reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

To ja tylko o 1 cykl mniej od Ciebie, bo teraz jest mój 6ty cykl........:-( własciwie można powiedzieć że 5ty bo w jednym dni płodne przegapiliśmy. A pozostałe cykle w dni płodne, i zaznaczam że nie staraliśmy się na dziewuszkę tylko w ogóle :-(
Chociaz każdy cykl był inny bo tak:
1 - skończyły mi się któregoś dnia testy owu na drugiej słabej kresce i juz nie dokupiłam więc nie wiem czy była owulka tak naprawdę - ale staranka codziennie niby w dni płodne
2 - miałam bardzo krótką fazę lutealną 10-11 dni, więc jaby coś było to pewnie by sie nie zagnieździło
3 - przegapiliśmy dni płodne, bo fukaliśmy na siebie i nie było nastroju :confused:
4 - wszystko niby dobrze, brałam juz luteinę w durgiej fazie, cykl się wydłużył o 5 dni, na teście ciążowym druga słaba kreska, a potem @ i to obfita przez 7 dni z jakimiś skrzepami (jak nigdy) - w tym cyklu naprawdę czułam że jestem w ciąży, bolał mnie brzuch, nie mogłam spać, leżec tylko na boku, no normalnie czułam że coś jest inaczej.....albo mi się tylko zdawało
5 - ostatnio - 6 dni po owu kawowe plamienia które dały mi nadzieję że to implantacja, a @ i tak przyszła
no i teraz jest 6ty cykl starań - z monitoringiem i badaniami hormonków w pierwszej fazie (wyniki chyba w normie)

Aha, no i we wszstkich cyklach testy owu stosowałam, za kżdym razem (oprócz 1go cyklu) były po kilku dniach dwie grube kreski i potem skok tempki co pozwala mi przypuszczać że owu była jednak. Przytulanka raz codziennie, innym razem co dwa dni żeby żołnierzyki były silniejsze. Po serduchu leżałam, żeby nic nie wyleciało itd itd...

...a dzidzi na razie nie ma...:-(

Ostatnia edycja:
reklama
babeczki kochane nie lamcie sie napewno niedlugo wszystkie bedziemy zafasolkowane;)musimy w to wierzyc...buziaki

A ja mam spadek formy.........mam nadzieję że chwilowy......myślę że tym razem tez się nie uda....:-:)confused: nie mam żadnych objawów, nic....

Mam coś dla was ....
CRW_0098-Edit-Edit.jpg i takie Zobacz załącznik 116138

buziaki

Fajnie byłoby miec taki brzunio....a w środku synka lub córeczkę....

A ja wysprzątałam całe mieszkanie i pewnie zaraz pójde na kąpiel i jakies zabiegi pielęgnacyjne sobie zrobie dla poprawy nastroju może....:confused:

Anufifi wierzę że się doczekamy, ale czasem jest ciążko, przecież wiesz...

Ostatnia edycja:
Mi to trzeba kubeł wody na łepetynkę :) a ja Cię z Tomusiem nie widzę.... coś nie poszło

Ojooooooj sorki cos nie zajarzyłam, te dwa poprzednie zdjęcia to Ty????????? a ten Pan wsłu****ący się w Twój brzuszek to Twój M???? Fajnie!!!!! :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry