reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Bo czytałam ze niektórzy gin chcą monitorować cykle przy clo
U mnie to odpada nie dałabym rady co chwile jeździć itp.

Luisa ja też czekam do kwietnia.
A póki co to zdam relacje z moich aż 4 dni obserwacji Mierze temp i robię testy owu. Mam bardzo krótka pierwsza fazę cyklu 5 dni krwawienia w tym trzy dni bardzo malutkiego, i w 10-11 dniu mam owu. Tak mam od pół roku. Po drugim porodzie się tak ustawilo mi. I co zauważyłam. 4 dni mierzylam temp (wiem że to mało) ale dziś podskoczyla temp o 0,2*C, wczoraj o 20 silny ból jajnika prawego. A test najciemniejszy był wczoraj rano a popołudniu już jaśniejszy. Kiedy owulacja mogła nastąpić? Wczoraj gdy rozbolal mnie jajnik? Czy później? :-?

Dziewczyny a na co jest to clo ? Po co to bierzecie?

Ostatnia edycja:
Anija clo wspomaga owulacje , stosują go kobiety z cyklami bezowulacyjnymi. Ponoć w połączeniu z dieta itp daje 75% na córkę, czy to prawda - sama nie wiem....

Z owulacja nie pomogę, kiedyś mierzyłam temp i ładnie mi wykres określał owu ale teraz nie mierze już.

Anija- troszke malo mierzysz temp zeby miec do czego porownac bo tak naprawde temp moze skakac a jak nie ma sie do czego porownac to ciezko,ale jak robisz testy to chociaz jakis poczatek, owulacja nastepuje 12-36 (ja mysle ze do 48h) po najmocniejszym pozytywie, ty masz chyba wszystko "szybciej "anizeli pozniej :), clo poprawia jakosc jajeczka , i tez sluz robi sprzyjajacy dziewczynka-nie wiem.jak to okreslic ,wysusza zmetnia? Lol ,jezeli masz racje z pomiarem temp to w nocy lub wczoraj mialas owulacje,

Kredka -roznie clo biora , ja akurat tak chce brac biora tez 5-9dc, to sa takie najbardziej popularne 3-7,5-9,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :)
@Kruszynka123 spokojnie, u mnie też Igor za mały na mierzenie i usłyszenia bicia serca. Lekarz mówił że widać serduszko ale jest poprostu za słabe żeby go wyraźnie usłyszeć a byłam w 6tyg

@leeleeth to jestesmy podobne :D u mnie z 4 cykli siadło ę tym najbardziej popiepszonym zarówno pod względem owu, współżycia jak i terminu @, więc u nas może nie wpadka ale przysięgam w życiu absolutnie nigdy w życiu bym nie pomyślała że to ten cykl będzie owocny i zobaczę dwie kreski, jeszcze z stresem który tak wpłynął na męża to zastanawiałam się czy wogole znajdę w ciążę przez najbliżej pół roku a tu masz :)

@Miciur-ka kiedy testujesz? Bo ja tam widzę cień cienia bladziocha ale jakby coś jest!!! [emoji7] ja witam mówię ze córki jak tj baby muszą zrobić drame i na testach ciążowych pokazują się późno poprostu [emoji39] ale jak owu wyszły to dla mnie trafiony-zatopiony [emoji41]

Dziewczyny trzymam kciuki za każdą staraczke :) ja podczytuje i podziwiam wasze diety i starania! :) obecnie mała ma gorączkę 39/40* i idą zęby na potęgę nie śpimy ani w mocy ani w dzień plus ja - 'wylewajaca swoje gorzkie żale' porą wieczorną bądź nocną i mamy piękny obraz nędzy i rozpaczy no ale nic, minie jak wsyztsko i będzie lepiej.
Córka mnie pocieszla bo weszła w nocy do łazienki na siusiu i mówi: Igor daj mamie spać bo ona jest zmęczona i daje jesc nocy Twojej siostrze! ' ja juz banan na twarzy a ona na pięcie i mówi' mamo ogarnij tego ancymona' [emoji23]
I nawet zygac można jak ma być siusiak [emoji23]

O mnie: mamy dwie córki, 'walczymy' o syna [emoji4]

reklama
Hej dziewczyny.
Ja już po wizycie i nie powiem jestem smutna i trochę płakać mi się chce.
Na usg był pecherzyk i ciałko żółte czy jakoś tak ale zarodka i serduszka nie ma :-( :(
Lekarka kazała przyjść za 2 tyg i mówiła żeby sie nie martwić bo ciąża jest mloda i może jeszcze nie być zarodka ani serduszka :( ale twierdzi że wszystko jest dobrze i ze to na pewno ciąża.
I badania kazała już zrobić i jeżeli na następnej wizycie będzie już wszystko tak jak ma być to założy mi już karte.
Pytałam też o Acard i powiedziała że mogę go odstawić.

Do góry