reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@andzelisia gratuluję, super maluszek w sam raz do schrupania [emoji7] wszystkiego dobrego dla was
Szczypiorkowa na pewno nasza selekcja plemników w pl była by pionierskia, a część społeczeństwa zjadła by nas za to :/ dla Marzenia [emoji7] wszystko.
P. S. Super że kreska ciemnieje[emoji57]. Dobrze ze idziesz do lekarza, rozwieje twoje obawy, i sprawdzi czy wszystko jest ok. Więc się nie przejmuj : )

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Andzelisia gratulacje i zdrówka dla Was [emoji170]
Ja po wizycie. Wszystko Ok. Mały już główka na dół był, chciała popatrzyć między nogi ale nie dał i do tego pepowina tam tez była.
Waga 1550g wiec prognozy do porodu 3100-3300. Wiec liczę ze nie będzie duży. Widzę ze te trzecie dzieci za duże się nie rodZa i taka mam tez nadzieje.
Szyjka zamknięta, łożysko wporzadku. Wiec jutro w nocy wyruszamy do polski
Wszyskim dziewczyny życzę dużo miłości i spełnienia marzeń w dniu Walentego [emoji173]️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

z8IJsM.jpg
[/URL][/IMG] czy miałam owulkę?:hmm: jajniki czułam ok.13dc. śluz był. kiedy najlepiej robić te testy? jakie godziny ?
Osobiście mam takie zielone testy owu i one są naorawde adekwatne. Chociaż z tymi testami to jest róznie. Mi pozytyw o 7dmej rano pozytywny a ok 14 już NIC i tak cały czas, owu miałam ponad 48h po pozytywnym teście...
Teraz ciążowy mi pokazuje kreski i liczę okrutnie że udał się mały Igor :)

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

leeleeth-dziękuję to by się zgadzało bo 2 jest z 12dc.a 13dc.czułam kucie jajników.
tylko czemu takie blade i niewiadomo co to :eek: jakie polecacie testy?
ale u mnie owu.zazwyczaj 13dc.

Sama szukam dobrych testów, tylko wiesz to chyba trzeba sprawdzić samemu. Niektóre testy u jednych super pokazują a u innych jest lipa [emoji19]
Dobrze dwóch różnych firm robić bo masz porównanie.
W pewnym momencie zaczynam tobic dwa a nawet trzy testy na dobę żeby właśnie piku nie przeoczyć, i owu inaczej niz ciążowe lepiej wychodzą wieczorem [emoji6]

@andzelisia gratuluję, super maluszek w sam raz do schrupania [emoji7] wszystkiego dobrego dla was
Szczypiorkowa na pewno nasza selekcja plemników w pl była by pionierskia, a część społeczeństwa zjadła by nas za to :/ dla Marzenia [emoji7] wszystko.
P. S. Super że kreska ciemnieje[emoji57]. Dobrze ze idziesz do lekarza, rozwieje twoje obawy, i sprawdzi czy wszystko jest ok. Więc się nie przejmuj : )

Wszystko owiane tajemnica, ściśle tajne przez poufne, wyłącznie na zaproszenia [emoji6]

atdc9vvjktz16vlw.png

PINK BABY DUST NEEDED [emoji166][emoji166][emoji166]

Dziewczynki dzisjaj do mnie przyszla bransoletka z hematytu i lampa solna. A co tam, tonący brzytwy się chwyta ;) Wiecie moze jak dlugo trzeba nosic bizuterie żeby nas troche najonizowala i jak dlugo włączać tą lampe solną?

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Imama super że wszystko jest dobrze.
Ja tam za bardzo nie wierzę w wagę z usg bo przy pierwszym synku wychodził ze ma 3 kg a za 2 dni się urodził i ważył 3,5 kg. A 2 miał ważyć też 3 a 5 dni później się urodził i ważył 4.
Teraz możesz spokojnie jechać już do PL. :-)

Imama dobre wieści, i maluszek [emoji170] malutki
słyszałam że trzecie dziecko ma podobna wagę do pierwszego.
Przywitałabym Cię bukietem [emoji253] kwiatów na granicy, ale wybacz nie dam rady [emoji57]

Dużo miłości [emoji179] kobietki w dniu św Walentego

reklama
Dziewczynki dzisjaj do mnie przyszla bransoletka z hematytu i lampa solna. A co tam, tonący brzytwy się chwyta ;) Wiecie moze jak dlugo trzeba nosic bizuterie żeby nas troche najonizowala i jak dlugo włączać tą lampe solną?

U mnie lampa solna jest Non stop, do czasu gdy idę spać [emoji23]
Hematyt i różowy kwarc cały czas. Ile czasu trzeba nie mam pojęcia, nawet czy wogole działa. Od olejku eterycznego z lawenda mam chrypkę i zapchany nos [emoji23]

@leeleeth, a obliczylas jakie byly by koszty takiego EGG? Ile kosztują te wszystkie mikroskopy, probówki itd?

Inkubator z timerem i termometrem to Ok 300-600 zł, probówki, pipety to grosze, Ew wirówka jak pokazywałam 300zl -1000zl. Mikroskopy są od 200zl
Także koło tysiąca chyba by wyszło,

@Miciur-ka wirówka z tego co sie dowiaduje jest dobra sprawa, pomaga usunąć zanieczyszczenia, martwe plemniki oraz krwinki. Jest niewielka możliwość uszkodzenia plemnika podczas wirowania. Często podczas iui jestr robione.
Czekam aż mi siostra odpisze co o tym sądzi i jak najlepiej to przygotować to Wam napisze [emoji23]
Bardzo mnie zaciekawiła ta metoda [emoji6]

Dziewczynki jaki plan na ten cykl?
@Miciur-ka @Gosica? @Marzycielka86 Ty teraz testujesz?
A reszta chwalić sie strategiami na sukces!

Najlepiej to @szczypiorkowa12345 zrobiła .... wpadła, paniki nasilała i chłopaka będzie miała [emoji6][emoji1307][emoji1307][emoji1307]

atdc9vvjktz16vlw.png

PINK BABY DUST NEEDED [emoji166][emoji166][emoji166]

Do góry