reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny, nadrobić Was to graniczy z cudem:)

@kitqa dzięki za info z ta wit D. Ja właśnie tak sie wahałam do tej pory bo dla mnie wiele rzeczy z diety jest mało logicznych.... Witamina D przecież zwiększa przyswajanie wapnia a wapń jest na dziewczynkę. I to jest dla mnie zagadka... Albo czekolada gorzka ma najwięcej Magnezu a magnez też na dziewczynkę a niby czekolada polecana na chłopca. Nie rozumiem po prostu tego. Niech mi ktoś mądry wytłumczy. Tak samo witaminy prenatalne z całym bogactwem witamin B i Mg to samo.
Tak naprawdę to ja po prostu balansuję i nie wiem co jeść co suplementować. Jem codziennie banany i pomidory. Ziemniaki tez staram się obiad zawsze zrobić z ziemniakami, frytki, chipsy. Przyznam że do tej pory była to moja naturalna sprawa ale wiadomo, teraz to jem niemalże codziennie i już bokiem mi chipsy wychodzą czy nawet pomidory. Masakra jakaś. Jak z tego nie będzie synka to się załamię.
A dziewczyny no to może jeszcze napiszcie czego unikać na chłopca może będzie mi łatwiej omijać a resztę jeść.

Co do mdłości ciążowych to ja miałam mdłości ale bez wymiotów takie znośne około południa mnie brały. Nie wspominam tego jakoś masakrycznie. A wiecie co wyczytalam gdzieś że mdłości wieczorne to na chłopca a poranne na dziewczynkę:)) jak sie to ma do prawdy to nie wiem. Ja miałam południowe hahaha. Piersi u mnie w koncu drgnęły dopiero ok 12 tygodnia ale też bez szału takie fajne były jak trzeba:)

@Biedronka0506 , i ja się dołączam do gratulacji ciążowych. Kolejna ciężarówka:) brawo. Zaczyna wątek nabierać w siłę. Jeju jak ja Wam życzę tych sukienek, brokatów i zdecydowanej mniejszości muszek i krawatów:) (jakie rymy mi wyszły no no- na krawaty i ja się zapisuję:) Mówię Wam ale bym stroiła tego mojego faceta- szelki, muszki, trampki... Juz stylizacje mam w głowie.

@Zonami, co u Ciebie? @Katirl ?

@Miciur-ka kiedy testujesz?

reklama
Szczypiorkowa na dziewczynkę , jak widać nie maja znaczenia tutaj sexy... eh

Miciurka specjalistko i co dalej? Przerwa w staraniach i potem suple od nowa? Ol noł!!!

Mnie kusi w marcu spróbować ale za krótko te suple i diety by były.. chyba nie czuje żebym zrobiła dużo w tym kierunku... :/

Kinga ja ci mogę napisać co ja jadłam i mam synków. Myślałam ze niewiele ale jak widać wszystko pod chłopców. Często robiłam chlebek bananowy , jeju banany to u nas schodziły hurtowo. Dużo wołowinki czerwonego mięska. Sosów pomidorowych, ziemniaków. Grille chipsy , fast food, mało warzyw oj malutko jak już to owoce. Śniadanka szybko nawet do 15 minut od otwarcia oczy , duże słodkie wysoko kaloryczne. 5 posiłków dziennie i dużo podjadania niby kęs tu kęs tam ale co chwile coś mielilam w gębie

No jak jutro na dziewczynkę?! JAK?! ja na dziewczynkę ma być przed owu a takie tuż przed /w/zaraz po na chłopaka. To jak wyszła córka [emoji23][emoji39][emoji41]
Ja mam w nosie te techniki, nje ogarniam NIC. Boga proszę żeby Igor się tylko potwierdzil i więcej nie będę musiała już NIC LICZYĆ! [emoji23]

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

Mihasia owu w marcu będę miała 23.03 także byłabym na diecie 7 tygodni a mąż suple ok 6 tyg. Wydaje mi się to za krótko...

Bo miesiąc później to 11 tyg dieta i 10 tyg mąż suple troszkę ładniej to brzmi hah :)

reklama
Szczypiorkowa no my ogólnie jemy nieco zdrowiej ale przed każda ciąża mieliśmy takie zrywy właśnie! W pierwsza zaszłam w czerwcu to ciagle piwko grill itpw druga zaszłam w styczniu to tez po świętach obżarstwa dużo sylwester itp hah

Do góry