reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Mihasia ja mam zapas tłuszczu hehe wiec ma z czego spadać waga :) po ciążowe kilogramy hahahaha

Także plus taki ze schudnę ;-)

@kinga_z1 Logicznego wytłumaczenia nie mam, ale kobiety starające się o poczęcie chłopca też mają zapotrzebowanie na wapń czy magnez maximum to 15% w mg to wygląda tak: wapń 250 - 400 mg, magnez 120 - 200 mg. Czyli to nie jest tak że wcale nie potrzebujemy tych minerałów. A z tego co mi wiadomo dieta chłopczykowa opiera się na proteinach, węglowodanach i minerałach właśnie. A nabiał jest od zwierzęcy, pełnotłuszczowy czyli ma cenne dla nas białko. A białko jest budulcem dla mięśni, a im więcej masz mięśni, tym więcej wytwarzają testosteronu. Więc jeśli zwiększysz spożycie białka, szczególnie podczas wykonywania ćwiczeń, który buduje mięśnie, "mówisz" swojemu organizmowi, że "potrzebujesz" go, aby zrobić więcej testosteronu :) Pamiętaj, białka i węglowodany = chłopcy, zarówno dla glukozy we krwi, jak i dla testosteronu !!!
A co do gorzkiej czekolady. To nie chodzi o zawarty w niej magnez tylko o tłuszcze nasycone które pomagają zwiększyć podaż testosteronu. i ten nieszczęsny olej palmowy. Te tłuszcze pomagają organizmowi wytworzyć własny cholesterol a 30% lub więcej twoich kalorii powinno pochodzić z tych tłuszczy.

Miciurka czytałam u kobiet które zaplanowały chłopca że u nich dieta trwała 10 tygodni do punktu B. Myślisz, że to nie za długo ? a gdy już zostało tylko 6tyg do starań zwiększały podać niektórych produktów. Będzie dobrze ? :D

Hej Kobitki :)

Cykl mam do dupy jakiś. W zeszłym już mi testy owu wychodziły w tym czasie, a teraz nic, bladziochy. Temp sobie co chwilę skacze do góry, dzisiaj też, więc testy w ciągu dnia będą dalej bladziochy. I jak ja bym miała trafić w te 2-3 dni przed owu, jak wg statystyk powinnam wczoraj zrobić staranka, a w realu owu będzie najwcześniej za 3 dni od dziś :dry:

Szczypiorkowa, o której wizyta? Bo ja tu już czekam na info od Ciebie :D

Jak u Was Laski? Wyspały się wszystkie dobrze? Opowiadać co się której śniło :)

U mnie kiepska noc. Mlody budzil sie jak noworodek :( czas zrobic kawke. U mnie dzis twm 36.7 czyli owu chyba byla w tym spadku. Czy moze wystapic spadek twmp bez owulacji?

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się w ten potwornie mroźny poranek. U nas temp. spadła do -22 ,brrrr. Zamarzam...
A śniło się całą noc bo księżyc okrąglutki to i w głowie pełno. Trochę dobrych snów,trochę złych. Złe pominę a z dobrych to śniło mi się ze jestem w ciąży. Widziałam już brzuszek i czułam ruchy i to tak że jak się przebudzilam to miałam rękę na brzuchu:) Super uczucie już się nie mogę doczekać aż poczuje to w realu :)
@Luisa2018 gratuluję,dobry wynik. U mnie równo -6 po miesiącu. Zobaczymy jak to wpłynie na płeć ale już mamy swój sukces w postaci lżejszej dupy:D

reklama
A czy wszystkie widzicie podobieństwo w tym cyklu. U każdej jest coś nie tak z temperaturą... Może faktycznie przez te mrozy macice nam hibernowały :D

Do góry