka :)Jej synek będzie miał dwie starsze i dwie młodsze siostry :biggrin2:

I dziewczynki, które staracie się o trzeciego bobasa nie traćcie ducha, bo macie ogromne szanse na inną płeć u trzeciego. Ja znam masę par u których trzecie jest innej płc . Więcej chyba znam przypadków, że po dwóch córkach jest syn. Nie mam pojęcia na czym to polega, ale serio jak nie parka, to trzecie inne. Takie przypadki jak u Imamy, u mnie czy Leelee są rzadsze.

Miciurka nie chce pasków z dwóch powodów pierwszy w ogóle nie wierze żeby pH miało coś do rzeczy chce użyć jednego represh przed staraniami ( najlepiej 2-3 dni przed ale może być ciężko wyczuć owu ) i może 1:10000 po staraniu ale sama nie wiem. Druga sprawa jak planowałam druga ciąże to ciagle mierzyłam to pH i przeżywałam. Nie chce się stresować wystarczająco już mam stresów z tym planowaniem hehe :) żeby jeszcze sobie dokładać heh :))

Miciurka, to się podłamałam Twoją lekturką hehe ale trudno, zaczęłam króliczki, to nagle nie przerwę ;) pewnie i tak nie zajdę przez zakwaszanie, więc... Obmyślam już plan na kolejny cykl :D

reklama
Grabcia, może ovu już dzisiaj?
Miciurka, lekturka ciekawa. Reasumując frequent nie warto, chyba ze na zewnątrz ;) kiedyś próbowaliśmy zadzialac 4h przed opróżnienie a potem docelowe działanie-to jest chyba cfr, ale nie chciało zadzialac. Nie wiem czy to była wina za duzego zakwaszenia, czy może plemniki jeszcze się nie naprodukowały [emoji12]
Gorligorligor, masz racje. Martwimy się jak nie możemy zajść s ciszę, potem jak zajdziemy to pierwsze tygodnie drżymy, przeżywamy badania prenatalne u tak w kółko.Zgidze się z Tobą, ze bardzo często się zdarza jak mamy 2 dzieci tej samej płci to trzecie dziecko jest przeciwnej plci. Ale wiadomo tez są wyjątki od reguły.
Luisa,masz po części racje ze paski pH to tylko stres. Ale jeśli decydujesz się na Rephresh to może warto sprawdzać, co innego gdybys w ogóle się nie zakwaszala a jedynie pila żurawinę, vit c. Ale jeśli wiesz ze działają na Ciebie stresogenne to może nie ma co, podwyższy Ci się testosteron i tez niedobrze.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry