reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny, nadrobić Was to graniczy z cudem:)

@kitqa dzięki za info z ta wit D. Ja właśnie tak sie wahałam do tej pory bo dla mnie wiele rzeczy z diety jest mało logicznych.... Witamina D przecież zwiększa przyswajanie wapnia a wapń jest na dziewczynkę. I to jest dla mnie zagadka... Albo czekolada gorzka ma najwięcej Magnezu a magnez też na dziewczynkę a niby czekolada polecana na chłopca. Nie rozumiem po prostu tego. Niech mi ktoś mądry wytłumczy. Tak samo witaminy prenatalne z całym bogactwem witamin B i Mg to samo.
Tak naprawdę to ja po prostu balansuję i nie wiem co jeść co suplementować. Jem codziennie banany i pomidory. Ziemniaki tez staram się obiad zawsze zrobić z ziemniakami, frytki, chipsy. Przyznam że do tej pory była to moja naturalna sprawa ale wiadomo, teraz to jem niemalże codziennie i już bokiem mi chipsy wychodzą czy nawet pomidory. Masakra jakaś. Jak z tego nie będzie synka to się załamię.
A dziewczyny no to może jeszcze napiszcie czego unikać na chłopca może będzie mi łatwiej omijać a resztę jeść.

Co do mdłości ciążowych to ja miałam mdłości ale bez wymiotów takie znośne około południa mnie brały. Nie wspominam tego jakoś masakrycznie. A wiecie co wyczytalam gdzieś że mdłości wieczorne to na chłopca a poranne na dziewczynkę:)) jak sie to ma do prawdy to nie wiem. Ja miałam południowe hahaha. Piersi u mnie w koncu drgnęły dopiero ok 12 tygodnia ale też bez szału takie fajne były jak trzeba:)

@Biedronka0506 , i ja się dołączam do gratulacji ciążowych. Kolejna ciężarówka:) brawo. Zaczyna wątek nabierać w siłę. Jeju jak ja Wam życzę tych sukienek, brokatów i zdecydowanej mniejszości muszek i krawatów:) (jakie rymy mi wyszły no no- na krawaty i ja się zapisuję:) Mówię Wam ale bym stroiła tego mojego faceta- szelki, muszki, trampki... Juz stylizacje mam w głowie.

@Zonami, co u Ciebie? @Katirl ?

@Miciur-ka kiedy testujesz?

reklama
Szczypiorkowa na dziewczynkę , jak widać nie maja znaczenia tutaj sexy... eh

Miciurka specjalistko i co dalej? Przerwa w staraniach i potem suple od nowa? Ol noł!!!

Mnie kusi w marcu spróbować ale za krótko te suple i diety by były.. chyba nie czuje żebym zrobiła dużo w tym kierunku... :/

Kinga ja ci mogę napisać co ja jadłam i mam synków. Myślałam ze niewiele ale jak widać wszystko pod chłopców. Często robiłam chlebek bananowy , jeju banany to u nas schodziły hurtowo. Dużo wołowinki czerwonego mięska. Sosów pomidorowych, ziemniaków. Grille chipsy , fast food, mało warzyw oj malutko jak już to owoce. Śniadanka szybko nawet do 15 minut od otwarcia oczy , duże słodkie wysoko kaloryczne. 5 posiłków dziennie i dużo podjadania niby kęs tu kęs tam ale co chwile coś mielilam w gębie

No jak jutro na dziewczynkę?! JAK?! ja na dziewczynkę ma być przed owu a takie tuż przed /w/zaraz po na chłopaka. To jak wyszła córka [emoji23][emoji39][emoji41]
Ja mam w nosie te techniki, nje ogarniam NIC. Boga proszę żeby Igor się tylko potwierdzil i więcej nie będę musiała już NIC LICZYĆ! [emoji23]

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

Mihasia owu w marcu będę miała 23.03 także byłabym na diecie 7 tygodni a mąż suple ok 6 tyg. Wydaje mi się to za krótko...

Bo miesiąc później to 11 tyg dieta i 10 tyg mąż suple troszkę ładniej to brzmi hah :)

reklama
Szczypiorkowa no my ogólnie jemy nieco zdrowiej ale przed każda ciąża mieliśmy takie zrywy właśnie! W pierwsza zaszłam w czerwcu to ciagle piwko grill itpw druga zaszłam w styczniu to tez po świętach obżarstwa dużo sylwester itp hah

Do góry