reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Leeleth właśnie nie wiem jak to działa! Chciałam zapytać mądrzejsze głowy , krew czy co ?

Ja jestem bardzo emocjonalna i nie chciałabym żeby mi łezka pociekła przy obcym lekarzu :p wolałabym w domu hehe

Może trzeba fachowca od spraw trudnych [emoji6] @Miciur-ka @Imama wiecie cos więcej nt SneakPeek ? Ma jakiej zasadzie to działa?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kinga ja jeszcze nawet kochana okresu nie mam, calkiem mnie.ominie marcowa.owulacja, takze az do czerwca czekam , eh no coz moze tak mialo byc ;)

Gosica-tak lukrecja jak clo, i tak sama sie zastanawiam ze moze jednak ja sie.przestymulowałam hm, oj kochana.do czerwca tyle czasu napewno zostane sama.na placu boju ;)

Dziewczyny sneak peek to jest taki prick finger wysyłaja zestaw robisz i odsyłasz - tylko musisz odkazic wszystko bo latwo "zanieczyscic"probke obcym dna, dlatego czesto zdarzaja sie pomylki nie wiem.czy to wysylaja do EU bo to typowo w stanach jest- co ciekawe wiecej pomyłek jest z Boy na girl anizeli jakby komus wyszlo ze.sneak peek girl a.by sie okazalo ze chlopak , jest jeszcze tzw. Clinical sneak peek i to wtedy jest juz bardziej% sprawdzalnosc bo idziesz do ich placowki I ci ktos.tam.od.nich krew pobiera. A jak samemu to tylko wystarczy ze troche dna.syna zostanie ci na.palcu i juz bum, zly wynik,

U nas jest panorama.albo harmony test,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Kinga ja jeszcze nawet kochana okresu nie mam, calkiem mnie.ominie marcowa.owulacja, takze az do czerwca czekam , eh no coz moze tak mialo byc [emoji6]

Gosica-tak lukrecja jak clo, i tak sama sie zastanawiam ze moze jednak ja sie.przestymulowałam hm, oj kochana.do czerwca tyle czasu napewno zostane sama.na placu boju [emoji6]

Dziewczyny sneak peek to jest taki prick finger wysyłaja zestaw robisz i odsyłasz - tylko musisz odkazic wszystko bo latwo "zanieczyscic"probke obcym dna, dlatego czesto zdarzaja sie pomylki nie wiem.czy to wysylaja do EU bo to typowo w stanach jest- co ciekawe wiecej pomyłek jest z Boy na girl anizeli jakby komus wyszlo ze.sneak peek girl a.by sie okazalo ze chlopak , jest jeszcze tzw. Clinical sneak peek i to wtedy jest juz bardziej% sprawdzalnosc bo idziesz do ich placowki I ci ktos.tam.od.nich krew pobiera. A jak samemu to tylko wystarczy ze troche dna.syna zostanie ci na.palcu i juz bum, zly wynik,

U nas jest panorama.albo harmony test,

Tylko zobacz ile kosztują
1521182211-98070c43ba4e0f7a-aaaaaa.jpeg

Ostatnia edycja:
Leeleeth -no wiemm :/
Ale czy lekarz nie zleci osobie po 35rz ze jest to refundowane albo chociaz po czesci?! nie wiem

Gosica ta ciąża jest gorsza od tamtych dwoch. Ciągle mnie boli,słabi, jestem tak zmęczona że mogłabym ciągle leżeć i spać.
W tamtych latalam jak samolocik a teraz jestem jak żółw połączony z leniwcem :-D
Jednak już człowiek nie jest w takiej formie jak przy 1 ciąży. Gorzej funkcjonuje niż jak byłam chora.

Leeleeth -no wiemm :/
Ale czy lekarz nie zleci osobie po 35rz ze jest to refundowane albo chociaz po czesci?! nie wiem

W Polsce po 35 rz masz amnio za free i możliwość poronienia [emoji17]

Nie ma refundacji na nifty i temu podobne badania bo jest jeszcze harmony

@Marzycielka86 to mamy odwrotnie ja w mojej ostatniej ciąży najlepiej sie czułam i znosiłam ja w porównaniu do reszty świetnie [emoji23]

Gosica ta ciąża jest gorsza od tamtych dwoch. Ciągle mnie boli,słabi, jestem tak zmęczona że mogłabym ciągle leżeć i spać.
W tamtych latalam jak samolocik a teraz jestem jak żółw połączony z leniwcem :-D
Jednak już człowiek nie jest w takiej formie jak przy 1 ciąży. Gorzej funkcjonuje niż jak byłam chora.
Ja tak miałam z młodsza córka, ojej to był koszmar, z starsza jakby ciut lepiej. A teraz gdyby nie to, że na wieczór mnie mdli albo mam częsty bol głowy (ale to chyba jak każdy przy takiej pogodzie) to bym wogole nie wiedziała że w ciąży jestem [emoji23]
Mój mąż mi wczoraj zakomunikowal że powinnam zwolnić bo chyba zapomniałam że mamy 2msc ciąży [emoji23] ale ja naprawde czyje się tak dobrze ze Az wstyd mówić ale zapominam... [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Moja córka dziś powiedziała, że nie może się doczekać jak będzie Igor i że na 100% będzie Igor bo ona to wie [emoji39][emoji7] bardzo bardzo bym chciala aby te wszystkie zabobony się sprawdziły :D

O mnie: mamy dwie córki, 'walczymy' o syna [emoji4]

W Polsce po 35 rz masz amnio za free i możliwość poronienia [emoji17]

Nie ma refundacji na nifty i temu podobne badania bo jest jeszcze harmony

@Marzycielka86 to mamy odwrotnie ja w mojej ostatniej ciąży najlepiej sie czułam i znosiłam ja w porównaniu do reszty świetnie [emoji23]

U mnie bliska osoba zachodzących w ciążę miała refundację na badania dot downa itd wszystkie obciążone genetycznie i wiekowo w tym wł poznała też płeć córki :) ale nie mam pojęcia jak to badanie się nazywa

reklama
U mnie bliska osoba zachodzących w ciążę miała refundację na badania dot downa itd wszystkie obciążone genetycznie i wiekowo w tym wł poznała też płeć córki [emoji4] ale nie mam pojęcia jak to badanie się nazywa

Mi tez Kochana proponowali ale to chodzi o ammniopunkcje i oczywiście na NFZ. Tylko chodzi o to, ze jednak jest to inwazyjne badanie i zawsze jest możliwość powikłań np zakażenia bakteryjnego, pęknięcia worka owodniowego czy poronienia. Mój tesc to gin wiec bardzo mi odradzał, szczególnie, że moja macica taka bardzo reaktywna jest.
Chyba ze cos sie zmieniło od czasu gdy byłam w ciąży [emoji6]

Do góry